|
||
| Röportaj:Gamze Kurt Rock'ın Hası Eurovision Yolunda... mor ve ötesi 10 yıldır 5 albümle piyasada tozu dumana katan,bir gün orada bir gün burada konser konser dolanan grup şimdi de Eurovision'da "Deli"isimli Türkçe parçayla yüzümüzü ak edecek... Rock geleneği illa da muhalif olmayı gerektirir mi? Bir dönemin düşündüğümüzde,verdikleri böyle bir kavga da var.Sevdikleri müziği savunmak,inandıkları değerleri savunmanın bir biçimi haline geliyor.Yani aslolan müziktir,muhalif duruş belki rock müziğin üstünden hiç çıkartmadığı,tenine yapışmış bir kostüm gibi,daima birlikte varolmuşlar bugüne kadar.Genellikle bu muhalif kimlik katı ve isyankar olarak algılanır ama öyle olmak zorunda da değil.Farklı fikirlerin arkasında durmak,sevgiden,aşktan bahsetmek,ısrarla barıştan yana olamk bile bazı durumlarda çok radikal bir muhalif tavır olabilir. -"Büyük Düşler"albümünüzdeki serzenişler daha kişisel değil mi? Daha kişisel olduğunu düşünmüyoruz biz.Dış dünyaya açılan,öfkeli,isyankar şarkılarda var içinde.Ama genel duygusu,derdini,ifade ediş biçimi açısından daha bireysel bir tarzı olabilir belki. -Konser verirken neler hissediyorsunuz? Biz kendimizi her şeyden önce bir konser grubu olarak görüyoruz.Sanki müziğimiz sahnede insanlarla paylaşınca tamamlanıyor.Yeni şarkıları seyirciye çalmak için sabırsızlanıor insan.Sahnede olmayıio heyecanı yaşamayı çok seviyoruz.Hiçbir sahne,hiçbir seyirci,hiçbir konser aynı değil.Hepsinde bambaşka şeyler yaşayabiliyor insan. -İstanbul dışındaki gençlerin özellikle Anadolu'da rock müziğe ilgisi nasıl? Her bölgenin,her kentin kendine özgü tarafları var tabii.Yine de genel olarak rock müziğin ülkemizde günden güne gelişmekte olduğunu hissediyoruz.Trend dediğimiz şeyin ötesinde bir rock dinleyicisinin oluştuğunu,önyargıların yıkıldığını,çok değişik kesimlerden insanların bu müzikle tanıştığını gözlemliyoruz. -Batıdan rock müzik geleneği bizden çok daha köklü.Sizin yurtdışı özlemleriniz ya da planlarınız var mı? Sadece rock değiligenel anlamda çok köklü bir müzik kültürü var tabii.Batı'da Türkiye dışında verdiğimiz konseelerde bu farkı çok açık bir şekilde görebiliyoruz.Gerçekten farklı bir zevki var öyle bir ortamda müzik yapmanın.Bazı planlarımız var ülke dışında da müziğimizi sevebilecek insanlara ulaşmak için ama henüz net bir takvimden bahsetmek zor. -Dünya'da ve Türkiye'de görmeği istediğiniz veya görüp çok beğendiğiniz yerler var mı? Berlin,Hamburg,Amsterdam gördüklerimiz arasında hoşumuza giden şehirler.Türkiye!de ise hemen hemen görmediğimiz bir yer kalmadı ve hepimiz İzmir'i çok seviyoruz.Sanıyorum ki insana kendini çok iyi hissettiren bir şehir ve harika bir seyircisi var. -Eurovision'dan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Artık telefonla oylama yapıldığı için kısmen de olsa yarışmaya siyaset girmiyor.Ama yinede komşunun komşuyu tutması durumu var.Son dönem yarışmalarında ülkemiz adına şunu gördük ki iyi olan tüm bu siyasi avantajlar ve dezavantajlarların ötesinde iyi puan alabiliyor.Bu açıdan biz kendimize güveniyoruz.En başından beri şarkının Türkçe olmasının daha doğru olacağını düşünüyorduk.Çevremizden aldığımız tepkiler olumlu. |
||
|
||
| -Dünya'da ve Türkiye'de görmeği istediğiniz veya görüp çok beğendiğiniz yerler var mı? Berlin,Hamburg,Amsterdam gördüklerimiz arasında hoşumuza giden şehirler.Türkiye!de ise hemen hemen görmediğimiz bir yer kalmadı ve hepimiz İzmir'i çok seviyoruz.Sanıyorum ki insana kendini çok iyi hissettiren bir şehir ve harika bir seyircisi var. sevindim doğrusu ![]() Paylaşım için teşekkürler ayrıca (: |
||
|
||
| Ne demek ben teşekkür ederim. | ||
|
||
ben de çok sevindim bir izmirli olarak izmiri sevmelerine o zaman daha sık bekleriz onları izmire
|
||
|
||
| güzel bir röportaj olmuş kısa ve öz teşekkürler =] |
||
|
||
-Dünya'da ve Türkiye'de görmeği istediğiniz veya görüp çok beğendiğiniz yerler var mı? Berlin,Hamburg,Amsterdam gördüklerimiz arasında hoşumuza giden şehirler.Türkiye!de ise hemen hemen görmediğimiz bir yer kalmadı ve hepimiz İzmir'i çok seviyoruz.Sanıyorum ki insana kendini çok iyi hissettiren bir şehir ve harika bir seyircisi var. sevindim doğrusu ![]() Paylaşım için teşekkürler ayrıca (: hehe buna ben de çok sevindim.izmir işte ya. güzel röportaj olmuş.
|
||
|
||
| paylaşım için teşekkürler çok güzel bir röportaj olmuş .............................. | ||
|
||
| Ben teşekkür ederim.Arkadaşımın kardeşi final okullarına gidiyordu.Arkadaşım bana söyledi dergiyi.Bende getir dedim .Kardeşinden gizli aldığı için fotoğrafları koymadım defterime yazdım sonrada sizinle paylaştım.Fotoğraflar da bildiğiniz fotoğraflar zaten.İyi akşamlar... | ||
|
||
| paylaşım için saol | ||