|
||
Bu konuyu tnk fanda gördüm ve beğendim.Burdada tartışalım... ![]() bence art niyetli olmamızdan dolayı kaynaklanıyor bu |
||
|
||
| Millet olarak en büyük hatamız SEMBOLCÜ olmamız. Giyinişin , dinlediğin müzik yani kısacası dış görünüş daha önemli. MAALSEF BÖYLE
|
||
|
||
| neden? çok güzel bi soru...mvö ye sorsak bi hafta konuşacak kadar zengin bi altyapı kurarlar bu soruya... ama ben lisanım yettikçe cevap vermek istiyorum: çünkü insanlar rock müziği alternatif ve modern ezgilerinden ayırıp tvde dövmeli ve de makyajlı insanların çığlık atarak yaptığı bi rezillik olarak görüyor.bunun nedeni ise bence türklerin psikolojisi...alışmışlıkla bağlarımızı o kadar koparamıyoruz ki trt çıkıp bu sene mvö yü gönderiyoruz dediğinde bir takım insanlar "bence mvö türk kültürünü ve müziğini yansıtmıyor" diyecek kadar bilge zannediyorlar kendilerini.oysa ki kültür kelimesinin anlamını bile bilmiyorlar... emin olun |
||
|
||
| Müzik bölümünde 'rock müziğin tarihçesi' başlığı altında kısaca bunun nedenininden söz etmiştim. Ama birde günümüze dönecek olursak şöyle bir hata payı var..Yalnızca yüzü piercingten delik deşik olmuş,siyahtan başka bir renk giymeyen,gözlerinin altı morumsu bir renk almış insanlar rockcı/metalci olarak görülüyor.Yada çoğu rocksever böyle olmaya çalışıyor. Bana göre rock dinleyicisinin kalıpları olmamalı her kesimden insan bu müziği zaman zaman dinleyebilmeli. Fakat bu kalıpları oluşturan yine bizleriz. Bu yüzden de toplum tarafından pek hoş karşılanmıyor. Aslında başlıkta değişiklik yapılmalı çünkü insanların hoşlanmadığı rock müzik değil,rock müzik dinleyenleri.. |
||
|
||
| Şu eski insanların, yaşlıların kafasında birşey var. Siyah giyinenler, içenler, satanistler rockçılardır..bıktım bu olaydan, adım satanist diye çıktı, nereye gitsem bunu söylüyorlar..ben gerikafalı olduklarını düşünüyorum..ve bir o kadarda düşüncesiz.. | ||
|
||
evet birde şu satanizim ile rakçılıiığın ne alakası var anlayamıyorum.arkadaslarım bana soruyor sen kedi kesiyonmu diye
|
||
|
||
| Rock dinleyenlerin çoğu siyah giyinmekte,piercing takmakta,kalem çekmekte..çoğu insanda sevmiyor bunu o yüzden rock müziğe ön yargıyla bakıyorlar ama saçma bir durum rock dinleyenler siyah giyincek değilki giyiniş tarzı ayrı müzik tarzı ayrı..Birde satanist damgası basıyorlar millette en sinir edici durumlardan biri | ||
|
||
siyah giyenlere satanist gözüyle bakıyorlar oysa her siyah giyen satanist olmaz bizim toplumumuzda böyle bir ön yargı meselesi var işte
|
||
|
||
siyah giyenlere satanist gözüyle bakıyorlar oysa her siyah giyen satanist olmaz bizim toplumumuzda böyle bir ön yargı meselesi var işte ![]() katılıyorum.Bana sen satanistmisin diye soranlar oluyor ya...
|
||
|
||
Rock dinleyenlerin çoğu siyah giyinmekte,piercing takmakta,kalem çekmekte..çoğu insanda sevmiyor bunu o yüzden rock müziğe ön yargıyla bakıyorlar ama saçma bir durum rock dinleyenler siyah giyincek değilki giyiniş tarzı ayrı müzik tarzı ayrı..Birde satanist damgası basıyorlar millette en sinir edici durumlardan biri bu insanlardan biri de benim teyzem oluyor gülüyorum çünkü böyle insanlar bilip bilmeden konuşuyorlar ve insanı sinir ediyorlar.katılıyorum sana muser! -sinirden gülüyorum-
|
||
|
||
| bence çogu rockun ne oldunu bıle bılmedıklernden özellıkle tvde gordukleri kalıplasmıs seylerden dolayı oyle dusunuyorlar | ||
|
||
| önyargıdan,rock müziğin özünü bilmemelerinden dolayı bu durumda her siyah giyene rockçı denmesi siyah rengin satanizmle özdeşleşmesi falan... | ||
|
||
| Sabit fikirlilikten kaynaklanıyor kesinlikle. Bu konuda elimizden gelen hiçbirşey yok maalesef ki. | ||
|
||
| galiba satanistler siyah giyiniyorlar diye ve rockilar da, o yüzden galiba kötü düsünüyorlar | ||
|
||
cahillikmi desem insanlar söyledikleri şeyin ne olduğunu bilmiyorlar ama yinede söylüyorlar kafalarında bazı kalıplar var bunlarla insanları yargılıyorlar..sen satanistsin kedi kesiyosun tövbeee banada söylüyorlar artık anlatmaktan sıkıldım salıverdim ya cahile laf anlatmak deveye hendek atlamaktan zormuş hakikaten
|
||