Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Sizce İnsanlar Rock Müzik Hakkında Neden Kötü Düşüncelere Sahipler?

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Müzik

: Sizce İnsanlar Rock Müzik Hakkında Neden Kötü Düşüncelere Sahipler?

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7

living dead 29.05.2008 10:58:51
Arkadaşlar rock müzik ve satanistliğin alakası yok demeyin. Çok alakası var! Bugün gazetede gördüğüm haberden sonra dehşete düştüm. 17 yaşındaki bir genç annesini satırla 10 parçaya bölmüş.. Çocukta HIM tshirt'ü vardı ve haberde çocuğun tshirtüne dikkat çekilmiş ve "M.Y ville valo adlı bu rockçıya hayran" denilmiş.. Şimdi empati kurun, dışardan bakan bir göz aynı tshirtü ve aynı şekilde giyinen birini görünce onun hakkında ne düşünür.. Sadece bu müzik türünün dinlenilmesine karışılması "geri kafalılık"tır. Ama dışardan bakan biri size rockçı sıfatını veriyorsa, çevresinde rockçı olmayan bir insanın okuduğu ve duyduğu hikayelerden dolayı sizi "satanist" olarak algılamaması kaçınılmazdır.

burakpurple 29.05.2008 11:15:43
istisnalar her zaman vardır.

immortal_deniz 29.05.2008 13:24:24
Apolitikleştirilmeye çalışılmış ve yeni nesile bakıldığında başarılı olduğu görülen bir ülkedeyiz.Rock müzik de daha muhalif,asi bir müzik türü.Duyarsız kalınamayan konular tüm gerçekliğiyle ortaya seriliyor.Ve haliyle bu bazı insanların sinirini bozuyor.

Ve diğer arkadaşların belirttiği gibi rock,metal,rap vs. olarak kategorize etmek yetmediği gibi bir de giyimler kategorize ediliyor.İşte rockçılar,metalciler simsiyah giyinirler, metalcilerin üzerlerinde metal,deri takılar vardır.Rapçiler bol giyinir vs vs...Uzayıp gider böyle.Özlem'in dediği olaylarla beraber satanistlerin dinlediği müziklerin rockla,metalle kesişmesi,ve giyimlerinin de benzerlik göstermesi insanlarda rock deyince satanizm çağrışması da yapabiliyor ne yazık ki.

Ön yargı işte.Ama şekilci olmayan rock sanatçıları ve grupları sayesinde zamanla bu önyargıların yıkılabileceğine inanıyorum.Tabi şu özenti tayfadan da kurtulmak lazım ayrı mesele.

qp_cilekes 31.05.2008 18:28:51
Bence rock müzik asi ve eleştirel bir müzik türü,düşünme ve haksızlıklara karşı tepki gösterme gibi önemli özellikleri var tabi biliyorsunuz bizim milletimiz daha doğrusu bazıları düşünmeyi ve haksızlıkları karşı çıkılmasını istemiyor bir nevi ot gibi yaşamamızı istiyorlar bence bu yüzden sevilmiyor

vivo 07.06.2008 15:07:39
rockcıların isyankar ve yenilikçi hallerinden dolayı böyle bence

hermione_emma 07.06.2008 16:25:31

Kulaktan dolma bilgilere sahip olan insanımızın,birbirinden bagımsız olan konuları  bile ilişkilendirmeye çalışma çabaları ve yukarda da söylenilmiş zaten sembolcülük.

sds 07.06.2008 20:24:57
tamamen önyargıdır bunun nedeni dinlemeden çevre duyumuyla amcamın komşusu şöyle yapmış teyzemin torunu çok asileşmiş yengem hiç sevmezmiş gibi

halimiz duman 10.06.2008 10:29:37
Bence de dediğim gibi tamamen önyargı ve satanizm ile alakalı yoksa başka birşeyle ilgili değil

ayşevebilge 10.06.2008 10:36:32
bence de

durma öyle 10.06.2008 10:37:47
hem müziğin sert olması hem de kılık ve kıyafetten dolayı böyle bir ön yargının oluştuğunu düşünüyorum herkes efendi gibi giyinmiş insanların daha iyi olduğuna onlardan hiç bir zarar gelmeyeceğine inanmış vaziyette.

charmed 10.06.2008 19:15:45
bilgi sahibi olmadan fikirlerle dolmaktan meydana geliyor bunlar..

darbe!!! 10.06.2008 19:21:21
iç karartan şarkıları dinlemekten rocka sıra gelmediği için

k_u_r_T 11.06.2008 15:42:49
ebnce rockı herkez anlayamaz yüçe yaratılmış ruhlar için rock ve metal gerçekten içinde olmalı bence tamam asi olabiliriz hatta satanist bile ama eğer ben popa veya rape saygı duyyosam onlarda saygı duymalı 

delii 12.06.2008 13:41:17
neden?
çok güzel bi soru...mvö ye sorsak bi hafta konuşacak kadar zengin bi altyapı kurarlar bu soruya...
ama ben lisanım yettikçe cevap vermek istiyorum:
çünkü insanlar rock müziği alternatif ve modern ezgilerinden ayırıp tvde dövmeli ve de makyajlı insanların çığlık atarak yaptığı bi rezillik olarak görüyor.bunun nedeni ise
bence türklerin psikolojisi...alışmışlıkla bağlarımızı o kadar koparamıyoruz ki trt çıkıp bu sene mvö yü gönderiyoruz dediğinde bir takım insanlar "bence mvö türk kültürünü ve müziğini yansıtmıyor" diyecek kadar bilge zannediyorlar kendilerini.oysa ki kültür kelimesinin anlamını bile bilmiyorlar...
emin olun
helal be modaşım ıyı yazmışsın bencede öyle ama şunuda belırteyım kı ınsanların rock muzıgı yanlış tanıması beni acayıp rahatsız edıyor

gülden 12.06.2008 13:46:57

bence de

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468