|
||
| Canlı bir yüz için Seksi ve çok güzel görünmenin yolları burada... Yorgun bir ciltle ve yüzünüze uyum sağlayamayan bir makyajla seksi ya da güzel görünmeniz mümkün değil. Cosmopolitan dergisi, yazı etrafa ışık saçan bir ifadeyle karşılamak isteyen kadınlara; cilt bakımı ve makyaj hakkında tüyolar verdi.. Kendinize hızlı bir detoks maskesi uygulayın: Cansız görünümlü cildinizi kendine getirmek için, bir el havlusunu taze sıkılmış portakal suyunun içine batırın. Fazlasını sıktıktan sonra havluyu 5 dakika boyunca yüzünüzde tutun. Dermatolog Howard Murad, C vitamininin cildinizdeki renk farklılıklarını gidererek yüzünüze ışıltı vereceğini belirtiyor. The Body Shop'un Re-Texturizing Peel adındaki, yapılandırıcı peeling jelini deneyebilirsiniz. Naneli birşeyler koklayın: Wheeling Jesuit Üniversitesi'nden Bryan Raudenbush, nane kokusunun beyni uyandırdığını belirtiyor. İçinde nane veya benzeri canlandırıcı kokular olan bir duş jeli ile yıkanın. Örneğin L'Occitane'ın Grape Crushed Grape Polish üzümlü peeling'ini uygulayabilirsiniz. Ölü hücrelerden kurtulmak için de, banyo lifi kullanabilirsiniz. Lifin verdiği his; sizi canlandırmaya yardımcı olacaktır. Krem yumuşaklığının keyfine varın: Enerjiniz tükendiğinde, vücudunuzun fonksiyonları daha yavaş ve yetersiz çalışmaya başlar. Hücreleriniz su kaybeder ve cildiniz kurur. İçerisinde besleyici vitamin ve proteinler bulunan bir nemlendirici ise; cildi onarır. Biotherm'in Aquascource, Ultra Moisturizing Cream adlı nemlendirici kremi, cildin su tutma kapasitesini artırıyor. Gözaltınızdaki morluklardan bir an önce kurtulun: Şişmiş gözlerinizin üzerine koyacağınız salatalık dilimleri veya kafein içerikli bir losyon damarları daraltır ve gözaltındaki sıvı birikimini azaltır. Peter Thomas Roth'un Power K Eye Rescue göz kremini deneyebilirsiniz. Göz çevresindeki sarkan bölgeleri ise; peptid içeren bir krem kullanarak sıkılaştırmanız mümkün. Lancome, Renergie Microlift, R.A.R.E. ve Superior Lifting Eye Cream toparlayıcı göz kremi, derdinize derman olabilir. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın: Soğuk su damarlarınızı daraltarak geceden kalma cildinizi lekelerden temizler. Ayrıca gün ortasında ihtiyaç duyduğunuzda bir sprey şişesinden yüzünüze su püskürtebilir veya nemli bir havluyla cildinizi temizleyebilirsiniz. Cildinizdeki sabah kızarıklığını gidermek için yüzünüzü papatya içerikli bir temizleyiciyle silin. Clinique, Pore Minimizer ya da Thermal Active Skin Refiner gözenek sıkılaştıran derin cilt temizleyicilerini deneyebilirsiniz. Çizgileri silin: Ağzınızın kenarında bulunan parantez görünümlü çizgiler, uyurken yüzünüzü yastığa koyduğunuz için uyandığınızda daha belirgin hale gelir. Bu çizgileri gidermek için bu bölgelere bir kapatıcı uygulayın. Estee Lauder Resilience Lift Extreme Consealer adlı kapatıcıyı deneyebilirsiniz. Gözleriniz parlasın: Koyuluğu gidermek için, göz çevrenize bej renkli bir far sürün. Ardından, kirpiklerinizi kıvırıp maskara uygulayarak yüzünüzü ortaya çıkarabilirsiniz. Siyah renkli bir maskara tercih etmelisiniz. Kontrast renkler oldukları için göz çevrenize uyguladığınız açık renk, daha belirgin duracaktır. Bronzlaştırıcı pudrayı abartmayın: Yüzünüz hayalet gibi bembeyaz ise, bronzlaştırıcı pudraya yüklenebilirsiniz. Ancak o turuncu renk cildinizde hem basit durur, hem de pudra cildinizin doğal yağını kurutabilir. Makyöz Charlotte Tilbury, MAC'in Cream Colour Base in Pearl krem formüllü aydınlatıcısını yanaklarınıza, kaşlarınızın altına ve burnunuzun orta kısmından aşağıya doğru sürerek ışıltınızı artırmanızı tavsiye ediyor. Enerjik renkler seçin: Turuncu, pembe gibi sıcak tonlardaki far ve rujlar enerjik bir ruh haline sahip olmanızı sağlarken; mor, mavi gibi donuk renkler bitkin görünmenize neden olur. Eğer dudaklarınız inceyse gloMinerals ya da Lip Plumper in Sheer Berry dudak parlatıcısı gibi bir parlatıcı uygulayıp, dolgun görünüm yaratabilirsiniz. |
||
|
||
Bunları hergün nasıl yapıcaz yaa üşenirim ben.Ama güzelmiş sağol.
|
||
|
||
ben bunların bir çoğunu denedim portakal yapmayın ben de limon yapmıştım kaşındırıyor meraklıyımdır böyle şeylere yüzüme neler sürmedim ki limon yoğurt nane salatalık yumurta nolur benden iğrenmeyin yaparken eğleniyorum
|
||
|
||
| soğuk suyla yıkama işini yapıyorum.iyi de oluyor.enerjili renkler kullanamam valla. mor,siyah varken hiç yani... | ||
|
||
sıkılaştırma kremleri için erken henüz ama soğuk su,salatalık falan iyi oluyor birde gözünüz şişiyosa eğer patatesi kesip gözünüze uygulayın yada çay içtikten sonra posasını dökmeyin peçete gibi bişeye sarıp gözünüze uygulayın (biraz sıcak olursa daha iyi olur)
|
||
|
||
Bunları hergün nasıl yapıcaz yaa galiba bende
üşenirim ben.Ama güzelmiş sağol. |
||
|
||
soğuk suyla yıkama işini yapıyorum.iyi de oluyor.enerjili renkler kullanamam valla. mor,siyah varken hiç yani... aynenn
|
||
|
||
"püsüzsüz bir cilt için" limonla yapılan bir tarif vardı onu hazırlamıştım.ama bir şeyi yazmayı unutmuşlar galiba;yaptığım karışımı sanırım buzdolabında bekletmem gerekiyordu ki 3 gün sonra küflendi ![]() bu deneyimden sonra doktorun verdiği şeyler dışında bir maddeyi yüzüme sürmedim ama annem kaynatılmış kekik suyunu sabahları yüzüme sürmem için ısrar ediyor
|
||
|
||
| salla gitsin valla kim uğraşacak doktor krem falan verirse ancak öyle |
||
|
||
Ben sadece günde 5-6 defa sabunla yıkamaya mecburum ve çok üşeniyorum. ![]() Bakım filanda arada eserlerse yapıyorum.Ama makyaj yapmadığım için cildim temiz oluyor bakıma ihtiyacım yok. ![]() Sadeec nemlendirici.
|
||
|
||
üfff ben doktorun verdiği krem gerektirmese yüzümü bile yıkamaya üşenirim bir de kalkıp makyaj mı yapacağım kekikmiş naneymiş püffff
|
||
|
||
Bunları hergün nasıl yapıcaz yaa galiba bende üşenirim ben.Ama güzelmiş sağol. |
||
|
||
| yok yaa cildinde hersabah yağ fazlası olur o fazlalığı hersabah düzgünce temizlersen pek bi yağlanma olmaz. tabikide o vıcık vıcık yaglı fondotenleri sürmemeniz koşuluyla. ben öle yapıyorum cokta işe yarıyoo ama yaptığım tek makyaj nemlendirici,ruj ve rimel
|
||
|
||
| Eski dost cildi yaşlandırıyor! En büyük organımız olan cildimizin yaşlanmasında rol oynayan faktörleri iç ve dış faktörler olmak üzere 2 ana başlıkta toplamak mümkün. Konunun uzmanlarının görüşü aynı. Eski dost güneş cildi erken yaşlandırıyor. En büyük organımız olan cildimizin yaşlanmasında rol oynayan faktörleri iç ve dış faktörler olmak üzere 2 ana başlıkta toplamak mümkün. İç faktörler ile söz konusu olan kişinin genetik yapısı iken, dış faktörler ile sözü edilen güneş ışınları, sigara dumanı, aşırı alkol kullanımı ve dengesiz/yetersiz beslenme oluyor. Güneşin ciltteki zararlı etkilerinin sorumlusu olan Ultraviyole (UV) ışınları, deri yaşlanmasının yanında deri kanserinin ve deride ‘hiperpigmentasyon’ denilen düzensiz lekelerin oluşmasına da yol açıyor. Daha çok güneşe maruz kalan yüz, göğüs ve kollarda; kırışıklıklar, çiller, güneş lekeleri olarak bilinen yıldız şeklindeki kahverengi lekeler, bacak ve kollarda ufak beyaz lekeler, deride solukluk, kuruluk, tahriş ve esneklik kaybı, deri esnekliğinde artma, gevşeklik, kılcal damarlarda çatlama gibi değişiklikler meydana geliyor. UV ışınları, deri yaşlanmasının yanında deri kanserleri ve deride hiperpigmentasyon denilen düzensiz lekelerin oluşmasına neden oluyor. Güneşin zararlı etkilerinden korunmada günlük güneş koruyucu krem, solüsyon ve spreylerin kullanılması artık neredeyse sabah kahvaltısı yapmak kadar büyük önem taşıyor. Güneş koruma faktörü (SPF) en az 50 olan ürünleri cilde sürmeden güneşe çıkılmaması gerekiyor. Yüzü, boyunu ve tüm vücudu kaplayacak şekilde sürülmesi gereken bu ürünler denize ya da havuza girip çıktıkça etkisini yitireceğinden, gün içinde birkaç kez cilde uygulanmaları öneriliyor. Ayrıca söz konusu ürünlerin doğrudan güneşe çıkmadan en az 30 dakika önce cilde uygulanması gerekiyor. Ancak yüksek güneş koruma faktörüne sahip ürünleri gerektiği gibi kullanmak bile bizleri eski dost güneşin zararlı etkilerinden korumaya yetmiyor. Güneş bakım ürünlerinin yanısıra mutlaka kaliteli camlara sahip bir güneş gözlüğü ile gözlerimizi, yeterince büyük bir şapka ile de baş bölgemizi korumak gerekiyor. Bir de eğer güneşlenilecekse en iyisi ya gölgede ya da saat 11.00- 15.00 saatleri dışındaki zamanlarda güneşlenmek. Kısaca belirtmek gerekirse, gerek deri kanserinin gelişim riskini azaltmanın gerekse de erken deri yaşlanmasını önlemenin en doğru yolu bilinçli güneşlenmekten geçiyor. Diğer yandan uzmanlar, güneşe bağlı erken cilt yaşlanmasının önlenmesi ve var olan kırışıkların sayısının ve derinliğinin azaltılması için cildi hem içeriden hem de dışarıdan güçlü bir antioksidan formülasyona sahip ürünlerle desteklemenin de önemini vurguluyorlar. Hatta bu ürünleri düzenli kullanmaya, güneşlenme mevsiminden önce başlamayı önerenlerin sayısı da artıyor. Başta bilinçsiz güneşlenme olmak üzere çeşitli nedenlere bağlı erken cilt yaşlanmasına karşı iyi bir anti-aging programı uygulamak istiyorsanız, cildinize hem içeriden hem de dışarıdan güçlü bir antioksidan desteği yapmalısınız. Hergün düzenli olarak Alfa Lipoik Asit, Coenzyme Q10, resveratrol, yeşil çay özü, N-Acetyl Cystein, Acetyl L-Carnitine, DMAE, PABA, Omega-6 yağ asidi ve Sodyum Hiyalüronat içerikli bir antioksidan desteğini hem oral olarak hem de topikal olarak kullanarak cilt yaşlanmasını ve kırışıklılarını yavaşlatmanız mümkün. Üstelik bu güçlü antioksidanları bir avuç tablet olarak almanıza da gerek yok. Alpdermalene-PBF adlı patentli bir formülasyon mevcut. Bu formülasyonun içinde yukarıda sayılan tüm antioksidan maddeler var. Üstelik hem topikal hem de tablet formun içinde bulunan bu patentli formülasyonla cildinizi içeriden besleyip, dışarıdan destekleyerek yaşlanmasını yavaşlatma şansına sahip olabilirsiniz. Günümüzde artık kozmetik ürünlerle sağlanan geçici saklamalar yerini anti-aging etkili ürünlerle yapılan koruyucu ve tedavi edici kalıcı başarılara bırakmaya başlamıştır. Antioksidan etkinin yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineral kombinasyonu bulunan besin desteklerinin topikal ürünlerle birlikte kullanımının cilt yaşlanmasını önlemede ve kırışıklıkları tedavi etmede önemli başarılar sağladığı bilinmektedir. Alphadermalene-PBF içerikli patentli antioksidan karışım gibi güçlü bir formülasyonla ve aynı zamanda bir insanın günlük ihtiyacı kadar vitamin-mineral de içeren ürünlerle artık bilinçli bir şekilde güneşlenmeye ek olarak cildinizin gençliğini ve ışıltısını korumak elinizde. Evet, eski dost güneş cildimizi erken yaşlandırıyor ve bu da düzenli antioksidan desteğinin cildimiz için taşıdığı önemi sürekli canlı tutuyor. |
||
|
||
| boşverrrrrrrrrrrr | ||