mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: Oda renginiz Ve Ruh Hali

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4

firat027 29.05.2008 19:41:05
Konut ve iş yerlerinizi boyatırken tercih ettiğiniz renk, zihninizde yaratacağı etkiye dikkat çekiliyor. Uzmanlar, iyimserlik ve kendine güven duygusu uyandıran sarıyı çalışma odaları için önerirken, kırmızının çevreye yaydığı enerji nedeniyle fiziksel aktivitelerde artışa yol açtığını söylüyor. Sarı rengin verdiği enerjiyle, kişinin zihinsel faaliyetlerinin artacağı ve altın sarısı tonlarının ise zihin üzerinde olumlu etkiler sağladığı belirtiliyor. Sarıyı seviyorsanız çekinmeden duvarlarınızı boyayabilirsiniz ama koyu olmamasına dikkat edin. Zihninizi açacak sarı, özellikle çalışma odaları için ideal.

Lacivertte yatıştırıcı etki

‘’Yatıştırıcı’’ diye tanımlanan laciverdin bu özelliğinin ‘’mavinin tonu’’ olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Bedensel ve ruhsal yakınmaların sağaltılmasında lacivert oldukça etkili. Yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra insanın yorgunluğunu alan, dinlendiren özelliği de bulunuyor. Yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi nedeniyle laciverdi yatak odalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Turuncu, neşenin sembolü

2008 yılının ‘moda rengi turuncu bilgeliği ve dinselliği simgeliyor. Neşenin sembolü olduğu kadar, sosyalleşme duygularına da etki eden bir renk. Uzmanlar ‘’Aman onu da aşırı kullanmayın’’ diyerek uyarıda bulunmaktan geri kalmıyorlar. Çünkü sinir sistemini olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar turuncuyu genellikle yeşil ve mavinin tonlarıyla birlikte kullanmayı tavsiye ediyorlar. Sindirim sistemi hastalıklarında kullanılan turuncunun ruhsal açıdan da iyileşme yaratan özelliği bulunuyor.

Mutluluk kaynağı mavi

“Mutluluğun rengi’’ diye tanımlanan mavi de yılın moda renkleri arasında yerini alıyor. Bazı insanların mavi giydiğinde, yüzünde yayılan ‘’ışıltıya’’ dikkat çeken uzmanlar, mutluluk kaynağı maviyi oturma odalarınızda kullandığınızda, denizin verdiği rahatlatıcı etkinin ruhunuzda da hissedileceğini vurguluyor.

Dengenin rengi mor

Uzmanlar mor denince dengeden söz ediyor. Kendinize ait ‘’Dengem yerinde değil’’ şeklinde bir yorum yaptığınızda, mor bir fuları elinizle ittiğinizin farkında bile olmazsınız belki. Bu renk denge için bire bir... Ruhsal ve fiziksel anlamda enerji dengesizliği söz konusu olduğunda moru kullanın. Ama abartmayın, öfke duygunuzu körükleyebilir.

Kırmızı enerji saçıyor

Canlı ve cıvıl cıvıl bir ruh halinin rengi olarak tanımlanan kırmızı, etrafa yoğun bir enerji yayıyor. Bu enerji nedeniyle fiziksel aktivitelerde artış görülüyor. Kırmızının, intikam ve kini temsil ettiği gibi akıl almaz bir cesarete ve seksi duygulara da etki edebildiği kanıtlanmış. Uzmanlar, kırmızının etkisine dikkat çekiyorlar ve aşırı kullanıldığında duygusal dengesizliklere yol açabildiğini belirtiyorlar.

filozof 07.06.2008 20:55:00
e benim odamın rengi bunların arasında yook  Cheesy ben koyu ve açık gri olarak iki renk boyattım odamı. bana huzur veriyor şahsen. Cheesy bide ben karanlığı çok severim  Smiley bence insanın kendine bağlı bunlar. her insana göre değişir.

uyanınartık 07.06.2008 21:00:02
benim odam mor dengeleyici olması güzel genelde dengesiz davranışlar sergilerim Grin

bilmececi??? 07.06.2008 22:03:13
Benim odamın duvarı açık mavi ve mobilyalar sarı yani mavinin mutluluğu ve rahatlatıcı etkisi ile sarının zihinsel anlamdaki olumlu etkisi benim odamda mevcutmuş iyi sevindim buna  Smiley

+++KoRn+++ 07.06.2008 23:12:08
"Dengenin rengi mor

Uzmanlar mor denince dengeden söz ediyor. Kendinize ait ‘’Dengem yerinde değil’’ şeklinde bir yorum yaptığınızda, mor bir fuları elinizle ittiğinizin farkında bile olmazsınız belki. Bu renk denge için bire bir... Ruhsal ve fiziksel anlamda enerji dengesizliği söz konusu olduğunda moru kullanın. Ama abartmayın, öfke duygunuzu körükleyebilir."
of oof off Grin

ultraviyole ve ötesi 07.06.2008 23:23:33
Lila Grin

derin miray 07.06.2008 23:24:56
Dengenin rengi mor

Uzmanlar mor denince dengeden söz ediyor. Kendinize ait ‘’Dengem yerinde değil’’ şeklinde bir yorum yaptığınızda, mor bir fuları elinizle ittiğinizin farkında bile olmazsınız belki. Bu renk denge için bire bir... Ruhsal ve fiziksel anlamda enerji dengesizliği söz konusu olduğunda moru kullanın. Ama abartmayın, öfke duygunuzu körükleyebilir.

odamın rengi şu an için mor değil ama olmasının bir olumsuz yanı yokmuş demekki Roll Eyes

*Pollyanna 07.06.2008 23:33:59
Dengenin rengi mor

ece77 07.06.2008 23:35:51
biz yaparken 3 kardeş de kırmızı da anlaşmıştık ama annemler gidip yeşil almış Sad...
yeşil yeşil gidiyoruz işte öyle Sad  yakında fotosentez yapmaya başlayacağım Sad  kesinlikle bir an önce başka bir renge boyamalıyız! koyu olması şartıyla... ama buna da annemler razı olmaz Angry  üniversitede başka şehirde olup da kiraya çıkarsam duvarlar siyah olacak Grin üstüne de beyaz beyaz dalgalar yapacağım Grin döktüm içimi Grin

Birgül 08.06.2008 08:06:05
odamın rengini siyah yapmak istiyorum ama karanlık olurmuş,zaten ondan istiyorum.  Grin odamın rengi şu an güneş sarısı. zaten duvarlar görünmüyor posterlerden...  Cheesy ama  mor yapmayı da çok isterim...

bad_dream 08.06.2008 16:04:58
buz mavisi Grin siyah yapmayı istiyorum karanlık olur diye bizimkiler izin vermiyor bende daha koyu mavi yapacam Cool

silverknsy 08.06.2008 16:09:25
ben hırs ve başarı için sarı renk yaptırdım Cheesy

anarsist 12.06.2008 20:31:06
mor yapmayı isterim ama felsefemden dolayı Wink

yazgülü gürer 12.06.2008 20:32:39
Mor olmasını çok isterdim ama izin vermiyolar Grin Cheesy ..........

mvo_only4me 12.06.2008 22:15:45
Ben simdi bu oda rengini ve kendime göre ruh halimi yorumlayim:

Lacivert tonu, bence cok depresif bir oda rengi, insan oda da durdugu sürece icine kapanir ve karamsar olur

Kirmizi tonu, insani hemen sinirlendirir , herkesin sinirlerini gerer, oda da büyük kavgalar yasanir

Mor tonu, insani ilk basta cok mutlu yapar , sonradan bogar

Turuncu ve sari tonu, cok negatif bir renktir, odada esyalara negatiflik verir, hersey gözünüzde cok negatif görünür

Yesil ilk basta size güzel gibi gelir, ama sonradan oda etkisini gösterir ve icinizi sIkar.

Bana göre böyle. Smiley
Galiba benim renkler ile sorunum var, en iyisi odami caddelerde kurmak olacak galiba^^

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4