|
||
| Ülke : İsveç Tür : Death Elemanlar : Angela Gossow: Vokal Michael Amott: Gitar Christopher Amott: Gitar Sharlee D’Angelo: Bas Gitar Daniel Erlandsson: Bateri Albümler 1996 - Black Earth 1998 - Stigmata 1999 - Burning Bridges 2000 - Burning Japan 2001 - Wages Of Sin 2002 - Burning Angel 2003 - Anthems of Rebellion 2004 - Dead Eyes See No Future 2005 - Doomsday Machine Grup Hakkında Amacı thrash metal ile death metali karıştırıp “saf” bir sound yakalamak olan Arch Enemy 1995 senesinde kuruldu. 96’da “Black Earth” isimli çıkış albümlerini hazırlayarak kariyerine başlayan grup tüm Avrupa metal camiasının dikkatini çekti. Melodik ve progresif ritimler, çift gitar melodileri ve güçlü vokaliyle oluşturdukları sound eşsizdi. Wrong Again Records etiketiyle 1996 yılında çıkan bu albümden sonra artık herkes gruptan başka bir çalışma bekliyordu. 1997 yılında tekrar stüdyoya girdiler ve “Stigmata” albümlerini doldurdular. Albüm 1998’de Savage Messiah Music firması tarafından çıkarıldı. Daha olgunlaşan ama hala saf duran müziğiyle bu albüm de tüm metal sevenler tarafından tam not aldı. Kariyerini yükselten ve Century Media Records firmasıyla anlaşan grubun üçüncü albümü ise “Burning Bridges” oldu. Death, thrash ve progresif metalin bir karşımı olan albüm ayrıca dozajı dengeli bir şekilde melodikti. Albümde, grubun prodüktörlüğünü yapan Fredrik Nordström de klavyesiyle yer aldı. Per Wiberg de piyanosuyla albümde misafir sanatçı olarak bulundu. Japonya’da oluşan hayran kitlesine konser vermek üzere 99’da bir turne düzenlediler. Bu konserin görüntüleriyle “Burning Japan” adında sadece Japonya’ya dağıtılan bir de live albümleri çıktı. Daha agresif bir sounda sahip olan dördüncü albümleri “Wages Of Sin” 2001 yılında metal dinleyicilerinin beğenisine sunuldu. Albüm Arch Enemy’nin şu ana dek yaptığı en sert ve en titiz hazırlanmış çalışmasıydı. Japon hayranları için albüm kısa bir süre sonra Japonya’da da piyasaya çıktı. Century Media Records, Arch Enemy sevenleri için yine “Wages of Sin” adında 2 CD’lik bir albüm hazırladı. 2002 yılında çıkan albümde bonus parçalar ve video klipler de bulunuyordu. Bir sene sonraysa limitli sayıda üretilen ve her Arch Enemy hayranının arşivinde bulunması gereken “Anthems Of Rebellion” çıktı. Arch Enemy bu albümleriyle halen “saf metal” yapan ender teknik gruplar arasında bulunuyor. Hayran kitlesiyse her geçen gün artmaya devam ediyor. |
||
|
||
| iyi bi gruptur.. çok takip ettiğim bir grup değildir. sevdiğim bir tek şarkısı vardır zaten.. oda dead eyes see no future.. grubun kendi web sitesinde indirebileceğiniz şarkıları bulunmakta.. bu arada resimlerde gördüğünüz kadın solist Angela,Yasemin'in idolüdür..
|
||
|
||
iyi bi gruptur.. çok takip ettiğim bir grup değildir. sevdiğim bir tek şarkısı vardır zaten.. oda dead eyes see no future.. evet idolüm olur kendisi grubun kendi web sitesinde indirebileceğiniz şarkıları bulunmakta.. bu arada resimlerde gördüğünüz kadın solist Angela,Yasemin'in idolüdür.. ![]() zaten metal müzikte tartışmasız en iyi bayan vokal. hiçbir bayan vokal onun kadar iyi brutal vokal yapamaz (ki zaten çoğu hiç yapamıyor )
|
||
|
||
gerçekten kadında inanılmaz bir ses var. mesela ben kendimi yırtsamda öyle bir ses çıkaramıyorum.. üzücü bişey
|
||
|
||
gerçekten kadında inanılmaz bir ses var. mesela ben kendimi yırtsamda öyle bir ses çıkaramıyorum.. üzücü bişey boşuna üzülme merve ![]() kimler denemiş de çıkaramamış. zaten imkansıza yakın hiç uğraşma
|
||
|
||
ama işte o zaman brutaller direk memet'e kalıyor... neyse olayı büyütmeyelim..sonuç olarak Angela'nın sesi süperdir..
|
||
|
||
vokalistinin kadın oldugunu örendiimde aynen şöle olmuştum bide üyelerin yan grupları warmişş herlde öle dymuştum
|
||
|
||
eet bn de onları izlemiştim bi yerde kadın böle sölüodu bn de öle bakıom playback mi yapıolar acaba boş boş bakarken kadın konuşmaya başladı kız hayranlarım yanıma geliyor ve bir kadının böle brutal söleyebildigi için çok gururlandıklarını söylüyolar ve bu çok güzel bişi diince playback olmadını anladım ve şöle bi kaldım
|
||
|
||
Angela dehşet bir şey. Brutal müthiş. İnsanın hayvan gibi böğüresi geliyor. Pek çok hatun arkadaşlarımız Angela gibi olabilmeyi hayal eder
|
||
|
||
valla Angela Gossow ablamız gibi böğürebilmeyi hayal eden hatun arkadaşlardan biriside benim(= ama tabi o ses bende nerde??
|
||
|
||
Gerçekten çok ilginç İlk dinlediğimde ben de çok şaşırmıştım.Çok dinlemiyorum ama Kill With Power başta olmak üzere Nemesis ve We Will Rise güzel şarkılar.
|
||
|
||
| angelam çiçeeem gül goncam bööööğürtü böceeem hayatımın kadını yaa!! anthems of rebellion bütün arch enemy severlerin arşivinde olması gereken bi albüm.
|
||
|
||
valla nemesis derim başka da bişi demem.çok güzel bi şarkı.angela çok iyi bi ses.arkadaşlarım onun kadın olduğuna bni inandırmak için baya uğraştılar hele anneme dinlettiğimde bu ne iğrenç bişi nası bi kadından çıkar bu ses kapa şunu dinleme şu satanist kılıklı insanları dedi ama bn çok seviyorum napıyım
|
||
|
||
| "bunu nasıl bi kadın mı söylüyor" dememe neden olan grup. we will rise ı severek dinliyoruz | ||
|
||
| hatundan o sesin nasıl çıktığını hala anlamıyorum yaa | ||