mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Grup Hakkında

Konu: Grup Üyeleri Hakkında Bildikleriniz

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

melodi 13.01.2006 07:29:52
ARKADAŞLAR; ben grup hakkında çok sey biliyorum ama bildiğim şeyler ne kadar doğru bilmiyorum açıkcası. Bana grup üyelerı hakkında kısa bilgiler verirseniz sevinirim:))Bildiğim şeyler de olabilir ama ,en azından emin olayım:)) mesela Örneğin; Harun'un doğum tarihi falan gerçi bilindik şey ama örnek olsun dedimm....ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER;)

cambazimbenim 13.01.2006 08:20:25
kerem kabadayı:
*mor ve ötesi'nde önce iksir isimli bir gurupta da davul çalmışlığı vardır.
*Koç Üniversitisi mezunu işletmeyi begenmeyerek sanat tarihi master'ı yaptı
*daha onceleri Duman'ın 'köprüaltı'klibinde davul çaldı.
*wındows'a karşı,Linux kullanıcısı

kerem özyeğen:
*Derin Esmer'in gidişi ile gelen ve ''iyi ki geldin''dedirten şahsiyet
*Eskiden 'spark'isimli bir gurupta yer almıştır.(spark; kıvılcım demek bu sırada:)))
*Etiler Lisesi mezunu

burak güven:
mor ve otesi'nde 2.albümden beri bulunan,gruba Alper Tekin'in ayrılması ile katıldı.
*İstanbul üniversitesi mezunu,verdiği sözleri tutan ve gördüm de söylüyorum:)içince daha tatlı olan komik şahsiyet..
*Sesi aşırı derece de weezer'ın solistine benziyor.Dinlemek isteyenlere 'ısland ın the sun'ı öneriyorum.((mutlaka hemdee))

harun tekin:
*Ekoloji, zihin felsefesi ve futbolla yoğun biçimde ilgileniyor.
*Gerçeklerin giderek bulanıklaştırıldığı bir dünyada varolmanın insanları yıldırmaması gerektiğini düşünüyor,
*Her şeye rağmen bilincin gücüne inanıyor.
*0 bir GALATASARAY'LI

Smiley

simsiyah 13.01.2006 09:03:26
kerem özyeğenin eski grubunun adı siddhartha, dinlenmesi gereken şarkısı the explorer.

deniz_mvo 13.01.2006 19:45:36

HARUN TEKİN:Ankara doğumlu babası FIRAT TEKİN annesi AYŞE TEKİN doğum tarihi 28 haziran 1977 küçük yaşlarda piyano çalmaya başladı.daha sonra da gitar çaldı.alman lisesi mezunu.ayrıca galatasaraylı.boğaz içi üniversitesi felsefe-psikoloji bölümünü kazandı okudu ve bitirdi.sigara tiryakisi olup ayrıca playstation uda sever. KEREM KABADAYI:Ankara doğumlu.ailesi ÜLKÜ,MÜJDE,SANEM KABADAYI 1978 doğumlu.milan ı tutuyor.harun tekinden 1 sınıf altta okudu alman lisesinde.koç üniversitesi işletme bölümünü kazandı ve bitirdi.civilization da instructor olarak bulundu.'naber nasıl gidiyo araba'gibi espriler yaparmış.sigaradan nefret edermiş. BURAK GÜVEN: İstanbul 19 ekim 1975 doğumlu.ailesi geniş.ALTAN,KENAN,ARZU,SİBEL,OSMAN,SERDAR,MERT,KAAN,DENİZ,CEM GÜVEN. konservatuar mezunu.galatasaraylı.uğur adında birde kedisi var. KEREM ÖZYEĞEN:26 eylül 1977 istanbul doğumlu.tarabya kemal atatürkten mezun.kıbrıs üniversitesini yarım bırakmış.beşiktaşlı.SPARK sonra SİDDHARTHA sonra TAXİ gruplarında yer almış

cambazimbenim 14.01.2006 04:09:25
Sami Harun Tekin,Haziran 1977'de Ankara'da doğdu. 1988 yılında Alman Lisesi'ne girdi, aynı yıl Kerem Kabadayı'yla tanıştı. 2 yıl sonra bir anda kurulan rap grubuna girdiğinde gitar çalmayı bilmiyor, ritm enstrümanı olarak cetvel kullanıyordu. 1991 ile birlikte grup bir rock grubuna evrildi, Harun da gitar çalmaya başladı. 1995'te Decision'un bilinç atlamış hali mor ve ötesi kurulduğunda, Derin'in ciddi teşviki ve yardımları ile ufak ufak şarkı söylemeye de başlamıştı. Lise biterken, ne üniversite hayatının nasıl geçmesi gerektiğini, ne de hayatını nasıl kurması gerektiğini biliyordu. 1996 Haziran'ında "Şehir" albümünün çıkışı, aynı yılın Ekim ayında da Boğaziçi Üniversitesi'ndeki felsefe öğreniminin başlaması, Harun'un hayatında çok önemli iki başlangıç noktasıdır.

Üniversite'ye ilk girdiğinde hemen hiçbir şeyi ciddiye almayan Harun, ikinci dönemden itibaren başarılı bir öğrenci olmasını genel olarak felsefeden ve özel olarak da okulundan aslında çok hoşlanmasına bağlar. Yıllar geçtikçe müzik ön plana çıksa da, derslerin kendilerinden çok konularıyla ilgilenmek ve akademik okumalardan sıkılmamak üniversite yıllarında zoru kolay yapmıştır. 1999'da çıkan "Bırak Zaman Aksın" albümü Harun için her yanıyla çok öğretici bir deneyimdi.Hatta '23'şarkısını o dönemlerde ki kız arkadaşı,Şafak Çatalbaş'a yazdığı ile ilgili söylentiler de mevcuttur.Bırak Zaman Aksın'la aynı yıl yaşanan büyük deprem felaketi ise, hem çok yıkıcı hem de çok yapıcı bir deneyim oldu. Deprem sonrası dönemde Açık Radyo Deprem İletişim Merkezi'nde çalıştı, bu dönemde hayranlık ve sevgi duyduğu Açık Radyo'da iki yayın dönemi boyunca programcı olarak yer almak ona çok şey kattı.

2001 yılı fiziksel olarak en çok zorlandığı yıl oldu: "Gül Kendine" albümü hayatının her alanını amansızca kapladı, yeni deneyimler yeni dersleri getirdi, ve sadece bu grup için ve sadece bu albüm için yapılabilecek ne varsa yapıldı. Bir yandan Boğaziçi'ndeki felsefe ve psikoloji eğitiminin son yılını yaşarken, bir yandan da grubun tarihindeki en yoğun dönemlerden birine tanık oldu. Eylül ayında Boğaziçi'nden mezun oldu

16.01.2006 22:14:18
harun sıkıcı ve ağır kitaplar okumayı severmiş
playstationda en sevdiği oyun winning eleven adlı bir oyunmuş Wink

mor_girl 20.01.2006 01:44:28
mor ve ötesinin eskiden solisti farklıymış harun da orada gitar çalıyormuş öyle duydum emin değilim ama 

cursed_muse 20.01.2006 03:35:50
ilk albümlerde derin de harun da burak da şarkı söylemekteydi..
ancak sonunda harunun vokal olmasına karar verildi...
ama konserlerde -mesela-  balıklar şarkısını burak söyler hala....

yesil_gözlüm_23 20.01.2006 18:46:33
Konserlerde Balıklar'ı Burak'ın söylemesinin nedeni bildiğime göre o şarkıyı Burak'ın yazması özel olarak yani ama yanlış biliyorsam düzeltin lütfen mesela 23'ü Harun söylüyor ve yine bildiğime göre onu Harun eski sevgilisine yazmış.bakın bastırarak söylüyorum yanlışsam düzeltin eğer doğruysa siz olsanız özel yazdığınız şarkıları başkasına söyletir misiniz? şimdi diyeceksiniz ki Harun zaten solist 23'ü tabi ki o söyler ama o zamanlar Harun'la Burak ikisi vokallik yapıyorlardı o nedenle yanlışım var mı tekrar soruyorum? Smiley

simsiyah 21.01.2006 09:02:02
ilk albümde Burak yoktu cursed_muse, Alper Tekin vardı.Harun,Alper ve Derin şarkıları söylemektelerdi, sen solistsin ben solistim falan gibi bir durumları yoktu. bza ve gk albümlerinde de bu şekildeydi. dys de bütün şarkılarda harun lead vokaldi ama diğer grup üyeler sonuçta yine vokal yaptılar. mor ve ötesinde solist şudur gibi kesin bir şey yoktur,onlar şarkıları ortaklaşa üretir,ortaklaşa söylerler. "balıklar"ı brakın söylüyor olması,şarkıyı onun yazmasıyla değil de şarkıya en çok burakın sesinin yakışmasıyla alakalı bir şey.

cursed_muse 22.01.2006 04:51:14
zaten burak'ın ilk albümde olmadığını biliyorum sadece bir zamanlar hepsinin de vokal olduğuna değinmek istedim o kadar...

simsiyah 22.01.2006 06:39:27
demek istediğin şeyi anladım zaten ama yukarıda öyle yazmışsın da o yüzden

safin 25.01.2006 07:57:19
burak'ın sesi çok güzel bu arada.... bza albümleri nefis, balıklar favorilerim tabi.harun dan once solist yoktu bildiğim kadariyla zaten onlar kurmadi mi ya?HuhHuh??gul kendinede sarkilar bittikten iki dakka sonra falan burak sarki söylüyor 
.......
güzel bir hareket cekmişim dünyaya.... diye bir şey işte güzel yani.

bir derdim var 26.01.2006 01:16:42
Harun Tekin, Tori Amos'la düet yapmak istiyormuş.

hobisi futbol oynamak, fobisi futbol oynarken bacağının kırılmasıymışSmiley)

bir derdim var 26.01.2006 01:22:05
ayrıcaa

''kendini tek bir cümleyle ifade edecek olsan, nasıl ifade ederdin?'' şeklindeki soruya cevabı
''çok zor ya.sevmekle ilgili bir şey olurdu herhalde. ben sevmekle ilgili bir şeyim!'' olmuştur...

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10