mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: Otururken de egzersiz yapabilirsiniz!

Sayfa: [ 1 ]

derin miray 14.06.2008 16:00:46
Oturduğunuz yerde yapacağınız egzersiz hareketleriyle sırt ve omuz ağrılarınızdan kurtulmanız mümkün

Internet çok tehlikeli bir alışkanlık oldu. Artık insanlar bilgisayarlarının başından kalkamaz haldeler.
Ortalama bir Internet kullanıcıcısının günde 5 saatini ekran karşısında geçirdiği hesaplanıyor.

Ekran başına çakılıp kaldığınızda sosyal hayatınızın büyük zarar görmesi kaçınılmaz. Ama en önemli sorun sağlığınızla ilgili. Internet’te gezerken harcadığımız zamanı egzersiz yaparak ve hareket ederek geçirmek yerine fiziksel anlamda kilitlenmiş olarak geçiriyoruz.

Oturduğunuz yerde yapacağınız birkaç egzersiz hareketiyle sırt ve omuz ağrılarınızdan kurtulmanın mümkün olacağını düşünen uyanık bir girişimci PC masasına monte edilen egzersiz aleti geliştirdi.

Springflex UB adı verilen bu cihaz bilgisayar masanıza takılıyor ve 120 değişik egzersiz yapmanıza olanak veriyor. İşin en güzel tarafı ise, bu egzersizleri yaparken sevgili Internet’inizden kopmuyorsunuz ve ekrandaki işinizi takip etmeye devam ediyorsunuz.

İyi bir egzersiz sonunda o kadar terleyeceksiniz ki yanınızda yedek bir tişort bulundurmanızda yarar var. Ve hayır, PC başından kalkmadan duş alabileceğiniz bir mekanizma henüz geliştirilmedi, hala bekliyoruz.

crocus 21.08.2008 11:49:35
omuzlarım ve sırtım çok kötü ağrıyor şu bilgisayar yüzünden.başından hiç kalkmıyorum zaten.bu alet tam bana göre Grin "Ve hayır, PC başından kalkmadan duş alabileceğiniz bir mekanizma henüz geliştirilmedi, hala bekliyoruz." dört gözle bekliyorum Grin

D.Y.S 21.08.2008 11:55:49
ben o kadar tembelim ki hiç bilgisayar başında oturduktan sonra yıkanmıyorum..kafamdan aşağı su dökerek rahatlıyorum.. [evde denemeyin  Grin ] ne güzel ya ben fazla bilgisayar kullanmasam da omuzlarım ağırıyor..keşke türkiyede de olsa bu cihazda alsak Wink

derin miray 23.08.2008 19:51:30
Ben dahil..Bilgisayar başında olmayı sevenlerimiz için gizel bir haber bence  Smiley

E.Ü 24.08.2008 12:19:07
ne güzel aletmiş o oyle ya. Grin olsa da kullansak.

Asi_GuzeL 25.08.2008 11:43:11
evet bir yerden bulupta kullansak Grin hic fena olmaz yani Grin
paylasim icin tesekkürler Cheesy

ayıp_olmaz_mı 25.08.2008 12:38:00
tam benlik birşey  Grin ama şu pc başından kalkmadan duş alma makinasını da yapsalar ya Grin Grin

Sayfa: [ 1 ]