mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Albüm ve Şarkılar

Konu: Büyük Düşlerin objeleri

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7

* Nevermind(!) 20.01.2007 17:21:25
bence ayıp olmaz mı nın çok güzel o bebekler çok güsel uydurmuşlar
evet en güzeli ayıp olmazmı nın ki bencede... o bebeklerle şarkı çok güzel uymuş..

* Nevermind(!) 20.01.2007 17:22:56
bence ANGST yazısı süper herşeyi açıklıyor bana göre..

ya belki gülceksiniz ama ben angst yazısının anlamını çözemedim Cry Huh ne demek o??  Embarrassed
almancada korku demek canım Wink

aa çok teşekkür ederim Wink bu sene eğer milli eğitimden atanırsa, yani hoca varsa okulda ikinci dil olarak almanca öğreneceğiz... tüm almancayı öğrenip unutsam bile bunu hiç unutmam artık Grin Grin Grin Tongue Tongue Tongue
ben almanca görüyorum ama bende bilmiyordum iyi oldu öğrenmem sağol canım Wink

soulOfTheRock_cadıı 20.01.2007 20:33:02
 bencede bu şarkıları yansıtan daha güzel sanat eserleri bulunamazdı...bugünlerde gözüm hep kördüğüm ün tablosuna takılıyor...

angst 20.01.2007 22:16:22
birşey diyeceğim ama angst almanca değil ki :-\ben ingilizce sölükten bulmuştum anlamını Lips Sealed

ilkyaz 20.01.2007 22:32:58
eee İngilizcesi neymiş angst'ciğim??? yine bu forumda seninle bi sucuk maceramız olmuştu da sormuştum birilerine ama hala tam olarak bilmiyorum Huh

angst 20.01.2007 22:38:11

ingilizcesi de korku veya endişe anlamına geliyor.arkadaşlar almanca deyince bende şaşırdım. Lips Sealed

20.01.2007 22:41:13
öncelikle alıntı yapmıyoruz bir üsttekini açıklığa kavuşulduysa Büyük Düşlerin objeelri konusundan devam...

20.01.2007 23:31:06
almanca öğretmenimizin bu sene bize öğrettiği kelimeler arasında "angst" da var ki yüzde yüz eminim bu kelime almanca.kesinlikle ingilizce değil. (ipek beni affet ama içimde tutamadım  Undecided )
neyse, asıl asıl önemli olan şu: bir şey soracağım ben size.albüm kapağına baktığınızda her şarkıyı temsil eden objelerin birbirinden bağımsız olduğunu görüyoruz. ama "darbe"yi ve "parti"yi temsil eden eserler birlikteler yani neredeyse içiçe sayılırlar.düşünüyorum da, acaba ortamın darlığından dolayı mı objeler bu şekilde konulmuş yoksa bir anlam teşkil ediyor olabilir mi? zaten "darbe" de siyasi içerik taşıyan bir şarkı, "parti" de. darbelerin sebebinde bir yerde o dönem başta olanların etkisi olduğunu düşünürsek, bilerek böyle yapılmış bir şey olduğunu düşünebilir miyiz acaba? nasıl ki parti şarkısında "dans et üstümde" diyor ise, bu objelerde aynı şekilde duruyor: partiyi aklımıza getiren soytarı kılıklı bir maske darağacını temsil eden objeyi resmen gölgesinde bırakmış.yani onun "üstünde". saçma olabilir ama mor ve ötesi'nin o kadar çok derin ve gizli anlam taşıyan şeyleri var ki, böyle etten püften şeyler de aklıma takılıyor işte.  Smiley

mor ve ötesi'ne de sordum bunu.umarım cevap gelir. Smiley (ipek çok teşekkürler Wink )

soulOfTheRock_cadıı 21.01.2007 12:50:32
 yok bence mantıklı bir düşünce...olabilir yani morveötesi bu haklı olabilirsin Wink

»aTua 30.01.2007 17:21:39
Albümü alalı kaç ay oldu daha yeni yeni  çözebiliyorum Grin kimin albümünde vardır bu gizem  Wink çok eğlenceli bir şey aslında her baktığımda farklı şeyler görüyorum, farklı şeyler hissediyorum...
En çok çocuklar ve hayvanlardaki tablo etkiledi beni  Smiley
Ben harun ve kedim ama ordaki ayıyı hala çözemedim Grin Grin

03.02.2007 18:18:29
ha bir de o ayıp olmaz mı daki bebeklerin üstünde duran başka bir bebek var ya...sanırım deli gömleği giydirmişler ona ahh be çok dokundu bana Cry

mvosbgdb 07.05.2007 21:04:50
bende bugun farkettim arka fona çok benzer bi renkte + işareti var bi anlam veremedim ben kesin vardır ama.....
aa o artı mı, ben de oyuncak uçaktır falan demiştim... ayıp olmaz mı'nın bebeklerinin üstünde duran beyaz nesneyi diyorsun di mi? hatta "sonu belli"nin sayfasına çok baktım bu duvarda da var mı diye ama bi tek albümün ön kapağında var...

bi de, kapağı açınca ilk sayfada, o kameranın yanında kalan sayfada ayıpolmazmının gariban bebeğinin üstünde yine o artıdan var görürsün. tam ozan tügen yazan yerde

emoistbiso 18.05.2007 17:33:03
çok zeki bu adamlar yahu...
hepsinden birçok anlam çıkıyor...

cenuz*23* 19.05.2007 18:13:55
o artı bence ayıp olmaz mı daki deli gömleği giymiş olan bebeğin..dediğiniz gibi kuklaları oynatmak için yapılan şey.hatta o bebeği onunla tutturmuşlar ı yüzden yüksekte duruyor bence...ben büyük düşler in yanındaki resmide cd kabı ve cd ler olarak anladım..öyle mi yoksa başka birşey mi?bide saklama nın yanındaki tablo çok güzel bence...arsız kargalar paylaşıyorlar....

caansuu 04.07.2007 18:01:46
bu yönüyle büyük düşler albümü diğer albümlerden ayrılıyor,güzel ve farkı düşünülmüş bir fikir

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7