|
||
| Sizce ne anlama gelir?Gereklimidir bunu yapmak?Tamamen saçmalıkmıdır? Bence üzerine konuşulabilecek bir konu. İstemesekte bazen gerekiyor diye düşünüyorum... |
||
|
||
| Bence derin bir konu kesinlikle haklısın burak üzerine konuşulabilcek bir konu.. Bence barış için savaş anlamsız geliyor bana ... Ama İstisnalar Hariç... |
||
|
||
| barış için bile olsa savaş olmasını istemem.barış için bile olsa savaş yine savaştır ve barışın getirilmesi için yapılan en adice yoldur... | ||
|
||
| Bence saçmalık değil.Sonuçta ulu önderimizin başlattığı Kurtuluş Savaşı'mız da bir yerde barış için savaştı... | ||
|
||
| Atatürk, yaptığı savaşları halkının kurtuluşu için yaptı.eğer ülkemiz işgal altında olmasaydı ya da savaştan başka bir yol bulabilseydi kesinlikle o yolu tercih ederdi... | ||
|
||
| Eğer gerçekten barış istense bunu savaşla yapmak çelişki olmaz mı?Uzlaşma sağlansa daha doğru,masum insanların ölmesine gerek yok diye düşünüyorum.Zaten günümüzde dünya egemeliği kapitalizmin yarattığı dev uluslararası şirketlerin elinde ve onların amacı sadece paraya ulaşmak.Onların hırsları yüzünden savaş olmamalı,hele barış için savaş hiç olmamalı... | ||
|
||
| Amac onemli burda.Sonucta amac barış ise savaş olabilir tabiki.Zamanında olmuştu da zaten. | ||
|
||
| barış için savaş olabilir | ||
|
||
tarih bizi yanıltmıyorsa eğer,barış hep savaşlardan sonra gelir ve her savaşla kaybolur...
|
||
|
||
| albert einstein'in söyle bir sözü var.. İnsan savaş gibi inanmadığı bir şey için acı çekeceğine, barış gibi inandığı bir dava uğruna ölse daha iyi değil mi. bir de söyle diyor. Sadece barışçı değil, militan bir barışçıyım. Barış için savaşmaya hazırım. "yok, savasa hic gerek yok" "savasa hayir".. evet ben de savasa sonuna kadar hayir diyorum..savas olmasin, insanlar ölmesin diyorum..ama baris icin savasmayi da "uygun" buluyorum. neden olmasin? |
||
|
||
| Barışa her şey değer buna savaşmak da dahil, Çoğunuz diyeceksiniz savaşta bir çok kan dökülüyor olmaması gerek diye ancak, barış olmayınca daha fazla kan dökülür her zaman =/ | ||
|
||
çok ironik
|
||
|
||
| hak etmeyen insanların ölmeside, savaşı pek gerekli gibi göstermiyor sadece barış için... | ||
|
||
| barıs için savasılır kore savası gibi bosna savası gibi ama ülkeye barıs getirmek için yapılan savaşları saçma buluyorum... | ||
|
||
| barış için savaş var-barış için savaş var..yerine göre evet iyiki,yerine göre de asla.. |
||