mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Bırak Zaman Aksın

Konu: Pis

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4

25.04.2007 18:34:42
pis, bırak zaman aksın’ ın belki de ismiyle en çok dikkat çeken şarkısı. acaba ne anlatmak istiyor bunda? düşündüm taşındım, düşüncelerimi walkman’le paylaştım ve bu şarkıda 2 anlam olabileceği kanaatine vardım. yani şöyle ki: ortada pis bir antlaşma var bir şeyleri koruma amaçlı gibi. belki başta iyi niyet vardı bunda ama sonra olmadı. iyi niyetle başladıkları şey kocaman bir pisliğe dönüştü, başarısız oldular, hayal kırıklığı var. amerika’yla türkiye’nin anlaşması belki de, hani Amerika hep bize destek çıkar ya, ama sonunda hep göçen biz oluruz,onun gibi bir şey. yalnız dikkat etmemiz gereken bir şey var, ki bence çok önemli bir nokta bu: şarkının başıyla nakaratı arasında bir söylem farkı var. başta birileri suçunu kabul ediyor,evet biz hatalıyız,yenildik,kaybettik diyor. ama nakaratta “onlara kızmayın onlar farkında değil” diyor. burda ya söyleyenler birilerini koruyor ,ki onların yandaşlarının olma ihtimali çok yüksek, ya da o pis kokuları çıkartanlar korunuyor.
şimdi 2. anlamı söylemek istiyorum: ben bu şarkıyı dinlerken aklıma Osmanlı devleti de geliyor. ne alaka şimdi diyeceksiniz eminim. şöyle ki  baştaki birilerinin birileriyle anlaşma olayı burda da geçerli. Osmanlı yıkılırken biliyorsunuz denge siyasetine göre farklı zamanlarda farklı devletle anşlaşmalar yaptı, bu sayede de varlığını 20. yüzyıla kadar sürdürdü. yaptığı anlaşmalar iyi niyetli anlaşmalardı ama olmadı. sonuçta devlet yıkıldı. yani “eline yüzüne bulaştırdı,hem de güçsüz kalıp yaşlandı, sonsuz acılara boğuldu, öldü işte en sonunda”. yaşlı ve yok olan Osmanlı yani…
aslında önce osmanlı’yı söylemeliydim biraz ters oldu ama idare edin artık. Wink

Bir kaç şey daha geliyor benim aklıma.hepimiz hepinize dokunduk
korkunç kokular çıktı üstümüzden
elimize yüzümüze bulaştı hepsi
deliler gibi saklandık
hem de güçsüz kalıp yaşlandık
tertemiz bulaştık pisliğe Kenan Evren'e uyarlasamakta zorlanmıyorum burayı.Darbe'yi yaptı pisliğe bulaştı ama adam o kadar rahatki aman allahım bir daha geçse eline yaparmısın ? deseler büyük bir zevkle diyecek herhalde.
Ve tertemiz bulaştık pisliğe şu anda güncel bir olaya harika uyarlanıyor yani bugün yazılsa bu şarkı ben derim Erdoğan'a yazıldı 800 milyon dolara arsayı sattılar o kadar güzel anlatıyor ki sanki iyi birşey yapmış gibi çok temiz birşeymiş gibi arsa fiyatları arttı İstanbul betonkent olacak ama çok güzel şekilde anlatıyor bunları .
sonsuz acılara boğulduk
öldük işte en sonunda
ne yazık boş kalan hiçbir yer yok
elimiz elinize dokundu
gözler silindi yüzlerden
ne yazık farkeden hiçbir şey yok   darbede fişlenenler,ölenler,ölenlerin yakınları birşeyler söylemişler gibi bu mısralarda.Mesela işkence yapılan insanlar birbirlerini o pis ortamda görüyorlar dışarı çıkınca yüzlerine bakamıyorlar birbirlerinin utançlarından hep akıllarına kötü şeyler geliyor.Gözler silindi yüzlerden utanıyorlar.
O kadar şey olduktan sonra birşeyler yapılmak istendi yas tutuldu vs. ama değişen bir şey yok.
Onlar farkında değil derken herhalde apolitik kesime gönderme yapılıyor dünya umurlarında değil lay lay lom gidiyorlar.Ağır siyasi bir şarkı ama hareketli çok sert değil sound olarakta.

alican 28.08.2007 23:51:24
çok güzel ve anlamlı...

Birgül 29.08.2007 07:59:27
harika bir şarkı diğer şarkıları gibi. çok enerjik şarkı bence.içinde derin anlamlar taşıyan muhteşem bir şarkı. Wink

derin miray 12.09.2007 16:51:09
bırak zaman aksın albümünün iddalı çok sevdiğim parçalarından..

badlik_amiri 23.09.2007 13:23:46
Aaaah onlara  kızmayın onlar farkında değil

* Nevermind(!) 02.02.2008 15:19:33
bırak zaman aksın ın en çekici parçasıı bencee  Cheesy

kaygusuz 06.02.2008 02:32:23
bencede bırak zaman aksın albümünün en güzel şarkılarından biri pis bence.

zafer_bergama23 26.02.2008 17:48:33
çok anlamlı bir şarkı

*Pollyanna 24.03.2008 23:59:01
Ne zaman dinlesem bütün gün dilime dolanan ve sürekli mırıldandığım şarkı (:

ve ayrıca şu aralar

" deliler gibi saklandık " bölümü pek bir dikkatimi çekmekte. " Gibi "si fazla kalmış (: O zaman saklanan deliler şimdi meydana çıktı demek =P =)

mor_deli 16.05.2008 17:05:22
ALBÜMDEKİ EN ÇOK SEVDİĞİM ŞARKILAR ARASINDA İLK ÜÇTE GERÇEKTEN GÜZEL AMA

uyanınartık 28.05.2008 21:11:58
bırak zaman aksın'daki en iyi parça bence

asude 28.05.2008 23:02:30
deliler gibi saklandık güçsüz kalop yaşlandık tertemiz bulaştık pisliğe...
 içinde çok derin anlamlar barındıran harika bir şarkı

gözdeniz 09.06.2008 10:18:20
ne yazık farkeden hiçbir şey yok..

Birşeyler anlatıyor bana burası..
Bırak zaman aksının en güzel şarkısı bence.

bilmececi??? 12.06.2008 14:41:53
Bırak Zaman Aksın'ın en iddalı en dikkat çeken parçalarından, hareketli, insanı kıpır kıpır eden çok süper bir şarkı.Yanlız şarkıda ne anlatmak istediğini anlayamamıştım ama yukarda politik bir şarkı olduğu yazıyor.Olabilir, politik bir şarkıya da pek benzemiyor ama arkadaşlar iyi bir tespit yapmışlar.Yani hiç aklıma gelmezdi bu şarkının politik bir şarkı olduğu.

kaygusuz 30.06.2008 22:09:38
çok hareketli ve enerji dolu bir şarkı..

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4