|
||
| benim morveötesi şarkıları arasında en çok bittiğim parçalardan biridr gercekten çok yoğun anlamlı çok güzell ''bırak zaman aksın mahkumuz inan''... | ||
|
||
bu şarkıları söyleyen yazmış.yani şarkıcı çocuğu da burak abi yazmış.'bir kedim var' derken Uğur'dan bahsetmiş herhalde. ![]() |
||
|
||
"bırak zaman aksın mahkumuz inan" ve "ölmeden önce ben de melektim"... bu sözler çok güzel ya... hem albüme bu şarkıdan bir cümlenin adının verilmesi çok doğru ve güzel olmuş bence ... süper bir şarkı... burak abinin en iyilerinden
|
||
|
||
| bu şarkıyıda çok severim heşle şu kısmı yok mu 'ölmeden önce bende melektim' manyak bi söz bence | ||
|
||
| benim morveötesi şarkıları arasında en çok kitlendiğim sarkılar arasındadır. şarkının sözlerine bitiyorum... siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? ![]() ?
|
||
|
||
| Bence de Burak'ın söylediği en güzel şarkı, çok güzel bir sesi var ya...Sözleri de çok hoşuma gidiyor bu şarkının, ilk dinlediğimde acaip beğenmiştim hala da çok severek dinlemeye devam ediyorum, bırak zaman aksın mahkumuz inan... | ||
|
||
| ölmeden önce bende melektim! | ||
|
||
| 'ölmeden önce bende melektim' kimin aklına gelirki böyle bir söz işte bu da mvö sinin en sevdiğim yönlerinden biri sanki kelimelerle oyun oynuyormuş gibi şarkı yazıyor adamlar ya
|
||
|
||
| bu şarkıyı dinlediğimde aşktan çok büyük bir kazık yemiş bir adamın hikayesi geldi aklıma. sonra düşündüm sevgilisini çok üzmüş bir adam olabileceği ihtimali de var aslında. “ölmeden önce ben de melektim” derken kendisini iyi biri sanıyormuş; ama sevgilisi gidince,onu terk edince bu da yaralanmış, bir nevi ölmüş,yaptıklarını görme fırsatını yakalamış ve aslında hiç de iyi bir adam olmadığını, sandığı kadar melek olmadığını anlamış. belki sevgilisini aldatmış bir adamın şarkısıdır bu şarkı. tabi bu aşk- meşk şarkısı olmasının dışında bir de şöyle bir ihtimal var ( bu fikir walkman’le konuşurken ortaya çıktı,ortak düşüncemiz yani ) : “şarkıcı çocuk” sokakta bir şeyler çalıp şarkı söyleyerek para kazanan sokak çocuklarının şarkısı. “gözlerinde bir damla yaş,plastik çiçekler boynunda” bu da çiçek satan sokak çocukları. “bir kedin var yerde kitaplar ne yapsam sana anlatsam” sokak çocuğu ve sokak kedileri onun kedisi.durumunu,yaşadıklarını anlatmaya çalışan bir çocuk. sonra bundan yoruluyor ve “ bırak zaman aksın mahkumuz inan” diyor. sonrasında bize ne kadar yalnız olduğundan bahsediyor. “sen hiç korkma burda kal” demesi de sokak çocuklarından korkan,onlara potansiyel suçlu gözüyle bakan insanlara ithafen. “kalp kırık,kalbini onar; aşk diyorlar hiç görmedim burda kal” kısımları içn söylencek çok fazla da bir şey yok aslında.her şey ortada.sevgisiz,sürekli hor görülen,ezilen,kalbi kırık ve birazcık sevgiye muhtaç küçük çocuklar.. “bir söz verdim sonra bozdum ,ölmeden önce ben de melektim” ; sokağa düşmeden önceki zaman melek,temiz çocuk (yani insanlar öyle diyor),ama sokağa düşünce insanlar onu artık çocuk olarak görmüyorlar,o artık melek değil,her türlü kötü şeyi yapabilecek bir suçlu,bir şeytan belki de. “bir odam var yerde kitaplar” ne peki? sokak çocuğunun odası olur mu? hayır olmaz! onun odası sokaklar zaten.yerde kitaplar da eşyalarının sokakta,yerlerde olması. “ ne yapsam uçsam kaybolsam” burda da belki böyle yaşamaktan ne kadar çok yorulduğundan bahsediyordur. “uyuyalım artık çok yorgunum inan” da bir önceki cümleyle bağlantılı.hayatın yorduğu,insanların gözünde bir suçlu olan,sevgi görmemiş, ama sevgi gösterebilcek, kendini hayata bırakmış,zamana mahkum olmuş bir şarkıcı çocuk…. cagico-walkman |
||
|
||
| Bu şarkıyı biliyorsunuz zaten Burak seslendiriyor.Bence bu şarkı zaten Burak Güven'e ithafen yazıldı.Hatta onu anlatıyor tamamen.Bu albümde girdi zaten gruba ona hediye olarak algılıyorum bu şarkıyı.Bu kanıya zaten bir yerde görmüştüm Paris'te bir gece yolda görünmüş sarhoşmuş bağıra bağıra şarkı söylüyordu diyorlar.Burak Güven için. Fransa'ya gidip gelen biriymişde bir gece sarhoş şekilde sokakta bağıra bağıra şarkı söylerken görülmüş işte.Ya bence sevgilisiyle ya tartıştığı yada birşey oldu işte o gece baya üzgünmüş.gözlerinde bir damla yaş ağlıyormuşta sanırsam şarkıda söylendiği gibi elinde çiçeklerde vardı galiba ne olduysa artık baya kırılmış.Bu arada kedisi olduğunu zaten biliyorsunuz bir kedin var evde kitaplar birşey anlatmaya çalışıyor anlatamıyor ben burda çok üzülüyorum ya acaba kim anlamadı onu anlatamayacağı kanısına varıncada melhem olacak zamana bıraktı kendisini bırak zaman aksın,mahkumuz inan...O gece zaten yalnızmış sonra Burak çok neşeli bir insan ve böyle turne görüntülerindede kafasına göre şarkı söyleyen takılan gayet sempatik biri ya yalnız şarkıcı, sarhoşum ölene kadar sen hiç korkma, burda kal küçük şarkıcı, kalp kırık kalbini onar aşk diyorlar hiç görmedim, burda kal aşk dedikleri şeyi görmüş aslında,yarası var yazık ya bu şarkılardaki yaşanmışlık insanı çok vuruyor ya. Bir hata yapmış her insan hata yapar gibisinden bir sözde söylemişler zaten..belki o üzüntüsü bir yanlış anlaşılmadan kaynalanıyordu,sevgilisinin yanlış anlaması ve yaşananlar onu resmen öldürdü ama o masundu ve ölmeden önce bende melektim dedi..sevgilisine gitti anlatmaya çalışıyor durumu anlatamıyor aslında yok olmak istiyor ne yapsam uçsam kaybolsam.Şarkıda son sözü zaten kendine söylüyor hadi uyuyalım artık çok yorgunum inan diye.Ve şarkı sonunda ıslık çalıyor.Bu şarkı çok batılı duruyor diyordum hep zaten garip bir his o ıslık çalması hafiften sonra Paris'te yaptıklarını duyunca hemen geldi Burak aklıma şarkının hikayesiyle ilgili birşeyde duymadım hemen yazdım senaryoyu zaten ![]() uyuyalım artık, çok yorgunum inan, inansam kaybolsam noktalama işaretlerinde düzeltmeleri yapan kişiye teşekkürlerimi iletiyorum daha okunaklı oluyor en azından bir ortak düşünce de benden cagico-walkman+mucize?m |
||
|
||
| burak'ın çocuksu sesiyle daha da güzel hale gelen ve "ölmeden önce ben de melektim" gibi vurucu sözleri barındıran şarkıdır "şarkıcı çocuk"... | ||
|
||
offf hastasıyım ben bu şarkınınnnnn bitiorum bu şarkıya
|
||
|
||
| burak güven in kendini en iyi ifade ettiği şarkı bence...ölmeden önce bende melektim..şarkı sözleri çok süper.insan mor ve ötesini dinledikçe çirkin şarkısı olmadığını anlıyor. | ||
|
||
aynen ya muhteşem bir şarkı.dinlemekten çok zevk alıyorum."ölmeden önce ben de melektim" burası ayrı bir güzel.
|
||
|
||
| bırak zaman aksın albümünün en sevdiğim şarkısı tek kelimeyle MÜKEMMEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | ||