|
||
| Ne sen var, ben yok, biz sarhoş.. | ||
|
||
her gün en az bir kere dinlememe rağmen hala harun un son bölümde kısık sesle söylediklerini tam olarak anlayamadım anlayan varsa anlatsın lütfen.... orayı nedense bende anlamıyorum:( şarkı sözüyle beraber okumaya çalışıyorum yinede olmuyor... |
||
|
||
sözler kitapçıkta da yazıyor onda sorun yok ama ama ben harun abinin dediğini anlamıyorum..
|
||
|
||
Valla konser performansında gayet iyi çıkıyor. Albümde Harun söylerken arkadan da Burak söyleyince karışıyor. |
||
|
||
sanki şarkıda daha fazlası da varmış gibi geliyor bana aralarda "ihanet,beklerken..." gibi birşeyler de duyuyorum sanırım bana öyle geliyor
|
||
|
||
bir şarkının içine bu kadar çok "ne" sığar mı? (o kadar çok "ne" var ki şarkıyı bir türlü ezberleyemedim ) sığdı diyelim bu "ne"ler bu kadar çok anlam taşır mı? mor ve ötesi yine ne kadar başarılı olduğunu ortaya koymuş..
|
||
|
||
güzel şarkı. söylemek çok zor tabi o ayrı, tekerleme gibi! ![]() her neyse ben anladığımı söylemek istiyorum şimdi: bu şarkı sahtecilere yazılmış. baştan sona kadar sahte şeyler anlatılıyor. ve ve ve … ben burdanne çıkardım: bu şarkı devletin başındaki yolsuzluk yapan adamları anlatıyor.bu adamlar ki seçim meydanlarında inanılmaz vaatlerde bulunurlar ama başa gelince verdikleri bütün sözleri unuturlar.”ne savurgan dudaklarınız ,ne eskiten yalanlarınız ,ne isteksiz suratlarınız ,ne sessizce haykırsanız” işte burası da seçim meydanlarındaki kişilerin tasviri. ayrıca”ne hiç ne müzik ne eylem ne ahlak masum saf nefret”… müzik,ahlaklı gibi görünen insanlar.. sizce de seçim meydanları değil mi? hep şarkılarla türkülerle yollara düşerler ya, onlar işte.”ne gerçek ben ne beraberlik ,ne bencil kendi kendine ,ne müstakbel güvensizlik ,ne yüzler naylon yüzler” hepsi bencil adamlar aslında.kendi çıkarlarını düşünüyorlar.biz de güvenmiyoruz onlara, sahte olduklarını biliyoruz ama yine de oy veriyoruz.”naylon yüzler “ de bence naylon faturaya benzetilmiş. o adamların yüzleri de naylon yani sahte! ”ne farkında olanlarınız ,ne gündelik hayatlarınız,ne işkence görenleriniz” bu da yine baştkilere gidiyor. 80 döneminde çok işkence ettiler insanlara ama hiç biri işkence falan görmedi. çoğu yaşanan şeylerin farkında bile değil. hala yaptıklarının iyi bir şey olduğunu savunuyorlar. işte böyle… naylon adamlara güzel bir şarkı! ![]() |
||
|
||
Hızlı bir şarkı ve çok şeyi anlatıyor.Dinlemekten çok zevk alıyorum.Şarkı sözlerini önünüze alıp ve aynı anda dinleyip kolayca ezberlenebiliyor.
|
||
|
||
| ne,doğru yanlış,darbe inşallah bu şarkılardaki mesajlar birilerine gitmiştir.. ne 'nin mp3 ü olan varsa bana lütfen yollasın formatta gitti... |
||
|
||
tekerleme gibi bir parça. bir türlü son kısımlarını eşlik edemiyorum.arkadan yüz tane harun sesi gelince hangi birini söyleyeceğimi bilemiyorum .albümdeki sözlere bakıyorum gene olmuyor
|
||
|
||
hepsi çok güzelde ne şarkısı daha güzel :d
|
||
|
||
| Ne demekten bıkmayan, usanmayan , inadına 'ne' diyen parça ' ne ne ne ne ne...!' | ||
|
||
en çok son kısmını ezerlemekte zorlandığım tekerleme tarzında olan süper bir şarkı şimdi gündemde olsa dünya yalan söylüyor albümündeki şarkılar kadar beğenilir eminim
|
||
|
||
| ilk dinlediğimde ezberleyemeceğimi düşündüren güzel şarkı | ||
|
||
| albümde en çok sevdiğim parçalardan biridir ''ne''.. ''ne sen var ben yok biz sarhoş'' |
||