mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: Cosmo Girl Ekim 2005

Sayfa: [ 1 ] 2

cagico 03.08.2006 09:31:40
selam
harun tekinin bundan uzunca bir zaman önce yani sanırım geçen sene ya da ondan biraz daa önce cosmo girlde okuyucuların sorularını yanıtladığı bir ropörtajı varmış.ama sayı ve tarih bilmiyorum :-\hiç öyle bir ropörtaja rastlayan ve elinde o sayı olan bi arkadaşmız var mı?varsa onu bizimle de paylaşırsa çok sevinirm.çünkü aldığım duyumlara göre bayağ bir güzelmiş... kolay gelsin Wink

mvö_maniaaa 04.08.2006 14:25:37
nick:sanem tuna
soru:eski halinle şimdiki halini karşılaştırdığında ne düşünüyorsun?yani cok garip mi ?
h.t:yani beklenmedik tarafları da var ama tahmin edildiği kadar da farklı bir durum yok.temel dinamitler yine aynı . hepimiz uyuyoruz , yemek yiyoruz.

nick:leziz
soru:sizde ayrılma dağılma gibi bir hayal kırıklığı yaşayabilir miyiz?
h.t:bilemem.böyle birşey olursa zaten önce dördümüz için hayal kırıklığı olur bu.o yüzden
olmaması için elimizden geleni yaparız.

nick:daisy_22
soru:kendi videonuzu gördüğünüzde oturup izliyor musunuz?
h.t:evet izliyoruz.

nick:cansın
soru:şu ana kadar pek çok albüm çıkardınız ama son albümle tanındınız bunu neye bağlıyorsunuz?
h.t.:sağlam kazığa bağlıyorum.

nıck:mer_ve
soru:bundan sonraki albüm ne zaman çıkacak?
ht:2006 ilkbaharında

nick:flora
soru:allaha inanmadığınızı duydum doğru mu?cambaz sarkışında var mısın yoksun nakaratında dikkatimi çekti bu şarkı allaha mı yazıldı?
h.t:hayır bu şarkı allaha yazılmadı ayıca laik bir ülkede yasadığımız için bu beni çok üzen bir şey.binlerce genç kadın ve adamın siz acaba allaha inanıyor musunuz diye gelip bir rock grubuna bu soruyu yöneltmeleri inanılmaz birşey.bunlar aslında toplumdaki yozlaşmanın ve çürümenin kalıntıları.bu insanları çok seviyorum ama diğer taraftan da ofkeleniyorum.çünkü eskiden din ve allah inancı konuları daha mahrem konulardı.böyle yol geçen hanı gibi üzerinde durulan konular değildi.bunlar insanın maneviyatına dayanan şey ve dolayısıyla ben,sahsen ataist değilim.ama olsaydım da nasıl fark yaratacağını da merak ediyorum ve üzülüyorum.insanların dikkatinin dağılmış olduğunu görüyorum ve bunun da ülkede ki hakim,dağılmış olan iktidar ideolojısiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum

nick:dırdırcı
soru:sevgılınız var mı?olsa sosyeteden mi olur yoksa normal birisi mi olur?
ht:hayır sevgilim şu an da yok.insan herkesi sevebilir.bir de şunu anlamıyorum;yani bir kadının soyeteden olup olmadığını anlamam için zaman geçmesi gerekiyor . o zaman gectiğinde de ona aşık olmuşsam da birşey değişmez zaten.bir kadının ne olduğunu anlayabilmek zor.şahsen şu yaşıma kadar anlayabilmiş değilim.cok hilebaz yaratıklar olduğunu düşünüyorum.derinlemesine biriyle ilgilendiğinde  bir insanı çözersin derler.ama bır kadınla yıllarca ilgilensen de bilmediğin birşey kalır.ama erkekler öyle değil.yazık onlara.2,3,16 tane oyunları vardır,onları oynarlar ama kadınlar gibi sonsuza kadar bunu yapmaya dayanamazlar.

nick:kayıp84pp
soru:neşet ertaş dinler misiniz?ya da sizin dünyanız sadece rock müzik mi?
h.t.:özel olarak dinlemesem de çok saygı duyarım ve duyduğum anda da hemen kulak kabartırım.çünkü çok gerçek,herşeyden önce.hayır benim dünyam sadece rocktan oluşmuyor.hatta benm dünyam sadece müzikten de oluşmuyor.

nick:hebele
soru:niçin kızıl ve ötesi  değil ?
h.t:yani, öyle denk geldi.

gelen soruların %60 ı neden mor? idi.ayrıca sizin ardınızdan mor renk fazlasıyla favori oldu.kızların saçları mor kıyafetleri mor odaları mor herşey mor mor...
acaba mor renginin insan üstündeki psikolojisi nedir sizce?
h.t:özel bir sebebi yok,öyle oldu evet,farkındayım mor rengin son donemdeki yükselişinin.bilmem, belki de bize uyucu olabilir ve tüm dünya moraracak!!

hatalar fazlaydı.q deil k

mvö_maniaaa 04.08.2006 14:43:53
nick:personal jesus
soru:pek bir resmisiniz,sebebi nedir?
h.t:sebebi belli durumlarda mesafe koymanın hayatımız açısından daha iyi olacağına inanıyor olmamız.cok fazla göz önünde olan insanların da böyle düşündüğüne inanıyorum.ayrıca çok bir resmiliğimiz olduğunu da düşünmüyorum.biraz ciddi olabiliriz o kadar.

nick:rapper_gır
soru:ne kadar rapçi olsak da rock müzikde bizim için cok iyi bir müzik.size iki sorum olacak:müziğe kaç yılında başladınız?rap ve rock neden bu kadar düşman oldu?ceza ve kıraç arasında bir tartışma yaşandı...bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz?
h.t:rap ve rock birbirine düşman değil.iki müzik türü nasıl birbirine düşman olabilir ki ? selvi ile çınar ağacının birbirine düşman olması gibi birşey bu. kıraç ve ceza nın kendi aralarındaki meseledir bu.çok giremeyeceğim.90 yılında başladım müziğe.

nick:aysun----15
soru:kaç yaşında başladınız müziğe?bir de merak ediyorum nerede oturuyorsunuz semt olarak?
h.t:13.mars

nick:cadı mı ne?
soru:neden böyle bir tarz seçtiniz?hem müzik hemde giyim olarak yani...
eee, nasıl desem yüzünüz kimileri için korkutucu geliyor.sakallar,göz altları kapkara....
sıie bu yakışıyor size,nedeeeen?
h.t:sizin güzelliğiniz demek lazım.göz altlarımız siyah ama yakışıyor!anlamlı birşey söleyemiyorum...

nick:ecoşş:)
soru:şarkılarınız çok hoşuma gidiyor ama çok merak ediyorum,hiç bir kıza şarkı yazdınız mı ?veya böyle bir kız var mı şu an hayatınızda?varsa adı ne?ve o bunu biliyor mu?
h.t:evet . özellikle daha dinlemediğiniz bir şarkı var söylemek çok zor böyle şeyleri...dinleyici içinde,o kız için de,benim için de,ayrı ayı zor.tabi ki biliyor canım.

nick:roulette_89
soru:neden piyasa oldunuz siz ya...eskiden ne güzel belli bir kitleniz vardı ama şimdi öyle değil.tam tersi hiç sizin müziğinizaten anlamayan bir sürü insan sizi dinliyor .bence bu kotu bir gelişme sizin açınızdan!
siz yakışıklısınız diye dinleyen bir sürü genç kız varken sizin yeriniz de olsam çok kötü hissederim kendimi!
siz ne düşünüyorsunuz?
h.t:kötü hissetmemen gerekir.çünkü bizim yerimizde olsaydın kötü hissederdin ama bizim yerimizde değilsin.

mvö_maniaaa 04.08.2006 14:45:17
arkadaşlar ilk sayfayı yazdım ben diğer arkadaşlar da tamamlasın, zaten 1 sayfa kaldı =)
benim kaldığım yerden tamamlayın istersenız ben daha yazamayacağımm kusura bakmayın benden bu kadar =)

purplelife 04.08.2006 15:30:32
tamam Cheesy hemen tamamlıyorum.

purplelife 04.08.2006 16:21:12
nick:çıtır kız
şu ana kadar hiç birbirinizi kıskandınız mı?
h.t :muhakkak olmuştur da ne olmuştur?kıskanmak derken komik şeyler olmuştur.mesela carting yarışında neden önüme geçti? ya da play station oynarken onun takım arkadaşı neden daha iyiydi??vb..dört kişi böyle bir macera yaşarken bazı çocuksu duygulardan kurtulmuş olmalı,yoksa her gün cinayet çıkar.

nick:awolon perisi
acaba müzik konusunda başarılı olduğunuz kadar özel hayatlarınızda da başarılı mısınız?
h.t:hayır korkuncum.hayatta en iyi yaptığım şey bu üç arkadaşımla müzik yapmak.onun dışında kendimi hiç başarılı bulmuorum.daha çok çalışmam lazım.

nick:ase
rap söylemeyi düşündünüz mü?ya da düşünür müsünüz?
h.t:hiç öyle bir yeteneğim yok ama düşünüyorum zaman zaman. ceza'dan ders almayı düşünüyorum.

nick:awolon perisi
hobileriniz ve fobileriniz neler?
h.t:hobim futbol oynamak.futbol oynarken bacağımın kırılması da fobim.

nick:seetcom
hiç aşık oldunuz mu?
h.t:evet çok fena.ve de çok.

nick:love_boy
ilk olarak hangi barda ve mekanda sahneye çıktınız?
h.t:bizim ilk kayda değer programımız 1998 yılında harbiye'deki captain hook ta gerçekleşmişti.ve cidden şahane bir dönemdi.orada yaşadığımız bir deneyime bir başka yerde de rastlamadık.nadir rastlanan bir durumdur bu...

nick:sexy lord
en sevdiğiniz kız ismi nedir?
h.t:ya çok var.kötü enerjiler olacak...kardeşiminkini söylesem kskanacaklar, eski sevgiliminkini söylesem saçma olacak.anneminkini söyleyeyim; ayşeçbu isim de dünyada en çok olan isim zaten!

nick:çağlar
neden konserde dönüp kabloları ayağına dolayıp düşüyorsun?
h.t:bir kere düşmüyorum.ben sahnede nadiren düşüyorum.ben gerçek hayatımda çok daha sakar bir adamım ve sürekli düşerim.sahnede ise oldukça deneyimli sayılırım.sahnede o sakarlığın getirdiği bir çeviklik de var hatta.normal bir insanın düşüp kafasını yarabileceği durumlar da var.mesela kabloya takılmışım ve adımımı attığım anda düşeceğimi hissediyorum...havada bir kung-fu hareketi yapıp kuurtarabiliyorum kendimi...

nick:adrina_17
bizim bu taraflara gelmeyi düşünüyor musunuz?mardin'e.mardin midyat ilçesinde kalıyorum,çok güzel bir yer.geçen sene türkiyenin en iyi ilçesi seçildi ona göre...bir de hangi takımı tutuyorsun?inşallah fenerbahçedir..
h.t:galatasaraylıyım.midyat ı çok duydum.neden olmasın gelebiliriz. ama şu tarihte diyemiyorum tabii.

nick:f@tih
rock müzik kavramında yeni bir piyasalaşma süreci içindeyiz,buna bağlı olarak yeni çıkmış ya da çıkacak gruplar hakkında ne düşünüyorsunuz?bunlar arasında  hakikaten kaliteli müzik yapanlar da var...bunlara destek oluyor musunuz?müzik kalitesi açısından türkiyenin yenilere ihtiyacı olduğunu düşünüyormusunuz?
h.t:tabii ki var.ve bunların toplamı türkiyedeki müzik endüstrisindeki dengelerin yavaş yavaş değişmesi anlamına geliyor.çilekeş ve direc-t yi ayrı tutarım.ama ilk albüm olarak manga yı da el üstünde tutmak lazım.

nick:lissi
acaba burcunuz ve özelliklerini taşıyormusunuz?
h.t:yengeç.özelliklerini taşıdığımı söylüyorlar.

nick:pembe_panter
bugüne kadar keşke dediğiniz olaylar oldu mu?
h.t:evet mesela tatilden erken dönmeseydim dediğim oldu.

nick:okan
müslüm gürsesin bir parçasını okur musunuz?
h.t: hayır.

nick:mimczcc
yazdışınız şarkılar çift taraflı gibi.yani hem aşkı anlatıyor hem hayatı.bilinçli olarak mı yapıyorsunuz?yoksa aslında tek bir konuda mı yazıyor ve besteliyorsunuz şarkılarınızı_
h.t:bu güzel bir soru ve doğru bir değerlendirme.planlı da olabilir plansız da..ki, bizim grupta sözleri bir tek ben yazmıyorum.birşeyi okuduğunuz zaman bunun sadece bir şekilde anlaşılmaması beni daha mutlu ediyor.edebi bir tarafı olan birşey. tekerleme mantığından farklı olmalı.bizim iyi yaptığımız ve bilerek yaptığımız bir şeyi tespit etmişsin, tebrikler!! işte cambaz ı Allah a mı yazdın diyen var,Atatürk e mi yazdın diyen var, eski sevgiline mi yazdın diyen var...halbuki ilk satırda onu kime yazdığımıza dair yeterli bilgi var!

nick:morandaötesi
harun abi seni çoook seviyorum, sana sorum; seni nerede görebileceğimdir..nişantaşı??yeşilköy??bakırköy??
h.t:bakırköy ve yeşilköy tarafında daha nadir bulunuyorum.

nick:hilal
grupta hiç kavgalar oluyor mu?
h.t:zaman zaman..fiziksel kavga değil tabii ki!resmi bir cevap verdim. normal olarak gruplar birbirlerini duvara vururlar.rock grupları yapar öyle.bizim öyle kavgalarımız olmaz.hatta hatırlamıyorum bile...

nick:melis
neden dünyadan bu kadar çok nefret ediyorsunuz??
h.t:ben dünyayı ok seviyorum.insanları da seviyorum.

nick:murat
arabalardan anlar mısınız?modifiye şeklinde...
h.t:çok üzgün bir insanım ben yaa.arabalardan ve motosikletlerden daha iyi anlamayı isterdim.araba kullanıyorum ama motordan sesler gelince sorun nedir bilemem...normal bir sürücüyüm.acil bir işiniz olduğunda sizi yetiştirecek kadar da agresif olabiliyorum.

nick:yakuza
abi artık avrupa ya açılmanız lazım bunu hiç düşündünüz mü?ingilizce bir albümle,hoooop metallica 2 olursunuz valla!
h.t:gaza getirmek bedava!dışarda endüstrinin kuralları farklı.oraya gittiğinizde sıfırdan başlamanız gerkeiyor.bizim de böyle bir enerjimiz var aslında ama öncelikle 5. albümümüzü yapmamız lazım.sonraki dönemde eğilebileceğimiz bir konu bu.hatta çalışmalarımız da başladı.5 tane ingilizce parça yaptık mesela.onlar dinletildi,beğenildi.ama birçok şart var yerine getirilmesi gereken.ikiye bölünmek gerek.yılın belli dönemlerini yurt dışında geçirmek gibi...ama metallica nın öyle bir sorunu yok mesela.

nick:yamasaki_metin
kiminle düet yapmak istersiniz?
h.t:tori amosla isterim.

nick:irem temiz
sizce bu sene en iyi çıkış yapan sanatçı hangisi ve şarkısı nedir?
h.t:türkiye'deyse çilekeş ve y.o.k adlı parçaları.

nick:güloş
doğum tarihin nedir?ay yıl gün olarak...
h.t:28 haziran 1977

nick:beko
çocukları sevip sevmediğini öğrenmek istiyorum.
h.t:buna dürüst bir cevap vermek gerekirse,onlar da insan evladı tabii ama ben kendimi de küçükken çok sevmezdim!her halde dünyada en çok çocuk seven de ben değilimdir.

nick:efe
bir derdim var adlı parçayı neyi düşünerek yazdığını söyler misin?
h.t:söyleyemem çünkü öyle bir süreç değil bu.bazen bir şey düşünülür ve öyle yazılır ama bu daha spontane gelişmiş birşey.

nick:sema
konser dvd'si çıkarma planınız vardı,bunu gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz?eğer böyle bir planınız varsa ne zaman?
h.t:2006 yılı içinde.burada pek benzeri olmayan birşey tasarlanıyor.

nick:benn:p
evlenmeyi düşünüyor musun?
h.t:hayır.çok ufak bir an dışında bunu hiç düşünmedim.

nick:belaz_gitarlı_prens
kerim tekin in söylediği karbeyazdır ölüm şarkısını söylemeyi düşünür müsün?düzcenlenmesinin rock sounduna yakışacağını düşünüyorum...bu konudaki görüşlerin ne olurdu?
h.t:tahmin etmiyorum onu söyleyeceğimizi ama iyi bir rock yorumuyla çok güzel olabilir o parça.

nick:avril_15
kendini tek bir cümleyle ifade edebilecek olsan nasıl ifade ederdin?
h.t:çok zor ya.sevmekle ilgili birşey olurdu herhalde.ben sevmekle ilgili bir şeyim!

nick:gudulik
herhangi bir siyasi ideolojiniz var mı?
h.t:evet var.benim kalbim şahsen solda atıyor.solda olduğumu düşünüyorum ve orada kalmaktan mutluyum. demokrasinin bu ülkeye fazla geldiğini düşünüyorum son yıllarda iktidara geçen sağ partiler yüzünden.

nick:selçuk
en sevdiğin şarkı ve sözleri ve en sevdiğin yemek hangisidir?
h.t:ben en çok galiba "iyi ki varsın iyi ki yokum" sözünü seviyorum, beyaz şarkısında geçen. onun dışında da yemek olarak,sebzeli şeylere gitmek istiyorum hayatta. öğreniyorum ki et ve tavuğun üretimi vejetaryenlerin yediği şeylere göre daha pahalı ve dünya için de daha zararlı.mesela dünyada yetişen otların büyük bir bölümü bizim yediğimiz hayvanların yetişmesi için yetiştiriliyor.dolayısıyla hayvanları yemezsek,onlar da otları yemez.böylece ekolojik denge de sağlanmış olur.tabii ben bu sırada et yemiyor değilim ama içim acıyarak yiyorum.en sevdiğim yemek olarak Antakya da yenecek olan humus ve çok doğru ellerden çıkmış bir zeytinyağlı lahana sarması diyebilirim.

06.08.2006 20:19:09
ya bilmiyorum belki bana öyle geldi ama cosmo girl ü ve dinleyici kitlesini hepimiz biliyoruz dimi sanırım. harun tekinde farkında ve ben sorulara verilen cevapların hepsinde dalgacı bi hava sezdim.hatta bazılarında güldüm..komik yaa! sorular zaten yeterince saçma olmuş adam mantıklı bişeler sölemeye çalışmış mı dalgamı geçmiş bilmiyorum ama süper olmuş çok komik Grin

danseden_ayu 13.08.2006 17:04:43
ben öyle bir hava sezmedim ya.. arada fos bi kaç soru dışında gerçekten güzel soru ve cevaplar...

and_im_undone 15.08.2006 08:24:40
bende pek beyenmemiştim mor ve ötesinden cok harun tekin e yönelik sorular yani onu ilgilendiren..
ben alay eden bir tavırla cevap verdiğini sezdim harun abinin,cok güzel etmiş ama oyleyse:)

ilkyaz 27.08.2006 14:44:19
aynen öyle yapmış...
gerçekten cevapları çok iyi, onu pop şarkıcılarıyla karşılaştıranları "oturtmuş" yani...
ben takdir ettim arkadaşım!!
 Grin Tongue

soulOfTheRock_cadıı 29.08.2006 17:47:41
güzel röportaj olmuş verdiği cevaplarda anlamlı ve yerinde..

rock_derya 10.09.2006 09:06:43
bence çok güzel ve mantığa uygun cevaplar olmus

cumle_alem 11.09.2006 20:25:53
sorular bence de saçma bi kaç soru kaliteli gibi ayrıca harun tekinin cvpları sorulara göre alaycı bi biçim !haklı valla bana da böyle soru sorsalar....
ayrıca Allah a inanmak ya da inanmamak hakkında kimse soru sormamalı herkes inandığını yaşıyor harun da kendi  görüşleri doğrultusunda
bundan bizene!!

CrazyForYou 11.09.2006 20:41:50
Sağlam kazığa bağlamak iyi bir cevap olmuş.

Son albümle o soruyu soran insanlar tanımıştır mor ve ötesini.Biz çoğuluna gerek yoktu
Saçmalık

damlaa 11.09.2006 21:17:37
sorular çok uyduruk tam mor ve ötesinin harunun tipinden ve cambazdan ibaret olduğunu sanan çoluk çocuk soruları açık konuşmak gerekirse, yani neden dünyadan bu kadar çok nefret ediyorsunuz ne demek yaa ama harunda iyi cevap vermiş içten içe dalga geçiyor sorularla Wink

Sayfa: [ 1 ] 2