|
||
| ben sevmiyorum metallica yı belkide ilerde alışırım şarkılarına orası bilinmez tabi | ||
|
||
Öncellikle bir efsane geldi geçti. Kaçıranlara çok yazık oldu. Hayatımda bunun üzerine bir konser yaşamadım. Böyle bir efsaneye gitmenin nasip olcağı aklıma bile gelmezdi. Konser öyle bir başladıki sadece sesini duyduğunuz tv den izlediğiniz adamlar bir efsane karşınızda METALLICA. Stadın önüne 2 gibi gittim o saate rağmen en az 10-20 bin kişi stad önündeydi. Derken kendimi numaralı tribüne atabildim. Saat 9 gibi artık stad dolmuştu. Numaralıdan o kadar güzel gözüküyoduki saha içi, ağlayasım geldi. Gerçekten büyük bir konsere geldiğimi anladım. Sonra meksika dalgası. Metallica çığlıkları.. Ve bir anda ışıklar söndü. İnanılmaz bir duygu.. ve Metallica. İşte ordalardı bu nasıl bir duyguysa anlatılamaz. Jamesin istanbul diye bağrışı. Rüyadadık. Dikkat ettim en az 4 gitar değiştirdiler. Her şarkıdan sonra gitarlarını değiştiriyolardı. Her gitar ayrı bir lezzet. En güzeli ise ateş şovları sıcaklığını içimde hissettim. One parçasından önce savaş sesleri patlamalar. İnanılmazdı.. Muster of puppets, seek and destroy, nothing else matters, enter sandman, sad bad true... çıldırdık resmen. Ve pena atışları. En az 1000 tane pena atmışlardır. Avuç avuç. Larsın baget atışı insanları çıldırttı. En son albümden pek çalmasalarda galiba yeni çıkacak albümlerinden 1 tane çaldılar. Ve enson veda konuşması. Metallica çok sıcak bir grupmuş onu anladım. Gidemeyenler gerçekten çok şey kaçırdı. Umarım seneye bir daha gelirler. ![]() ![]()
|
||
|
||
Ya mükemmel bir konsermiş.. Keşke biletimialsaydım önceden ama burda olmam belki diye offff.. İrandan gelenler bile olmuş arkadaşlar uçak biletine 600 dolar verip. Ben birazcık seslerini duydum stadtan birde son olarak galiba gökyüzüne fişekler falan atıldı kutlama oldu Resimlerden de görüyorum millete bak yani kim orda olsa onca insan topluluğunu bir arada görünce ağlayası gelir . Tek kelimeyle MUHTEŞEMmiş yaa !!! Birde daha cumartesi gününden stadın önünde bekleyenler vardı. |
||
|
||
15 saat ayakta-1 saat oturarak geçti , gece bacağıma giren yüksek doz acılık kramplara rağmen, girişte ezilmememizin bir mucize olmasına rağmen, görevlilerin bile girişlerle ilgili birşey bilmemesine rağmen bağıra bağıra konsere iyi ki gitmişim diyebilirim... ön gruplar zaten muhteşemdi. ön gruplar içinden en çok ilgi toplayan sanırsam pentagramdı. hatırladığım kadarıyla murat abi, bir'i söylemedi, keza söylese de sesi pek duyulmazdı. seyircilerde (bkz:bizde) inanılmaz bir coşku vardı. stad olmasından mı bilmem, maçlardaki gibiydi halimiz -ki en eğlenceli kısım meksika dalgasıydı. numaralıdan başlayıp, açıktan devam edip, kapalıda bitip sonra saha içinden yine başlayan ve yaklaşık 8 kez tekrarlayan dalga... ayrıca sinek geçse sineğin geçişini bile alkışlamaya teşne bir topluluktuk ki mustafa sarıgül'lü konuşma dışında( ki o konuşma yuhlandı) herşeyi alkışladık. metallica için birşey söylemeye gerek var mı? bir tek hareketleri 1 dk alkışlandı, her şarkılarına ucundan da olsa eşlik edildi her yaştan, her kesimden, her meslekten, farklı ülkelerden insanlar oradaydı, bütün o yorgunluk, James'in aksanlı 'istanboll' deyiyşiyle son buldu... not: one'daki savaş efektlerinin savaşı hissetmemiz için abartılması, çevre apatrmanların sakinlerini balkonlara döktü. insanlar korktu galiba... ![]() not2: ateş fışkırtması ya da püskürtmesi-her neyse- nasıl birşeyse, sahanın en gerisindekiler bile yüzlerinde yüksek sıcaklık hissetmiş, öndekilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, tahminimce kavruldular... not3: havayi fişekler(havai fişek diye mi yazılıyordu ) biraz tırttı. not4: lars amcayı seviyorum...
|
||
|
||
allahım daha mutlu olunmaz herhalde..harika geçmiş ya.."istanbol"
|
||
|
||
| Konsere gidemeyen talihsizlerden biriyim ben de.Sadece İran'dan değil Fas'tan bile gelenler olmuş! | ||
|
||
| İstanbulda olupta gidememek....üzücü oluyor tabi. Ama istanbulda METAL FIRTINA esti dün akşam. |
||
|
||
| grubun resimlerini bekliyorum? | ||
|
||
| telefondan çektiğim bütün fotoğraflarda( fotoğraf makinesi götürmedim!nedense!!...) beyaz bir ışık ve altında siyah çıktıntılar(kafalar ve eller) var. ama arkadaşımdan bulmaya çalışırım fotoğraf... ses kaydı yapmıştık onu koyarım isterseniz... | ||
|
||
rayaz,tanya yorumlar için çok sağolun tanya zaten sen hayatın boyunca 50 konserden fazla konsere gitmişsindir herhalde maşallah
|
||
|
||
rayaz,tanya yorumlar için çok sağolun yok ya, bu yıl birsürü konsere bilet kazandım da ondan çok görünmüştür. tanya zaten sen hayatın boyunca 50 konserden fazla konsere gitmişsindir herhalde maşallah ![]() ![]() (bkz: laf arasında hava atmak)
|
||
|
||
| www.ntvnsmbc.com'da 2si söyleşi 4 video var metallicayla ilgili... | ||
|
||
| www.ntvmsnbc.com olmasın? | ||
|
||
rayaz,tanya yorumlar için çok sağolun yok ya, bu yıl birsürü konsere bilet kazandım da ondan çok görünmüştür. tanya zaten sen hayatın boyunca 50 konserden fazla konsere gitmişsindir herhalde maşallah ![]() ![]() (bkz: laf arasında hava atmak) ![]() O konseri anlatımlarla hissetmek mümkün olmasa gerek
|
||
|
||
www.ntvmsnbc.com olmasın? parmak kayması... özür...
|
||