Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
dünya yalan söylüyor/2004

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Dünya Yalan Söylüyor

: dünya yalan söylüyor/2004

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7

nesil 08.01.2006 03:22:15
aktüelde ya zaten boşverin uyduruyorlar biyerlerinden abattttttıııııııııııııı........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ecee 08.01.2006 03:28:56
aktüeldeki her yazısını okudum  ben ama hatırlamıyom..bi daha bi bakim gözümden kaçmış olabilir ya da unutmuşumdur..sağol

mortonik 08.01.2006 04:11:17
ya kısaca mor ve ötesinin başarısını kıskanıp yazılan yazılar bunlar bence

ecee 08.01.2006 04:17:42
bencede öyle..

ecee 08.01.2006 06:18:25
harunun çalıntı olarak iddia edilen bir derdim var şarkısı için yazdığı aktüeldeki yazısını buldum..okumak isteyenler için şimdi kopyalıcam..
'Arakçılık' üzerine bir deneme
Adamakıllı bir eleştiri okumaya bayılırım. Bana veya parçası olduğum bir işe dair düzgün bir eleştiri okumaktansa gerçekten büyük keyif alırım. Beni doğduğuma pişman etse, ağlatsa dahi keyif alırım. Çünkü eleştiri yeniden kurmak da demektir ve konu edindiği şeyi zenginleştiren, ona değer katan bir şeydir. Bir güruh halinde 'çok güzel olmuş'çuluk oynamaktansa yalnız kalmayı göze alarak 'şurası şöyle olabilirdi' demek daha ilgi çekici gelir bana. Saldırı şeklinde olan eleştirilerin de çoğuyla problemim yok, genelde yazanın rahatlamasıyla sınırlı kalan bir etkinliktir. Bir eleştiri türü diyebilir miyiz emin değilim ama 'arakçılık' iddiaları ile ilgili büyük bir problemim var.

Akademik ortamlarda üzerine titrenen bir konudur bu: İngilizce'de 'plagiarism', Osmanlıca'da 'intihal' diye geçen hırsızlık hadisesi. Eğer bir metinden alıntı yapıp da alıntı yaptığınız yeri kuralınca belirtmezseniz ya da başkasının eserini virgülüne dokunmayıp kendinizinmiş gibi yayınlarsanız ve bu ortaya çıkarsa, akademik hırsızlık suçlamasıyla karşı karşıya kalır ve cezanızı çekersiniz (Tabii cezasız da kalabilir suçunuz. Büyük bir üniversitenin rektörü olduğunuzu, bir dizi belgelenmiş suçlamayla karşı karşıya olduğunuzu, adınızın da Kemal olduğunu hayal edin, gördünüz mü?). Ama bilimsel bir metnin çalıntı olup olmadığını belirleyebileceğimiz kriterlerle, sözgelimi bir filmin ya da bir şarkının çalıntı olup olmadığını anlamak mümkün mü? Değil, çünkü son iki üretim biçiminde de ifade, sözcüklerle sınırlı değil.
Örnek üzerinden gidersek... A, 32 notanın belli bir ritim içinde dizildiği bir müzikal parça olsun. B de yine 32 notanın aynı ritim çerçevesinde dizildiği, fakat notalardan yalnızca birinin A'dakilerden farklı olduğu diğer bir parça. A ile B'den hangisinin daha önce üretildiğinden bağımsız olarak, sözü geçen tek nota onlarca kitabın anlatacağından çok daha büyük bir fark yaratabilir. Teknik detaya girme tehlikesi var, ki zaten hiçbir konuda uzman saymıyorum kendimi, ama şunu söyleyebilirim:

Eğer bir şarkının (veya filmin / resmin / heykelin) bir diğerinden 'araklandığını' düşünüyorsanız, ya sanatın nasıl yol aldığı konusuna yeterince eğilmemişsinizdir ya da üretenin niyetleriyle ilgili bir çıkarımda bulunuyorsunuz demektir. Eğer başkalarının emeği üzerinden rant sağlamak için pusuda bekleyen birini yakaladığınıza inanıyorsanız, zaten hukuki yollarla mağdurun hakkını aramalısınız. Eğer internetin nimetlerinden faydalanarak maskeli atış talimi yapıyorsanız, birilerinin de sizin niyetlerinizi tahmine yeltenmesini göze almışsınız demektir. İşte o an geldi! Yazının buradan sonrasını tahmin, gözlem, kuruntu veya izlenim olarak değerlendirebilirsiniz.
Görebildiğim kadarıyla ülkemizde 'arakçılık' iddiası, temel olarak iki önermenin üzerinde yükseliyor: 1.Etkileşimin bu kadarı da fazla. 2. Bizim aramızdan çıkan birilerinin bu niteliklere sahip bir şey üretmesi mümkün değildir, bu olsa olsa çalıntı olabilir. Etkileşimin ne kadarı fazla, bu gerçekten yanıtlaması güç bir soru. Birkaç sene önce Rolling Stones, 'Anybody Seen My Baby?' adlı şarkıları K. D. Lang'in 'Constant Craving' parçasını fazlaca andırdığı için Lang'i şarkının telif haklarına ortak etmişti. Bu gibi örnekler gösteriyor ki, etkileşimle ilgili soru zor olduğu kadar makul de. Ama diğer önerme hiç de makul değil. Hiç düşünülmüyor ki, 90'larda 20'li yaşlarını geçiren bir (veya bir grup) Türk, 90'larda 20'li yaşlarını geçiren bir (veya bir grup) İngiliz'le benzer kültürel etkilere maruz kalmış olabilir. Bunun sonucu olarak birbirini andıran sanatsal üretimler de ortaya çıkabilir. Ne var ki bunların içinde yer aldıkları bağlam, algılandıkları ortamlar, taşıdıkları çağrışımsal yük ve tabii ki içerdikleri ifadeler farklı olacaktır. Bu iki üretimin anlam ve önemine ilişkin bir hiyerarşi, en azından kronolojik veya coğrafi temeller üzerine bina edilemez. İngiltere'den çorap gelse dinlemeye gidenler5in bunu anlamaları ise zaman alabilir.

yesiL_Pikap 09.01.2006 08:43:43
bence sarkıların tümü süper ve gercekten dünya yalan söylüo aksini idda eden varmı

simsiyah 09.01.2006 13:46:40
dönüm noktası...
n.o.k.t.a.nın konulduğu yer...
at gözlüğü takıp kulaklarını kapatmış pek çok insana "uyan" diye seslenen,herkesin söylemeye cesaret edemediği ama gerçekliğini inkar edemeyeceği şeyleri bir solukta haykıran albüm...
dünya yalan...
dünya yalan söylüyor!!!

dünya yalan söylüyor ile ilgili yorumumu http://www.morveotesifan.com/forum/index.php?topic=181.msg1605#msg1605 dan okuyabilirsiniz.

cambazimbenim 10.01.2006 02:16:41
ya arkadaşlar yok öyle bir şey
inanmayın
sonuçta hepimiz onları kalbimizde ve beynimizde tutuyoruz şarkılarıyla ve düşünceleriyle bundan sonra geriye bir şey kalmıyor zaten!
 biz onlara inanıyoruz...!!!! Smiley

harun_tugba 10.01.2006 02:18:19
sonuna kadar inanıyoruz Cheesy

şeboist- 12.01.2006 04:40:34
albüm süper olmuş bence!!!!! özellikle de uyan ve yardım et... Grin

[eklenti yönetici tarafından silindi]

simsiyah 13.01.2006 09:10:49
harun tekin'in bi esprisi vardı, "dünya selam söylüyor" demişti... Cheesy

twetty_5 20.01.2006 23:52:06
10 yıllık emeklerinin hepsini sonunda kadar aldıkları bi albüm

deniz_mvo 21.01.2006 00:24:18
evt beti. bir derdim var ı gül kendine albümüne koymayıp dys albümüne koymuşlar.iyide yapmışlar Wink

entel 21.01.2006 04:38:06
ya bu albüm süperrrrrr begenmedigim bir sarkıları bile yok hepsi harikaaa

madsnofb 22.01.2006 09:13:27
albümün muhteşemliğini 250.000 insan farketmiş zaten.10 yıllık birikim son zamanlarda yaşanan olaylar medyanın buna tavrı ve mor ve ötesi'nin bunlardan ilham alarak yazdığı 10 şarkıdan oluşan dünya yalan söylüyor hem müzikal açıdan hem de sözlerin taşıdığı anlam bakımından dinleyici tatmin etmekte.bence bu albümün ortaya çıkmasında prodüktörün de büyük çabası var.mvö de bunu inkar etmiyor zaten.ona da burdan bir teşekkür.d.y.s. mor ve ötesi'nin en çok tanınan,satılan ve beğenilen albümü olsa da bir gül kendine'nin duygusallığı bırak zaman aksın'ın etkileyiciliği ve şehir'in heyecanı daha az işlenmiş.olsun biz yine de bu albüme bayılıyoruz...

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468