Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
dünya yalan söylüyor/2004

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Dünya Yalan Söylüyor

: dünya yalan söylüyor/2004

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7

The sacrament 25.01.2006 23:48:52
pasaj dan çıkmasına bağlı olarak maddi kaygıların arttığı morveötesi ve hayranları için milat olan albüm.
evet bitti o günler...
he bi de sanırsam harun abiniz thom yorke etkisinden kurtulmuş bu albümde(yorum olarak).
bu albümü yoksayıyorum.fazla yorum yapmıyım.

ErKmEn 26.01.2006 08:15:58
gerçekten önemli bir çıkış yakalayan albüm.! 

mor_furkan 26.01.2006 11:03:51
açıkçası önemli çıkış yakaladı ama bn fasla beyenmedim...evet dinleyici kitlesi arttı ama dikkat çektiği için...albümün çıktığı zamn savvardı ve mvöde bunlara sitenmde bulunan bi grup ve doğal olarak bu albüm tuttu...

haruntekin17 12.04.2006 13:20:16
albüm tam 250,000 satmış burak güven demiş ne güzel haber dimim

ashk216 13.04.2006 15:32:16
türkiyenin sayılı gruplarının bu başarısı bizleri mutlu etmektedir umarım hep böyle devam eder sizleri seviyoruz

morist 21.04.2006 19:08:52
işte budur grup birlik beraberlik dediin  kendileri gibi müzikleri de süperrr

dionizos 04.05.2006 18:49:04
ben kendilerini bu albümle tanıdım ve iiikide tanımışım ama daha önce tanımayı çok isterdim......tek kelimeye muhteşem bi albüm,her ruh halimi içeriyo.....tüm şarkıları hala daha hiç bıkmadan başa sarıp sarıp dinliyorum.....hepsi ayrı bi değer ayrı bi önem taşıyo benim için ve dinleyince de çok değişik oluyorum niye bilmiyorum ama diğer hiç bi albümün hiç bi sanatcının etkisinde bu kadar kalmamıştım...ya daha başka ne diyebilirim ki iiiki varlar umarım uzun bi sürede varolucaklar çünkü ben şu an onlarla varım Smiley

meriem 07.05.2006 15:31:50
Kimler yalansız ki onlar ağlasın
Var mısın, yoksun. Var mısın yoksun. İki gözüm eminim sen yoksun!
Hiç anlatamadım, hiç anlamadılar..
İçim aşk içim değişmez
Şimdi artık seni koklar yalnızlığım
ağla,ağla,geçer
Aşk içinde yalan içinde, hepsi aynı hepsi içinde
Biliyorsun az çoktur
Gel sen de kopar bir parça
Uyan dostum uyan!

Dünya yalan söylüyor... Smiley

nrc 10.05.2006 18:10:46
ne demiş atalarımız,bir ipte iki "cambaz" oynamaz.herkes kendi ipine tırmansın yani.bu..

burchu 15.05.2006 09:12:42
valla artık daha güzel işler yaptıklarını ispatlayan bi albümdü gözüken o ki böyle devam edecekler Smiley

iyiler hep siyah giyer 15.05.2006 20:29:39
mvö nün tanınması için iyi bir fırsat oldu da ben bir şey sorcam
  bir dedi  kodu daha var daha önce burda konuşuldu mu bilmiyorum da
  cambaz allaha yazıldı diye haberi olan var mı harun tekin bir şeyler söylemiş bu konu hakkında ama emin değilim yalan olur bilen varsa lütfen açıklasın

mor_furkan 15.05.2006 21:07:09
evet bu konu konuşuldu...Kesinlikle medyaya yazılan bi şarkııdr...Hatta ne habersin ne türksün(haber türk) sana şöle verim...devamı vardı...dur sana link vercem

mor_furkan 15.05.2006 21:08:50
cambaz şarkısı (eski bir şarkıdır,bakmayın 2004te piyasaya çıktığına) aşkla uzaktan yakından alakası olmayan;medyanın yarattığı manipülasyonlara,abartmalara ve örtbas etmelere karşı yazılmış bir şarkı.klipte de çokça görülen tv bunu belirtiyor.ama sözler, bunu, türk edebiyatında "eğretileme/tecahül-ü arif" denen sanatla yani üstü kapalı biçimde yansıtıyor.(bir çeşit ironi ile yani..)böylece kimse onları "way siz böle dediniz,niye dediniz ehöeeöööö" diye suçlayamıyor ama anlayan anlıyor ne demek istediklerini.bu şarkı mvönün gelmiş geçmiş en alaycı şarkısı.

kafasında soru işaretleri kalanlar için kendimce açıklamaya çalışıcam:

"ne habersin ne türksün" derken habertürke sesleniyor ve ’ne yayınladıkların haber denecek nitelikte ne de türklükle alakası var’ demek istiyor...

"kul oldun köle oldun,kurşun geçirmez cam oldun" derken tlevizyona seslenior ve tvnin bazı kurum,olay ya da kişilerin kulu kölesi savunucusu haline getirildiinden bahsedior...

"cin oldun adam çarptın,cellat oldun kelle uçurdun" derken yine tv söz konusu,yani ’seni öyle bi hale getirdiler ki,öyle güzel kullanıolar ki her hale soktular,sayende kimilerini öldürdüler,kimilerini ölmekten beter ettiler(cin çarpmışa döndürdüler)’ dior...

"bütün dünya izler durur,afet-i azam bekler durur,hedefini al,piyasanı al,herşeyi al" derken hem tvye hem busha sesleniyor.ve dior ki ’bütün dünya izleyip duruor, karşınızda susuyor ama kıyamet yakında kopacak(kimse artık susmayacak) ne hedefi ne piyasası,sen ne diosun’....

"yandı dertler bitti tasa,ben kurbanım bu cambaza" derken yine tvden bahsedior,bu kez tvnin olayları güzelce örtbas ettiinden,yani gelin kaynana yarışmaları gibi programlarla insanların uyutulduundan bahsedior.yani dior ki ’ben bu cambaza kurban oliim nası da iki dakkada dertleri tasaları yok ediverior..’

"iki gözüm kadar eminim sen yoksun" ve "var mısın yoksun" kısımları ise, ’sen kendini var mı sanıosun,aslında yoksun,asla da istediğn gibi "var" olamayacaksın’ dior..

"var mısın?yoksun" kısmının tanrıya söylendiği konusunda bi röpotajlarında haruna "bu cümle bazı kesimler tarafından farklı algılanıyor, nedir aslı?" diye bi soru soruldu, harun da "aslında o bi meydan okuma bi yakarış yani hiç kimse seni takmıyo, varmısın? yoksun işte, olduğunu bilmek istemiyorum gibi bişeydi" ..ye benzer bi cevap verdi.

Bu yeterli sanırım

iyiler hep siyah giyer 15.05.2006 21:14:47
çok sağol ama çok uydurulmuş işte var mısın yok musun derken allaha hitap ediyor falan allaha inanmıyor işte nedir bu burada çok tartışıldı mvö mü dinliyosun derken kötü kötü millet bakıyordu sonra bir de ismini vermeyeceğim bir din adamı mı ne var o da bişiler demişti anlarsınız işte morun bir ötesi vardır bir  de gerisi gerisi pembedir açıktır iyilik anlamındadır birde ötesi vardır siyahtır hiç bir işe yaramaz hep deli olmuştuk burda bütün mvö fanları bu da kapak oldu  Cheesy gerçekten çok sağolun   

mor_furkan 15.05.2006 21:15:52
eyvallah Cheesy...

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468