|
||
| üvey evlat muamelesi yapıyorlar diyorsun? evet haklısın en az şarkı ve klip buna.geçiştirilmiş sanki bu albüm.ama bizim en sevdiğimiz de bu.. tezatlık işte! neden acaba? :/ | ||
|
||
| tahminlerim var ama ne kadar doğru bilmiyorum.bence o dönem mor ve ötesi için maddi belki de manevi açıdan pek iyi bir dönem değildi.o sıralar Türkiye'de ekonomik kriz vardı sanırım ve birçok grup albüm çıkaramadı,bazıları da dağıldı.mor ve ötesi albüm çıkardı fakat çok konser vermedi daha doğrusu şarkıları çalmaya çok fırsat bulamadılar. klasik soru fanta turnesine niye çıktınız sorusunun cevabı da burda yatıyor bence.yaz yaz yaz albümüne destek olsun diye çıktıklarını harun abi bir yerde söylemişti.kısacası belki de o şarkıları çalmak onlara o zor günleri hatırlatıyor.bence gül kendine birkaç yıl sonra çıksa daha çok değer gören bir albüm olabilirdi ama şansız bir döneme denk geldi .yanlış söylediğim ayrıntılar olabilir,düzeltebilirsiniz.bunlar sadece tahmin hatırlatırım.gül kendine gerçekten çok değerli bir albüm ve bence mor ve ötesi bu albüme de çok değer veriyor fakat gösteremiyor. |
||
|
||
mvö'nün tüm albümleri ayrı bir güzel ama bu albüm en sevdiğim albümleri içinde her şey var
|
||
|
||
| daha mutlu olamam'ı yani hayatımın şarkısını barındıran albüm | ||
|
||
''güüüüüll kendineeeee'' dedikleri an benim bittiğim andır
|
||
|
||
ben mor ve ötesinin bu albümü dışladığını düşünüyorum. sanki bu albümün kötü bir enerjisi var onlara göre. konserlerde en az bu albümden şarkı çalıyorlar mesela ya da hiç çalmıyorlar. ama dinleyizilerin neredeyse en sevdiği albüm bu. konserler de "hayat" diye bağıran bir sürü insan tanıyorum başta ben.. bu albümdeki şarkılara klip çekmediler.. mor ve ötesi bu albümü dışlıyor.... bencede en iyi albümlerinden birisi olmasına rağmen fazla üzerinde durmuyolar konserlerde de en az bu albümden söylüyorlar gerçi kendilerine göre haklı sebebleri olabilir tabi
|
||
|
||
| süperrr!!!!gül kendine.... | ||
|
||
| albümün hikayesinden bir parça: yıl 2001, yeni albümleri için daha profosyenel şekilde hazırlanmak isteyen mor ve otesi grubu üyeleri sabit bir çalışma ortamı * ararlar. karadenizli bir emlakçı ortaköy semtinde kendilerine sağlam gözükmeyen bir daireyi gösterir. harun tekin evi görünce "bu daire depreme dayanıklı mı?" diye tepki verir. bunun üstüne çok bilmiş emlakçı " ne çok boş konuşuyosun" der. ortam gerilir, fakat kiranın ucuz olmasından ve grubun o aralar biraz züğürt olmasından dolayı kontrat imzalanır ve çalışmalar başlar. albümün bitmesine doğru zabıta elinde dairenin orta hasarlı olduğuna ve daha önce mühürlendiğine dair bir raporla gelir. mühürü söken emlakçı sırra kadem basmıştır. bir an önce albümü bitirmek isteyen grup cezayı ödemek zorunda kalır, kira normalin bir buçuk katına mal olur. bu kazıktan etkilenen grup üyeleri birkaç gün sonrası hem emlakçı hem kendileri için gül kendine'yi yaparlar ve albümün adını da daha mutlu olamam'dan gül kendine'ye çevirirler. gruptaki hiç kimse emlakçıyı unutmayacaktır... ULUDAĞ SÖZLÜK |
||
|
||
| "Bu albüm dünyanın gidişatından endişe duyanlara adanmıştır." bu albüm bu kadar zevkli,bu kadar mükemmel,bu kadar aşığı olan bir albüm ancak nedeni bilinmeksizin bu albümü yapan adamlar bu albümü unuttu gitti... konserlerde çalmıyorlar,Kanat Güner'e ithaf edilen canlı yayını...tamam hayat,bir vb. çalamazlar çünkü çok fazla enstruman kullanılmış,bir orkestra lazım geliyor..Peki ya eksik?gül kendine?hani nerde GECE? ey mor ve ötesi söyle bana sebebini bende susayım sen de rahatla be canımın içi,gözümün nuru... |
||
|
||
| Merhabalar,ben iyi bir dinleyiciniz olarak size binlercesi arasından "seçilmiş" sıfatına layık bulduğum bir soru yöneltmek istiyorum: Gül Kendine albümünüz içinde benim de bulunduğum gerçek MVÖ dinleyicilerinin çoğunun aşık olduğu,konserlerde içindeki şarkıları çalmanız için boğazlarından vaz geçen insanların çok sevdiği bir albüm olmasına karşın sadece bir video klip yaptınız,bununla beraber sanki o albüm yokmuş gibi davranmanız o albüme cami avlusundan aldığınız bir bebekmiş gibi davranmanızın sebebini insanlarn neden sadist olduğunu merak ettiğim kadar merak ediyorum. Sanırım ,size karşı biraz sert çıktım,ancak insan çok sevdiği bir leyi korur,ama sayenizde ben çelişkiye düştüm çünkü sizi seviyorum,yaptığınız 3. albümü seviyorum hanginizi koruyacağım içimdeki abuk sese karşı?Bilmiyorum.. Gül Kendine'yi bana ve benim gibilere yani aynı zamanda kendinize adadınız,insan kendini sever,ne yaparsa kendi mutluluğu için yapar,peki siz niçin kendinize adadığını albüme küstünüz? Saygı ve sevginin ortasındaki duyguyu bahşederek;hoşçakalın... Hilal Kalkavan __________ bu e-postayı az önce gönderdim mvöye ,cevabı çok merak ediyorum |
||
|
||
| en iyi albümleri diyebilirim... tabiki hepsi muhteşem ama benim için en özel olan şarkılar belkide bu albümde bulunuyor.. | ||
|
||
| çok güzel bir albüm,bütün şarkıları mukkemmel | ||
|
||
| çok güzel şarkılar bulunan çok güzel bir albüm gül kendine. | ||
|
||
bu albümde hala dinlediğim ve hiç unutmayacağım parçalar gül kendine, bir, orda durma, bazen, daha mutlu olamam zaten ne kaldı. hepsini seviyorum yaa
|
||
|
||
| bu albümün vermek istediği mesajı çok iyi açıklamış Harun Tekin :Bin yıl önceki insanın ve bin yıl sonraki insanın yapabileceği, her insanın zamandan, mekandan bağımsız olarak içinde olan güce atfen yapılmış. Yoksa şu anda etrafa bakıp da "Gül Kendine" demiyoruz Günümüz dünyasının üst kapatıcı gerçeklerine bak ve "Gül Kendine" değil. |
||