|
||
| gerçek ıspatlananlananlardır | ||
|
||
| İkna olduğum her konu gerçektir. | ||
|
||
Gerçek ve doğu arasındakı farkı felsefe hocamız bıze anlatmıstı sızınle paylasayım Gerçek nesnenın kendisidir dogru da o nesneye ılıskın onerıdır. Örnegin tek basına bilgisayar gerçektir. Bilgisayarın rengi siyah veya beyazdır bu da doğrudur. Hiç kimse gerçek hakkında bir yorum yapamaz gerçek sujenin ta kendisidir çünkü. Yorum yapılan doğruluktur. Umarım anlatabilmişimdir
|
||
|
||
evet teşekkür ederiz ![]() İkna olduğum her konu gerçektir. gerçek ikna olunan şey değildir bence... o zaman nesnellik özelliğini kaybeder... "olay neye ve kime göre gerçek?" sorusu ortaya çıkar ki en basit konuda bile uzlaşmaya varamayan insanoğlu derin mevzuularda ne yapsın o zaman??? |
||
|
||
| => gerçek var olduğu bilinen,hissedilen ve genelde saklanan şeylerdir. | ||
|
||
Gerçek bugün vardır yarın yoktur !Bizler gibi...bu tartışılmazz!uzar yanii..
|
||
|
||
| Gerçek göreceli olamaz zaten göreceli olan doğruluk ya da yanlışlıktır. | ||
|
||
| gerçek olduğunu düşündüğümüz herşey | ||
|
||
| gerçek aynadir,doğruysa aynada görülendir.görmek istediğin gibi görürsün.gerçek maddedir,herşeyin oluşumu ondadir. | ||
|
||
| gerçek sabit olandır..değişmemiş | ||
|
||
| isteyerek yaşadığımız hersey bizim gerçeklerimiz değil midir ki? bende bilmiyorum ki:-/ | ||
|
||
| gerçek..benim bir türlü göremediğim şey.. | ||
|
||
| bazen sırf insana acı çektirmeye bazen de gülümsetmeye yani dengeli bir tavır almamıza yarayan soyut bir veya somut bir şey | ||
|
||
| bir filmde mi duydum hatırlamıyorum,aslında sözü de net olarak hatırlamıyorum ama anlatılmak istenen şöyle birşeydi: gerçek hakkında bir gerçeği söyleyeyim mi sana;gerçekler acıdır,o sebepten yalan söyleriz.yalan olduğunu biliriz ama acıdansa aldanmak daha caziptir.gerçekler aslında yalanların kapısını açan anahtardır.biz de o kapıdan geçmeyi severiz.. |
||
|
||
| gerçek yalansızdır . | ||