|
||
| Gerçek olduğunu düşündüğümüz her şey 'gerçek'tir. | ||
|
||
| Bence gerçek herkese göre değişir.Bende hayatın gerçek olup olmadığı arasında takılan insanlardanım.Felsefeciler birçok şey söylüyor.Onlara göre hayat gerçek değil.Bence gerçek varolan şeydir. | ||
|
||
| gerçek gerçektir... Felsefe yapmayı bilmem.. Gerçek ama hangi gerçek o da var. bilimsel mi.. kişisel mi.. | ||
|
||
| gerçek bana göre acıdır çoğu zaman ama bazen şaşırtıcı da olabilir | ||
|
||
| gerçek kesin olarak bilinemez hiçbir zaman ama gerçek olmayan şeylerin hala gerçekmiş gibi gösterildiği ve insanlara empoze edildiği bir ülkede yaşıyoruz benim gerçek dediğime başkası gerçek demeyebilir çünkü insanların bakış açısına göre bişey mesela bir arkadaşa göre evrim teorisi gerçek değil bana göre gerçek |
||
|
||
| gerçek onu yaşama "cesareti" göstererek bulunabilendir.yürüdükçe açılan yollar gibi....yola çıkmaya cesaretimiz var mı?? | ||
|
||
| bana göre çoğu zaman keskinliği ve inceliği ile bizi ayıktıran bir şey... | ||
|
||
| Gerçek.. İnanıyorsan, o şey senin için gerçektir. İnanmıyorsan, o şey hiçtir. Fazla kurcalamamayı tercih etmek, ikisi arasında bir şeydir. Misal; benim içinde bulunduğum durum. | ||
|
||
| insanların kabul etmeyi istediği şey gerçektir.kimse kimseye istemediği birşeyin gerçek olduğunu kabul ettiremez bence. | ||
|
||
| düşünce ile görüntü arasında ki uyum. aslında kavramların sözlük anlamları ile günlük dildeki kullanım farkının oluşturduğu bir sorunun en önemli parçasına değinilmiş olması hoş. | ||
|
||
| değiştiremediğimiz hükmedemediğimiz şeylerdir gerçek. | ||
|
||
| bu cümle benim nickim olamaktadır neyse...gerçek nedirin bendeki manası düyadan sıyırlırıp denizin dibine dalmaktır... yani diğer insanlardan kurtulup kendi içime bakmamdır.bu cümle benim kaçışımdır,herşeyden ve herkesden... saygılarımla
|
||
|
||
| gerçek insanın beynınde tasarladıklarına göre degişir.eger hayatın gerçek olduguna inanmışsan var olan herşey senın gerçegındır.lakin hayat gerçek gıbı gelmıyorsa senın ıcın gerçek kavramı yoktur.ve gerçegın ne oldugu hakkında konuşamazsın.bence en başta en gerçek olan ALLAH dır.onun yarattıgı herşey de benım gerçegımdır.yanı tum evren ve tum olanlar gerçek... | ||
|
||
| duymak istediklerin mi yoksa hayatın içinden geçenler mi hangilerine inanırsan inan ...bazen duymaktır , bazende uyumaktır sarılıp bir geceliğine , bazende susmaktır söylenecek sözlerin olmadığında , seslenmektir bomboş bir yerden uzaklara , bazen gözyaşıdır akıp giden zamana karşı , bazende gülmektir hayata inat , bazen açmaktır bir çiçeğin tomurcuğunda , bazende uçmaktır kuşların kanadında....... | ||
|
||
| gerçek siyah ya da beyazdır.ya mutluluktur ya da acıdır. | ||