|
||
| Gerçek var olduğunu sandığımız her şey demek değildir.Bir tane gerçek vardır şu hayatta o da vahdet-i vücut kavramı.Yani yaratıcımız olan Allah. | ||
|
||
gerçek; etinizi cimciklediğinizde dahi inanamadığınız olaylardır.gerçekler genellikle acıtır, acı verir ve biz insanlar acıyı sevmeyiz.gerçek olan tek şey sizlersiniz.sizin dışınızdır yalan, nereye baksanız acılarla,üzüntülerle örtülü sanki yıldırma politikası güden olaylar silsilesi.ama yinede kaderimizi en azından ona karşı koyabilme isteğini içimizde tutalım.
|
||
|
||
| gökyüzüne bakarken gelip bir arabanın sana çarpması........ | ||
|
||
| tek gerçek ölüm.. | ||
|
||
| iki elini başının arasına aldığında aklına ilk gelenler gerçektir. | ||
|
||
| ...is there truth? NO! the question is what do you mean when you say 'this is truth'?... İlginizi çekebileceğini düşündüğüm bir SLAVOJ ZİZEK klasiği. işte burda- http://www.youtube.com/watch?v=WDNXS3NrVdE&NR |
||
|
||
| bulantıdır | ||
|
||
| manzaraya daldım ses çıkarma, gercek can sıkar beni uyandırma... ( vardır belki gercek ya bende bilmiyorum) |
||
|
||
gerçek=inanç'dır.inançta ayakda kalabilmek için yaslandıgım tek yıkılmaz duvardır...
|
||
|
||
tek gerçek ölüm.. katılıyorummm
|
||
|
||
tek gerçek Tanrı'nın varlığıdır bana göre "Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak"
|
||
|
||
Gerçek var olduğunu sandığımız her şey demek değildir.Bir tane gerçek vardır şu hayatta o da vahdet-i vücut kavramı.Yani yaratıcımız olan Allah. Aynı şekilde düşünüyorum ve tabiki kaçamadığımız diğer bir gerçek de, çok acı da olsa ölüm...
|
||
|
||
| Gerçek herşeydir, aynı zamanda hiçtir. Ne görmek istediğindir.İnsan gerçektir. Aynı zamanda hiçtir. İnsanın olmadığı yer hiçtir. Aynı zamanda insan da tek başına hiçtir. Ama hiçliği hiçlikten çıkartan da insandır. Yani insan hem hiçtir hem de her şeydir. Yani gerçektir. Umarım söylemek istediklerimi anlatabilmişimdir. | ||
|
||
Gerçek var olduğunu sandığımız her şey demek değildir.Bir tane gerçek vardır şu hayatta o da vahdet-i vücut kavramı.Yani yaratıcımız olan Allah. bence gerçek en iyiyi yapabilendir yani dediğin gibi allahtır...aklının ermediği noktada olan allahtan baskasıda gerçek olamaz ztn....
|
||
|
||
| GERÇEK: söylenen şeyin,iddianın konusu olan şeydir ve dış dünyada,nesnel dünyada bulunur. | ||