|
||
| 1991'de Resurrection ismiyle grup ilk kurulduğunda, ilk esintiler de hissedilmeye başlandı. 1992'de grup, adını ORPHANED LAND olarak değiştirdi ve grubun müzikal yönelimi, çeşitli metal türlerini Orta Doğu kökleriyle birleştirmesiyle farklı bir yönde gelişti. Onların geleneksel tarzı, metal dünyasına taze bir hava getirdi. 1993'de, The Beloved's Cry (1999'da tekrar yayınlandı) isimli demo albümlerini kaydettikten sonra Fransız etiketi Holy Records ile anlaşmaları sürpriz olmadı. İlk iki albümleri Sahara (1994) ve El Norra Alila (1996), hayranları kadar medya tarafından da büyük ilgi gördü ve yeraltı metal dünyasının en iyi albümlerinden biri olarak kabul edildi. Istanbul Gösterisi (2001) 1997'de, grup üyelerinin ülkelerinde yaşadıkları hayat zorlukları nedeniyle ORPHANED LAND uzun bir sessizliğe büründü. Onların rüyalarını ayakta tutmaya yardımcı olan şey, Arap ülkelerindeki hayran kitlesiydi. "ORPHANED LAND'in müziği Doğu ile Batı'nın, ışıkla karanlığın, Musevilik ile İslam'ın arasında bir köprü, bir uyumu yansıtıyor olabilir" diyordu Kobi. Tüm bu sessiz yılların ardından, grup üyeleri "Selden Önceki Sessizlik" isimli üç gösteriyle başlayarak tekrar eski günlere geri dönmek istiyordu. İlk gösteri Türkiye'de, İsrail'li ve Arap hayranlarla birlikte gerçekleştirildi. Tel-Aviv Gösterisi (2002) İkinci gösteri Tel-Aviv'de gerçekleştirildi. Sonuncusu ise bir akustik gösteriydi. Bu gösteri kaydedildi ve Mabool albümü ile birlikte sunuldu. Mabool albümünde beş dil kullanıldı, İngilizce, İbranice, Arapça, Yemen ve Gibberish (ORPHANED LAND tarafından oluşturulmuş bir dil) formunda sunulan Latince. Bu şarkı sözleri kadın ve erkek vokaller tarafından, oryental unsurlarla beraber klasik şekilde söylendi. Beş grup üyesinin haricinde, 30'dan fazla konuk, albümde yer aldı. Aralarında 10'dan fazla çalgı çalan bir perküsyonist de vardı. Ayrıca, ud, saz ve buzuki gibi geleneksel çalgılar, keman, çello, piyano, klasik ve akustik gitarlar ile beraber kullanıldı. "Bizim müzik tarzımız progressive metalden black metale kadar tüm metal müzik türlerinin karışımıdır. Genellikle ben buna Ortadoğu metal müziği olarak adlandırıyorum" diyor Kobi. Onların müziksel etkilenimleri sorulduğunda, Kobi, Mabool'un alışılmadık kaydından bahsediyor: "Hint müziklerinden Jaz müziğe kadar, bütün müziklerden etkilendik. Ben Hint sokaklarında müzisyenlerle kayıtlar yaptım." Kayıt Günleri (2003) Mabool'un resmi kaydı, 2003 yılının Temmuz ve Ekim ayları arasında, davul, piyano, çello, keman kayıtları için Zaza Stüdyosu'nda ve bazı çalgıların karıştırılması (ek mühendis olarak çalışan Simon Vinestock tarafından gerçekleştirildi) işlemi ise Bardo Stüdyosu'nda gerçekleştirildi. "Halo Dies" şarkısında, ORPHANED LAND'in deneysel ve ilerici tarafı, şarkının ortasındaki çok ritimli gürültü etkileri ile görülebilir. Yeni Hikayenin Başlangıcı Albümün şarkı sözleri müzikleri gibi karmaşıktır: Mabool (= Sel) - The Story Of The Three Sons Of Seven (= Kahramanlar), bir düşünce albümüdür. Her şarkı bu düşüncenin bir parçasını yansıtır. Hikaye üç kahramanın doğumuyla başlar, sonra tümünün macerasını anlatır ve sonunda günahkar Öksüz Toprağı kaplayan ve herşeyi yıkan bir sel ile son bulur. Elemanlar : Vokal: Kobi Farhi Gitar: Yossi Sasi Ritim Gitar: Matti Svatitzki Bas Gitar: Uri Zelcha Klavye: Eden Rabin Bateri:Avi Diamand Albümler 1994 - Sahara 1996 - El Norra Alila 1999 - The Beloved's Cry 2004 - Mabool |
||
|
||
| çoğu kişi bilmez bu grubu.ama çok sağlam gruplardandır.14 eylül istanbul,16 eylül ankara konserleri bulunmakta. | ||
|
||
| Resmen kanunla darbukayla metal yapmışlar bence gayet güzel..El Norra Alila ile başlayın dinlemeye,Ocean Land da güzeldir..Find Your Self Discover God ı da dinlemeden geçmeyin derim(şarkının sonunda bir kanun çalmışlar ki çok güzel:) | ||
|
||
ocean land in sonunda da ezan sesi var
|
||
|
||
Müzik ve temalar
Orphaned Land, Sahara (1994) albümü ile death metal ile oryantal müziği birleştirerek bir ilke imza attı. 1996'da çıkardıkları El Norra Alila albümlerinde müzik kalitelerini geliştirdiler. Arap ve Yahudi melodilerini barından albümlerinde Müslüman ve Musevi birlikteliğini savundular. El Norra Alila, kelime anlamı olarak Arapça'da ve İbranice'de Karanlıkların ve aydınlıkların Rabbi anlamına gelir. Ut veya kanun benzeri doğuya özgü çalgı aletlerini şarkılarında kullanan Orphaned Land, 2004'te çıkardıkları Mabool albümleri ile bağlama da çalmaya başladı. İncil'deki Nuh Tufanı'nı konu alan albüm, 12 şarkıdan oluşuyor. Albümleri Mabool ; The Story Of The Three Sons Of Seven Mabool ; The Story Of The Three Sons Of Seven * 1993 - The Beloved's Cry * 1994 - Sahara * 1996 - El Norra Alila * 2004 - Calm Before The Flood * 2004 - Mabool * 2005 - Ararat [E.P] Grup üyeleri Son hali * Kobi Farhi - Vokal * Yossi Saharon (Sassi) - Gitar ve Geleneksel Enstrümanlar (Ud, Buzuki, vb.) * Matti Svatizky - Gitar * Uri Zelcha - Bas Gitar * Avi Diamond - Davul * Shlomit Levi-Bayan Vokal Eski elemanlar * Sami Bachar - Davul * Itzik Levi - Klavye * Eden Rabin - Klavye ve vokal |
||
|
||
çok sagol arkadaşım
|
||
|
||
| Yha Ne Ezan Sesi Bu admlar NE Yapıyo Şarkıda Ezan Sesi Mi Olur? | ||
|
||
| dinle çok hoş ama. zaten adamların asıl amacı yahudi- müslüman dostlugunu pekiştirmek. kendileri yahudi. şarkıları da amaçları da çok hoş. | ||
|
||
| Dinlerim... | ||
|
||
| bildiginiz lirix sitesi var mı acaba yaa?bu grubun şarkı sözlerini bulmak istiyorum ama hiçbir yerde bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. | ||
|
||
bildiginiz lirix sitesi var mı acaba yaa?bu grubun şarkı sözlerini bulmak istiyorum ama hiçbir yerde bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. www.seeklyrics.com bulabileceğin en iyi şarkı sözleri sitesidir.bu siteden şaşmam ben |
||
|
||
bildiginiz lirix sitesi var mı acaba yaa?bu grubun şarkı sözlerini bulmak istiyorum ama hiçbir yerde bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. http://www.darklyrics.com/o/orphanedland.html albümlere göre tüm şarkılara ait sözler mevcut burada(:
|
||
|
||
| teşekkür ederim çok sagolun arkadaşlar. | ||
|
||
| Birth Of The Three (The Unification) The seventh had seven descendants The seventh was then divided into three They were given their first symbols They bore faces of animals A Snake, an Eagle & the Lion The first was known as magic and he bore an enchanted heart A Star of David upon his crest was his eternal mark The second was strength, half a moon was he A triangle he adorned, a sword for all to see The third was Lion wisdom a mind unmatched Represented by the cross the white was his essence A crystal his defense The three were one, divided at rebirth Forbidden to unite, for fear of their strength The divine order was ignored the three thrn became one Their punishment was swift they were denied and then cast down A thousand incarnations passed the time was now at hand A prophecy fulfilled so; he may save this sinful land As Jobe bore the sins of all men who walk the land They must bear the cross as was their commands The second unification of the angel Seven Three human souls, merged, as in heaven The lion's roar was heard by all The magic and the force have heard the will to prophesize was theirs The cross shook the hammering of nails Omen in the darkened skies above Thunder, lightning and rain did flow As the united angel rose Ice steamed and fire rose And the three were born... The seventh had seven descendants The seventh was then divided into three alın o zaman size şarkı sözleri ![]() |
||
|
||
| death metal ile oryantal müziği mükemmel bi şekilde birleştirmişler.Ben severek dinliyorum vallahi.'a neverending way' şarkısını tavsiye ederim kendimden geçiyorum dinlerken.. | ||