|
||
şimdi böyle yazıyla pek olmuyor ama en azından biraz bilgi olsun ![]() öncelikle e(ince mi) ----------- B(si) ----------- G(sol) ----------- D(re) ----------- A(la) ----------- E(mi) ----------- yani alttaki tel kalın mi buna dikkat etmek gerekiyor tellerin üzerindeki sayılar hangi telde kaçıncı perdeye basman gerektiğini gösteriyor eğer birden çok sayı aynı hizada altaltaysa bu aynı anda basman gerektiğini gösteriyor mesela; e --0-------- B --1-------- G --2-------- D --2-------- A --0-------- E ----------- bu am(laminör) "0" o tele boş vurulacağını söylüyor bir perdeye basman gerekmediğini ![]() aynıanda mi(ince) telinde boş, si de 1. perde, sol da 2. perde,re de 2. perde, la da ise boş vurulması (hepsi aynıanda) anlatılıyor. eğer sayılar yanyana ise aynı telde sırayla basman gerekiyor tabi hızlı ya da yavaş olması yani ritmi senin kulağınla ilgili bir şey elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım tabi birebir gösterim her zaman daha iyidir ![]() |
||
|
||
anladım gürültü kardeş.çok sağol
|
||
|
||
Açıkçası bunu nerden bulmuşum hatırlamıyorum ama kesinlikle ben yazmadım:) Hiç çalmayı denemedim de. Siz bir deneyin belki doğrudur. Kördüğüm Mor Ve Ötesi Intro: Am AmAmAm Em (burda her ikişer vuruşu yazdım) G G G G D G G G kim bilir neler oldu G G G yer yarıldı herkes hala kibar G G G parlak kutularda toy mühendisler G G G bozuk ve sahte hep havadisler Am Em bu mudur bana reva gördüğün G D kimseler bilmez bu bir kördüğüm Am Em ne ilk ne de son beraber bekledik G D yaptığımızdan ne kadar emindik Am Em durdum durdum kendime güzel bir ağ ördüm G D kimse bilmez kimse bilmez bu bir kördüğüm kimbilir bölümünden itibaren E-Am üzerinde devam edicek |
||
|
||
ya bi'şey sorcam klasik gitarla çalınamaz mı bunlar..akustik gitar şart mı yaaa
|
||
|
||
| tabiki hayır. klasik de akustik de çalabilirsin aynı akorlarla | ||
|
||
| çok teşekkürler giter derslerine yakında başlıyorum bunkar çok işime yarıycak |
||
|
||
| Çok Teşekkürler Gitarda lazım Olacak... | ||
|
||
| çok teşekkür ederim sabaha kadar bunları çalmaya uğraşırım ben şimdi:D | ||
|
||
| Son Giden Mor Ve Ötesi A D Güneyin masum bir sahil evinde A D aynı kırgın dalgayla öldürülmüşken A D Lütfen bırak tepinsinler üstümde A D Bunu çoktan hakettim A D Önce sustum ardından yalan söyledim A D Sonrası isteksiz saatler günler A D Tüm direncimle eşsiz tertemiz yüzüm A D Gitmeye hazırlar G#m D (Dm) (ritim duracak) Dün fazla yarın yok nedersen de Am E F Kimse durmaz kimse beklemez Am F Kimse durmaz Am E F Dm Eskitirler durduğu yerde zamanı Am E F Kimse durmaz kimse beklemez Am F Kimse durmaz Am E F Dm Eskitirler durduğu yerde zamanı, hayatı, (ritim ve akorlar aynı) Nefesler heran yalnız kırılgan Kime söylesem kime sarılsam Kim günahkar ne farkeder neden bunlar? Uzakta insanlar Kimse durmaz kimse beklemez Kimse durmaz Eskitirler durduğu yerde zamanı Kimse durmaz kimse beklemez Kimse durmaz Eskitirler durduğu yerde zamanı, hayatı, |
||
|
||
| klasikle her şey çalınır yeter ki çalmayı bil . akustik gitar ile klasik gitar arasındaki tek var klasik gitarın 3 bas teli metaldir akustik gitarın ise tüm telleri metaldir . 3 yılımı verdim ben klasiğe . ayrıca rock müzik adına ciddi işler yapmak isteyen arkadaşlar varsa elektrodan önce ciddi bir klasik dersleri almalarını tavsiye ederim | ||
|
||
| HAYAT ( giriş intro bölümü) e--------------------------0-------------------1------- B------1-------0--------1------1----0h1---------0---- G----0---0-------0---------------0-------0------------- D-------------------------------------------------------- A-0----------------------------------------------------- E------------------------------------------------------- e-------1-------1------3----3--1---1/3---------- B-------1-------1------1----1--1---1/3---------- G----2-------2----2------2-------2-------------- D--0---------------------------------------------- A------------------------------------------------- E------------------------------------------------- e----------3-----------3---------------0---------0----------------- B--------3-------3-----3-------------0------0----0-------------- G------4-----------4---------------1-----------1------------------ D----0-------------------------------------------------------------- A-------------------------------2--------------------------------- E----------------------------------------------------------------- |
||
|
||
emeğine sağlık |
||
|
||
| yanlış bunlar ya çalamıyorum | ||
|
||
| tşk | ||
|
||
| yazın gitar derslerine başlıycam ama korktum ben nasıl çalcam yaa çoook zor gibi görünüyor burdan umarım yapabilirim ne karışık yaa... |
||