mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Dünya Yalan Söylüyor

Konu: uyan

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9

ordinaryus 18.01.2007 18:12:00
türk insanının artık anlamasını beklediğim yegane şarkı uyan. umarım bir gün anlarlar ve o gün çok geç kalmış olmayız...

* Nevermind(!) 20.01.2007 17:19:31
canım kardeşim bak senin ellerinde hayatımız... yine mvö nün başarılı şarkılarından ...

seloş_mvö 14.03.2007 09:52:14
harun tekin bu sarkıyı albümdeki en sert parca olarak görüyor ve bence sarkı albümdeki en güzel sarkılardan biri

* Nevermind(!) 17.03.2007 10:42:44
klibine aşık olduğum şarkıı  Wink

merve_ötesi 17.03.2007 15:43:21
mvö yü küçük gören, sevmeyen kişiler şimdi ''uyan'' hastası nasıl oluyorsa artık
ama biz onları ''uyan'' veya ''cambaz'' la sevmedik...

17.03.2007 20:15:17
Hayatımda gördüğüm en iyi kliplerden biridir şarkı o kadar güzel ki ayrıca muhteşem ikili olmuştur zaten ki anlaşılmadı ilk önce hatta mvö ile sohbetlerde dinleyiceler soruyorlardı bu klip nedir amacı nedir diye? tuhaf anlamamaların şaşmıştım o klibi izleyipte birşey anlamamak söz olmasın o çalışmaya bakıp etkilenirdim.Neyse şarkıya ayrı bir bağımlılığımda olmuştu şanslıydım bu şarkıyı Sabancı'da tamamen son notasına son sözüne kadar göz göze söyleme şansım olmuştu o gün ki şarkı sert değil aslında ya Harun'un annesinin en sevdiği şarkıymış buna Harun şaşırmış bu şarkı albümde en sert kalanıydı diye .
Bir de şarkının sonunda gayet açık sen diyor muhabbet dönmüş arada ama ö fazla kullanılıyor sonlarda yanılmanıza neden olabilir mi bu söz kelimesi kullanıyor çok ondan mı dır?
Çok üstü kapalı bir şarkı değil aslında ben öyle görüyorum şarkının temellerindeki söz ve adı zaten anlama zorluğu yaratmıyor insanlarda sevilmesi hazmedilmesi bundan olsa gerek.Dünya yalan söylüyor'un en açık şarkılarından biridir orda bence sert olması ve kapalı anlatım yönünden sırıtmış olduğuda söylenebilir.

mvökeş[dnz] 18.03.2007 14:13:46
o şarkı ve klip sadece albümün en sert yanı olmakla kalmamış babama bile kaliteli bir parça dedittirebilmiştir(bu yönden kutluyorum onları yüreklerine sağlık)gerçekten çok etkilendiğim şarkılarından biridir...ama klibin anlaşılmamış olmasına şaşıyorum yani şarkıyı dinleyipte klip izleyipte hala bi anlam çıkaramıyorlar ya...nasıl oluyor bu anlamadım yani ha!

ayrıca konuyu kapatmışsınız ama yeni üye olduğum için daha yeni yazıyorum..orda bence sen diyor ama harun tekin 'S' harflarini 'ssss' die çıkarıyor ve ayrıca dudakları böyle büzük büzük ve dolgun olduğu için 'E' harfleride bir garip çıkıyor...'N' harfine gelince tamamen son harfleri uzatması ile alakalı diye düşünüyorum...

uyan artık uyannnnnn uyan dostum uyan,uyan uyan uyan karanlık uykundannn!!!!(süperin ötesinde bir şarkı!

devrimci genç 18.03.2007 17:35:25
bu şarkıyla sesimizi yükseltmeye başlamalıyız!!! ayrıca bizi uyutmaya çalışanlarada selam yollayalım.
ELBETKİ GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK HEPSİ HALKA HESAP VERECEK!!!!!!!!!!!!  Angry Angry Angry

TorTu 18.03.2007 19:08:00
uyumayan bir kaç kişiden biriyiz bununla gurur duymanın yanında üzülmeliyiz çevremde bazı şeyleri(sosyal,siyasi vb.)düşünen bu ülkenin geleceği yok denecek kadar az...hepsinin başka dertleri var(bilmem nerelerinde çıkan sivilceleri,bilmem kaçıncı sevgilileri,bilmem hangi futbolcuları yada sanatçı diye tanımlanan şarkıcı bozuntuları gibi..benim ülkenmin gelecekleri benim yarınlarım,benim neslim,Atatürk'ümün çocukları,onun varisleri tek sorunları bunlar olarak yaşamamalı fakat ne yazıkki hiç birinin benimkiyle örtüşen yada zıt en ufak bir görüşleri yok..sırf bu sebepten insanların düşünceleri sebebiyle suçlandıkları,hayatlarının sonlandırıldığı o dönemleri tercih ederim görüşü olan bir şeyleri savunan bir şeylerin peşinden koşan,farkında olan o gençliği tercih ederim[lütfen bir düşünün dediklerime iyice bakın ve yorumlarınızı ona göre toparlayın]insanlık için olan birşeyler dışında herşeyle uğraşan o tiplerden kurtulabildiğim için kendimi,kurtulabildiğiniz için sizi ve kurtulabildiğimiz için hepimizi kutlarım...uyutulan gençliğin uyanması için bu ve bunun gibi ürünler yaratan herkese teşekkürler uyandığınız için size de tekrardan teşekkürler...

19.03.2007 23:11:14
uyumayan bir kaç kişiden biriyiz bununla gurur duymanın yanında üzülmeliyiz çevremde bazı şeyleri(sosyal,siyasi vb.)düşünen bu ülkenin geleceği yok denecek kadar az...hepsinin başka dertleri var(bilmem nerelerinde çıkan sivilceleri,bilmem kaçıncı sevgilileri,bilmem hangi futbolcuları yada sanatçı diye tanımlanan şarkıcı bozuntuları gibi..benim ülkenmin gelecekleri benim yarınlarım,benim neslim,Atatürk'ümün çocukları,onun varisleri tek sorunları bunlar olarak yaşamamalı fakat ne yazıkki hiç birinin benimkiyle örtüşen yada zıt en ufak bir görüşleri yok..sırf bu sebepten insanların düşünceleri sebebiyle suçlandıkları,hayatlarının sonlandırıldığı o dönemleri tercih ederim görüşü olan bir şeyleri savunan bir şeylerin peşinden koşan,farkında olan o gençliği tercih ederim[lütfen bir düşünün dediklerime iyice bakın ve yorumlarınızı ona göre toparlayın]insanlık için olan birşeyler dışında herşeyle uğraşan o tiplerden kurtulabildiğim için kendimi,kurtulabildiğiniz için sizi ve kurtulabildiğimiz için hepimizi kutlarım...uyutulan gençliğin uyanması için bu ve bunun gibi ürünler yaratan herkese teşekkürler uyandığınız için size de tekrardan teşekkürler...

Gençlik kısmını harika şekilde işlemissiniz zaten bunun üstüne pek laf söylenmez.Sadece tüm insanlık var bütün insanların yaptığı saçmalıkları yazarsakda parmaklarımız kopar .Onlar da o kadar akılsız değiller ya anlasınlar artık.Uyansınlar bir söz yazmışsın ya öMüRcEkağı oLMuşuZ haYaTLarımıZ biRbiRiNe bağLı..Zaten şarkı bunla başlıyor dikkat ederseniz.

TorTu 19.03.2007 23:15:49
onlar içimden gelen nefretin yansımaları diyebilirim yazmaya başlasam kopan parmaklarım umrumda olmaz işe yarayacağını bilmem yeterli...ayrıca sağol(:

-gri- 23.03.2007 16:52:11
belkide uykuları karanlık deigildir..uyumadan bilemeyiz..uyandıktan sonra da uyuyamayız..ee n'olcak simdi?

TorTu 23.03.2007 18:09:22
bahsettikleri uyku bence farkında olmamak,neler yapıldığını anlayamamak..bunlara karşı bir uyanışa davet ediyorlar bizi..ki bu bahsedilenlere göre hala uyanmamış olanlar berbat bir uykuda...

cagico 06.04.2007 15:30:29
klibinin hikayesi:

20 dakikalık filmden 5 dakikalık klip

Büyük ses getiren Dünya Yalan Söylüyor albümlerinin kapanış klibi Uyan’da Mor ve Ötesi Grubu da animasyon kullandı. Klip için yeni animasyonlar yapılmadı. Rus sanatçı Andrei Khrjanovsky’nin ’Glass Harmonica’ adlı animasyon filmi kullanıldı. Filmi bu şarkıya yakıştıran grubun menajeri Can Sertoğlu olmuş. 1968 yapımı filmin aslı 20 dakika. Klip için film 5 dakika 17 saniyeye indirildi. Filmde, bireysel hırslar ve polis devlet baskısı arasında sıkışan insanların, sihirli bir müzik enstrümanıyla canlanmaları anlatılıyor. Klibin yönetmeni Andrei Khrjanovsky, yeni ekol Rus animasyon yönetmenlerinin en önde gelenlerinden.

ULTraCAN 14.04.2007 16:32:14
arkadaşlar hiç bir grup mor ve ötesi gibi olamaz bu şarkıyı ülkemizde yapabilecek tek grup  onlar

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9