konser iyiydi. şahane, muhteşem filan demiyorum çünkü öyle dersem yalan olur.
nedeni mvö değildi tabii ki, odtünün salak görevlerinin ayarladığı dandik ve ötesi düzenlemeydi. sahanın bir ucunda sahne, öbür ucunda tribünlere tıkılmış seyirciler. ben tribünlerin önündeki ufak hendeğe atladım ve demirlerin ordan en önde, ortalarda seyrettim ama yine aramızda bayağı bir mesafe vardı. böyle uzaktan uzağa konser mi izlenir yaa, ne kadar düşüncesizler demeye kalmadan "Hoş geldiniz ODTÜ!" diye bağırıp yüreğimizi hoplatan harun abi de açıklama yaptı. "çok uzaktasınız yaa, biz de geldiğimizde öğrendik durumu. bir dahaki konser böyle olmayacak. rektörle görüşücez." falan dedi.
sonra hava da çok gıcıktı dün. benim okuldan bir arkadaşım "ilkyaz beni de konsere götür!!!" falan deyince ben de şaka yapıp "yağmur duası et. belki tutar da konser ertelenir, sen de bilet bulursun." dedim. dememle kalmadı, az sonra yağmur bardaktan boşanırcasına yağmaya başladı. derste benim ve birlikte gideceğim arkadaşımın suratı bembeyaz. biyoloji mi işleniyo, öğretmen mi bakıyo umrumuzda değil, pencereden ayırmıyoruz gözümüzü. neyse Allah'tan yağmur durdu da rahat ettik. ben spor ayakkabı giyerim diyodum postal gibi Converse'lerimi giydim artık. zaten her taraf çamurdu, battık topluca. ama değdi 
sahnede çok güzeldiler. kerem ö. abi gitarı sallıyor, zıplıyor, yerinde 5 saniyeden fazla duramıyodu. burak abi döne döne sahnede gezinip güldürüyodu bizi. kerem k. benim bulunduğum taraftan pek gözükmüyodu ama sahnenin iki tarafındaki ekranlardan onu da gördüm.
aksilik bu ya, benim dijital makinenin pilinin biteceği tuttu. iki tane video görüntüsü ve bi kaç flu resimle kalakaldım. ama aldırdığım da söylenemez. o kadar coşmuştuk ki fotoğraf makinesini demire asıp, kendim de o demire biraz tırmanıp şarkılara eşlik ettim.
bulunduğum yerde bayağı dikkat çekiyodum tabii. etrafım şebocu doluydu, ben de o kadar siyah yaratığın arasında cart yeşil ağırlıklı renkli hırkamla ve resmen gırtlağımı yırtarak şarkılara eşlik etmemle dikkatleri ufak çaplı da olsa üstümde toplandım. bi de yanımdaki şebocu kızla birbirimizi itekleye itekleye sahneyi görme çabamız vardı ki, arkadan biri bizi izlediyse gülmekten ölmüştür.
bi de bi ara herkes susmuşken ben "harun abiii öne al biziii" diye bağırdım tam rezil oldum ama naapayım. adamları doğru dürüst göremiyorum bile.
o kadar uzak olunca konser havası tam olmuyor tabii. harun abi de her şarkının sonunda "çok sağ olun! teşekkür ederim" diye bağırıyodu. bi ara "hava çok soğuk, sizi anlayabiliyorum. zaten burası da doniii." dedi, herkes güldü. ama haklıydı. bizim üstümüzde hiç değilse ceket falan vardı, grup üyeleri ise bir gömlek bir de pantolonla çıkmılar sahneye. en çok üşüyen de harun abiydi o belli; çünkü kerem k. abi bateri çalarken mutlaka ısınmıştır, e kerem ö. abiyle burak abi zaten hoplaya zıplaya terlemiş bile olabilirler... onlara kıyasla çok daha hareketsiz kalan harun abi sık sık ellerini ovuşturuyodu, iyi hatırlıyorum.
ama en sevdiğim kısmı şuydu. bi ara bizlere baktı baktı, "bu havada, bu sğoukta bizi dinlemek için gelmenize inanın çok mutlu olduk. hepinize bakıyorum ve iyi ki varsınız diyorum." dedi. ben de "siz deeeeee!" diye bağırdım ama cırtlak sesli bazı kızlar "HARUN SENİ SEVİYORUUUUZ!" şeklinde böğürerek ortamı cıvıtmayı başardılar.
şarkıları başkaları ayrıntısıyla yazsın, ben üç şarkı üzerinde durucam. harun abi -şimdi tam hatırlamıyorum- bir şarkıyı bitirdikten sonra "başbakanımızı kaba buluyor musunuz?" diye bağırdı, biz de eveeet diye bağırdık-ben elimi de sallıyodum-. sonra bi şey daha sordu ama hatırlamıyorum, düzenle, işbirlikçilikle ilgiliydi galiba, ona da eveeet diye bağırdık. en son "medyayı kalitesiz bulyor musunuz?" diye sordu, ona da "EVEEEEET" diye bağırdık ve ıslıklar falan çaldı millet, tam coştuk. sonra "ama onlara bu kadar kızmayın." gibi bi şey söyledi. herkes susu tabii. "nasıl yani nooluyo" derken gür sesiyle "12 eylül 1980'yi hatırlayın" dedi, herkes yeniden coştu ve ben "darbeeeeee!" diye bağırdım. sonra darbeyi söyledik. müthişti.
ve sonu belli... harun abi "işte size bir sürprimiz. şimdi, sahnede solist bay burak güven!" diye bağırdı ve burak abi de coşturdu bizi
en son cambaz... bu şarkıyı söylemden önce harun abi " bu şarkıyla ilgili çok yorum yapıldı. ama sözleri okursanız, gayet iyi anlaşılıyor. işbirlikçiliğe, düzenciliğe karşı yazılmış bir şarkı." falan dedi. ben de kesin cambaz bu diye bağırdım, sonra cambazın o giriş tınıları geldi ve biz yine coştk.
harikaydı bu kısımlar. bi de onlara yakın olsaydık süper olacaktı. yine de onlara teşekkür etmek istiyorum. ellerinden geldiğince güzelleştirdiler gecemizi. tabiii çoğumzuda ses denen şeyden eser kalmadı, benim de başım hala ağrıyor ama olsun. bu grubu seviyorum
|