Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Edebiyat

: Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 11 12 13 14 15 16

18.04.2007 00:08:14
Türkiye 2. dünya savaşına girmedi arkadaşım Atatürk bu ülkeyi 10 yıl ileride olarak bıraktı diğer ülkelerden.Japon 2 atom bombası yedi mahvoldu ve hiç bir kaynaklarıda yoktu yenilenme gelişme için ama bizden şu anda kaç yıl ilerideler karşılaştırma yapılamaz ama 50 yıl önce onlarda bizle kendilerini karşılaştıramıyorlardı.

GÜZ 19.04.2007 17:13:49
millet olarak kitaba alejimiz var!!!kitap okuyan insanlara garip garip bakılıyor...çok sinir oluyorum!!!!!biraz da  üşengeçlikten kaynaklanıyor.insanlar kitap okumayı zaman kaybı olarak görüyor.ayrıca pahalı olması da bahane olmamalı sonuçta sayısı çok fazla olmasa da kütüphanelerimiz var!!!!

salüt 19.04.2007 17:42:27
Bende şu konudan hoşlanmıyorum kitaplara solcu ya da sağcı kitabi diye yapılan ayrımdan elimizdeki romanı saklıyarak yürümek zorunda mıyız ben her konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum kimseyi ilgilendirmemeli bu konu.

buşra 19.04.2007 18:20:33
haklısın kesinlikle dediğin gibi olmalı.ama bazı şeyleri yeni yeni aşmaya çalışan bir toplumuz.kitaplar ve yazarlar siyasi meselelere kurban edilmemeli..

perhonen 20.04.2007 14:16:22
insanlar kitap okumak yerine tv izlemeyi tercih ettikleri için Türkiye de kitaba gereken önem verilmiyor. Angry

MoR_dEvRiM 22.04.2007 13:14:21
çünkü bizim insanlarımız okumaktansa,okumaya harcadıkları zamanlarda gezmeyi,eğlenmeyi,loto toto oynamayı tercih ediyorlar....kii ne kadar doğru tartışılır ama şu varki hem gezip hem eğlenip hemde okuyabilinirr...bunu insanlara öğretmek lazım...özellikle önce yeni nesilden başlanmalı!...  Wink

rumeysa 22.04.2007 13:19:46
bence en büyük sorun televizyon.
herkesin 20 cesit dizisi olunca hic kimse kitap okumaya vakit bulamiyor.

stheno_euryale 04.05.2007 21:07:11
 Şu anda okuduğum kitap televizyon dünyasıyla ilgili ve yazar:"Televizyon çıkmadan önce "Cesur Yeni Dünya"yı yazan Aldous Huxley, gelecekteki insanların sakinleştirici haplarla uyuşturularak itaat ettirileceğine dair bir distiyopya tahayyül etmişti.Huxley, hedeften pek de uzak düşmemiş, yanlızca kehanetinin teknolojik unsurunda yetersiz kalmıştı." diye yazmış.
Ama ben yine de insanların televizyon dizilerinden ne zevk aldıklarını ve hayatlarını nasıl televizyona bağladıklarını anlamıyorum doğrusu. Neyse insanlar televizyona o kadar bağlanmışlar ve hayatlarının en büyük parçalarından birisini televizyon ilan etmişler ki kitap okumaya vakit bulamıyorlar.(!)
Ahmet Şerif İzgören bir kitabında, kitabı yazma sebebi için şöyle demiş:" Bu ülkede 400.000 kahvehane, 15.000 meyhane, 131 kütüphane olduğunu gördüm."
Ben yorumu size bırakıyorum...

_cambaz_ 04.05.2007 21:30:48
 Her şeyi çok iyi bilen, her soruna hemen çözüm bulabilen, her konu hakkında yeterli yoruma sahip, aşırı zeki bir millet olduğumuz için önem verilmiyor.

EFE_STYLE 04.05.2007 22:23:39
Her şeyi çok iyi bilen, her soruna hemen çözüm bulabilen, her konu hakkında yeterli yoruma sahip, aşırı zeki bir millet olduğumuz için önem verilmiyor.

gerçekten yaa
bence de Smiley

cumle_alem 05.05.2007 08:46:37
işte bu sorunda Batının getirmiş olduğu, hayatımızı daha üst seviyeye götüreceğine inandığımız aslında onlar bizi değil kendilerini götürecekleri yere adım adım yaklaşmaları bizi böyle ilerlemiş gibi gözükürken, daha da geçmişe götürüyor.....................! buna elbette bir dur demek lazım....

karlmarx 07.05.2007 12:12:04
Sorunun cevabı soruda gizli.BU ÜLKEDE YAŞADIĞIMIZ İÇİN.BU ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ.NOKTA.

süheyla 07.05.2007 16:14:53
o kadar da çalışma yapılıyor ya... yok kafelerde, otobüslerde, tramvaylarda gezici kütüphane falan diye.. Yazık gerçekten; çünkü değerini bilen yok!!
internet ve tv de kitabın en büyük düşmanları..
ee bütün bunları biliyoruz, madem kendinizi geliştirmenin en kestirme ve garanti yolu; kitap okumak.. hadi okumaya.....
haydi kızlar, erkekler, yaşlılar, gençler... HEY MİLLET!!! uyumayın... kitap okuyun.. aydınlanın...
çivisi çıkan Türkiye'yi kurtarın!! sadece çivisi çıkmış deyip oturmayın!!  Wink

karlmarx 08.05.2007 11:28:11
zorumuza gidiyor tabii ama maalesef öyle 'çivisi çıkmış'.artık 'yama' da tutmuyor.hadi o zaman bende burdan bağırayım  HEY MİLLETTTT!!!!!!!!!! UYUMAYIN!!!!!!!!KÜTÜPHANELERE SALDIRIN!!!!!!! dedik iş halloldu!!!!!BUNLARI DERKEN DE YERİMİZDE OTURMADAN DEDİK. Grin

tarıkadam 08.05.2007 13:34:35
Hazırcı bir toplum olduğumuz için.

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 11 12 13 14 15 16

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468