Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Edebiyat

: Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16

caansuu 17.06.2007 14:20:55
bence insanların kitaba verecek parası yok yda insanların başka sorunları olduğuy için kitap okumuyor olabilirler.(çok iyimser oldu heralde)

karakiz 18.06.2007 08:17:15
insanların gözunu korkutmuslar kalın kıtap ya da anlasılamayan kıtap dıye oysakı ıcını hıc kımse merak etmemıs .ee hal boyle olunca kımse okumayı sevmez olmus..bununda otesınde bızım mılletımız para derdıne dusmus  cebınde parası olan bıle ölu yatırım olacagını sandıgından almıyo parası olmayan zaten alamıyo...ve bıraz da alıskanlık olmus bzıım ev hanımları arasında o kdar sacma tv programlarını ızlerler vakıt oldururler ama sonra ıtap oku bunun yerıne desen okuyacak vaktım yok evde bır yıgın iş dıye baslarlar...kotu bı durum tabı ama bız kendı gorevımızı yerıne geıtırelım okumalarını onerelımm ben anneme kıtap alıyorum bol bol o da okuyo ev hanımı oldugu haldee demek kı engel degılmıss anne olmak ev hanımı olmakya da calısmak..

EFE_STYLE 18.06.2007 11:56:19
ekonomik yönden gelir seviyesi kötü olan ya da pek de iyi olmayan ülkelerde öncelikle geçim derdi ön plandadır
ekonomimiz iyi olmayınca ve insanlarımız geçim derdine düşünce haliyle kitaba pek önem verilmiyor
bunun yanında ayrıca televole kültürü de etkili olunca toplumumuzda, kitaba ve okumaya pek önem verilmiyor

caansuu 18.06.2007 13:11:03
ekonomik yönden gelir seviyesi kötü olan ya da pek de iyi olmayan ülkelerde öncelikle geçim derdi ön plandadır
ekonomimiz iyi olmayınca ve insanlarımız geçim derdine düşünce haliyle kitaba pek önem verilmiyor
bunun yanında ayrıca televole kültürü de etkili olunca toplumumuzda, kitaba ve okumaya pek önem verilmiyor
işte bende önceki mesajımda aynı bundan bahsetmştim

extreme 25.06.2007 17:46:27
bence en büyük sebep küçük yaştan itibaren okumaya alışmadığımız ve bazı şeyleri okumadan öğrenebileceğimize inanmış olmamızdır..kitap okumuyoruz çünkü bahanelerimiz var milletçe iş yoğun,vaktim yok falan filan..

Birgül 25.06.2007 18:19:24
Aynen ben de böyle düşünüyorum.Eğer televole kültürünü insanlar kendileri ile bağdaştırmışsa ki bunun en büyük nedeni televizyon kitap okumayı sevdirmek de televizyona düşer. Huh

Ernesto Che Guevara 25.06.2007 20:48:09
Bu ülkede Kitaba deger verilmemesinin nedeni Bazı konular açısından Türkiyenin Gözü kapatılması gerek siyasi nedenlerden yada belirli bir görüş etkisinden kurtulamayıp yavaş yavaş dejenere olarak kitap,gazete vb. okumamaya baslıyorus interneti kötülemiyorum ama gençlerimizde yavaş yavaş internet dünyasına dalarak gercek hayattaki önemli seyleri unutuyorlar bunlara örnek olarak ' Kitap okumama ' yı gösterebiliriz sadece genclerle alakası yok bence biraz da bilinçsiz Okuma Niteliğinin artması Wink

birderdimvar 26.06.2007 13:53:56
bir çok sebebi var..kımse neden kıtap okumuyoruz dıye dusunmuyor da ondan

kaygusuz 17.07.2007 10:32:00
bazılarına hiç hoş gelmiyorki adam oturup kitap okusun bunun bide maddi yönüde var ama okumak istedikten sonra gerisi hikaye bence bide

elifburcu 18.07.2007 20:52:00
bi ülkenin kültür seviyesi düşükse kitaba da pek rağbet edilmez.
genelde çevremdeki insanlara neden kitap okumadıklarını sorduğumda bahaneleri hazır oluyor ya vakit bulamadıklarından yada bi kitap için o kadar parayı veremediklerinden oysaki her gün işlerini bi  kenara bırakıp dizi seyrederken vakit buluyorlar yada her gün sigara alıp loto spor iddia oynamasını biliyorlar
yani bunların hepsi bahane eğer biri varsa çıkıp söyliycek sevmediğim için okumuyorum onun alnından öperim valla Wink Wink

tuğçee 18.07.2007 20:58:16
Bence kitap okumamak  için bahane uyduruyolar ve kitap okumuyolar.
kitabın nasıl gerekli birşey olduğunu bilmiyorlarki.
TV de  birazda kitapları anlatan programlar çok olsa  insanların dikkatini çeker ve okurlar.
Yani TV de biraz az magazin ve dizi izlerlerse kitap okumak için herkesin çok zamanı war.

filiz 28.07.2007 14:22:44
bilmiyorum belkide çok okuyun dedikleri için olabilir hani birşeyi insana çok söylersen yapası varsada yapmak istemezz birazda böyle oluyo olabilir ..

FoSeBtİk 28.07.2007 14:26:34
ya benc een başta kitap okumayı sevdirmek gerekiyo en önemli etken bu kitap okumak eğlenceli hale gelip sevdirilseydi belki okuma sayısıda daha fazla olurdu yanii bu ülkede kitap okumak düşüncesii sıkıcı bi olay alarak bakılıyo nedenlerden biri bu olabilir bence Undecided Undecided Undecided

beyaz kelebek 28.07.2007 14:42:44
EvET YAAA ÇOK AZ KİTAP OKUMAMIZA SİNİR OLUYORUM...İNSANLAR ZAMANI BOŞA HARCAMAKMIŞ GİBİ GÖRÜYOr OYSA KİTAPSIZ ZAMANI BOŞA HARCADIKLARINI BİLMİYOLAR.Bİ YANIMIZ EKSİK BÜYÜYORUZ O YÜZDEN TÜRKÜYE BU HALDE ZATEN...KİTAP AZ OKUNUYOr ÇÜNKÜ GEREKSİZ VE SAÇMA SAPAN ŞEYLERE ZAMAN HARCANIYOr.(((TV=GELİN KAYNANA,POPSTAR BİLMEM NE...)))

Mc_Mino 28.07.2007 14:51:12
Millet Kopyacı Okuyup Ta Bi Şeyler Öğreneyim Demiyoki Her Şeyin En Kıza Yolunu Arıyor...

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468