|
||
| arkadaşlar bahane üretip durmayalım sahaflarda çok ucuz kitaplar var ben ankaradaki kütüphaneye üyeyim ve YILDA SADECE 5 MİLYON veriyorum ayrıca onun dışında imge ve dost taksit yapıyor bulamadığım kitapları ordan alıyorum kitap okumamanın HİÇ BİR BAHANESİ YOKTUR bahane yaratanlar sadece okumadıkları için yada okumaya önem vermedikleri için kendini haklı çıkarmaya çalışan kesimdir |
||
|
||
| tembellik işimize geliyor da ondan okumuyoruz.ben kitap fiyatlarının da bahane olduğunu düşünmüyorum.okuyan okur kardeşim.sen alamıyorsan arkadaşın alır ondan alır okursun.sonra kütüphaneler var.ayrıca ucuz ama çok kaliteli kitaplar var.hatta dünya klasiklerinin bile öyle ucuz olanları var.tabi bir de arkadaşımızın dediği gibi internet var.teknolojiye kendimizi kaptırıp kitaba fırsat bulamıyoruz malesef.e televizyon da var.yan gel yat osman moduna geçip televizyon karşısında pineklemek kitap okumakta daha cazip geliyor.niye?çünkü magazin programları var.hülya avşar'ın bilmem kaçıncı sevgilisini güzel bir kitaba,kaliteli bir yazara tercih ediyoruz.uzun lafın kısası kitap okumamak için bahaneler üretiyoruz.neden kitaba önem vermiyoruz çünkü ımm,eee,şey,bilmem,ya işte kitap pahalı,akşamları şu dizi oynuyor e ben de yorgun geliyorum kitaba fırsat olmuyor!!!... | ||
|
||
tembellik işimize geliyor da ondan okumuyoruz.ben kitap fiyatlarının da bahane olduğunu düşünmüyorum.okuyan okur kardeşim.sen alamıyorsan arkadaşın alır ondan alır okursun.sonra kütüphaneler var.ayrıca ucuz ama çok kaliteli kitaplar var.hatta dünya klasiklerinin bile öyle ucuz olanları var.tabi bir de arkadaşımızın dediği gibi internet var.teknolojiye kendimizi kaptırıp kitaba fırsat bulamıyoruz malesef.e televizyon da var.yan gel yat osman moduna geçip televizyon karşısında pineklemek kitap okumakta daha cazip geliyor.niye?çünkü magazin programları var.hülya avşar'ın bilmem kaçıncı sevgilisini güzel bir kitaba,kaliteli bir yazara tercih ediyoruz.uzun lafın kısası kitap okumamak için bahaneler üretiyoruz.neden kitaba önem vermiyoruz çünkü ımm,eee,şey,bilmem,ya işte kitap pahalı,akşamları şu dizi oynuyor e ben de yorgun geliyorum kitaba fırsat olmuyor!!!... doğru söze ne denir? |
||
|
||
Türkiye'de neye önem veriliyor ki sıra kitaba gelip okunma açısından bir patlama yaşansın... ![]()
|
||
|
||
| aile gerçekten çok önemli. abim bana kitap okuma alışkanlığını çok güzel kazandırdı. annem ve babam çok okumazlar kitap ama babam her gün gazete okur. ben de elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. ve ne yazık ki kitap okuyanlarla dalga geçen gerizekalılar da var bu toplumda. onları şiddetle kınıyorum!!! | ||
|
||
aile konusunda çok haklısın. benim annem ve babam öğretmen olduğu için çabuk alıştım kitaplara. babamla hemen her gün okuma yarışı yapardık. annem de bir sürü çocuk kitabı getirir, okuttururdu. böyle öğrenmek zevkli oluyor yaa... süte bisküvi katıp içmek gibi
|
||
|
||
aile kesinlikle çok önemli.küçükken annem bana kitap listeleri getirirdi ben onlardan seçerdim o da alır gelirdi.tabi bunlar daha sonra kitabevlerini eve taşımaya kadar vardı.çok kitap alırlardı.ben de öyleyimdir.çok kitap alırım.elime para geçerse ya kitapçıda ya müzik markette ya da sinema tiyatroda alıyorum soluğu.geçen sene bütün paramı böyle şeylere yatırdım.sonra parasız kaldım ama paranın gittiği yerler iyi yerler olduğu için yine benim canlarım birşey demediler
|
||
|
||
| önce beyni doyurmak gerek dimi | ||
|
||
önce beyni doyurmak gerek dimi bu ülkede mideyi doldurmak beyni doldurmaktan daha önemli görüldüğü sürece kitap okuma alışkanlığı aynı sınırda kalacak paramesyum
|
||
|
||
| insanların beynini uyuşturup işlerini daha rahat yürütmek isteyenler tarafından yapılan bi şey bu.insan küçükbi çocuğa ne öğretirse çocuk onu öğrenir bizim millete de magazin kültürü, spor adı altında (sanki spor demek futbol demekmiş gibi)futbol,kolay yoldan para kazanmayla ilgili TV programları,aşk konulu diziler ,iddia kuponları vs. vs. şeyler öğretiliyor ya da aşılanıyor ne beklersiniz ki bunlarla uğraşan bi toplum kafasını kaşımaya vakit bulamazken bi de kitap mı okusun kitap okuma oranı 0,.. iken siz de ne çok şey istiyorsunuz yahu! | ||
|
||
| kitaplar pahalı,vaktimiz olmuyor gibi geyiklere bu konuda ben asla inanmıyorum.bir insan kitap okumayı gerçekten istıyorsa zemini mutlaka hazırlar.para olayı gerçekten çok saçma.arkadaşlarından alabilirsin,kütüphaneler var.sonra ikinci el kitaplar satan çok yer var özellikle istanbul'da. vakit olayına gelirsek de o da gayet bol.yatmadan önce herkes en az on dakıkasını ayırabıilir.otobuste okula işe giderken bo boş etrafa bakınmaktansa kitabını okuyabilirisn. gerçekten okumak ısteyene o kadar çok olanak var ki.. sadece Türkiye'de insanlar bahane yaratma konusunda öyle başarılılar ki kitap okumaya vakitleri kalmıyo sanırım.. |
||
|
||
| kitap okunmuyormuş:)))))ha ha haaaaaaa:)))))))))kim demiş ouknmuyor diye:)))))arkadaşlar sizin haberiniz yok mu haftada yüzün üzerinde kitap piyasaya çıkıyor ve eğer sizler takip ederseniz yayınevlerinin sitelerini yada yayınladıkları en çok satan listesini kitapların okunduğunu anlarsınız:)))tamam arkadaşlar bence önce çıkan kitapları sonra en çok satanları bir araştırın anlarsınız eminim:)))))))))))))) SAYGILAR:) |
||
|
||
| senin çok okunuyor anlayışın sadece 100 kişiden 3 ü haftada 1 kitap bitiriyor demekse benim diyeceğim hiçbir şey yok haftada 100 ün üzerine kitap çıkıyor çünkü önüne gelen kendini yazar zannediyor |
||
|
||
| binlerce bilinmeyen yazar var senin tabirinle bir sürü önüne gelen yazar olmuş denilebilir... haklısın.ama en çok satan listelerinde önemsiz bir yazarın daha 1 numara olduğunu görmedim..ikincisi bir insan güzel yada çirkin önemli işler yapar yapıyorlarda sonuçta senin beğenmediğini ben beğerim benim çok hoş dediğime sen iğrençti diyebilirsin çünkü bizler insanız ve görüşlerimiz görme çapımız farklı...iyi -kötü,güzel-çirkin görecelidir bence... |
||
|
||
| bence bu büyük çoğunlukla küçüklükle alakalı bir durum..küçükken okuma alışkanlığı kazanan çocukların hala kitap okudukları bir gerçek.ailenin de bunda çok büyük bir etkisi var.ben çocukluğumdan beri kitap okumayı çok seven biri olarak herkesi buna davet etmekten büyük haz alıyorum..hatta bazen annem içerden sesleniyor:kızım yeter yat artık..uyu..yarın okursun..sanırım bu hep böle gitcek.. insanlarımız öyle hale gelmişler ki artık gazete bile göremiyorum ellerinde.bu durum daha fazla böyle gitmemeli! |
||