Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Edebiyat

: Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [ 12 ] 13 14 15 16

^ePhEdRiNe^ 23.11.2007 22:45:55
insanların beyni tembelleştirildi çünkü. eğitim sistemi düşünmeyi öğretmiyor. amerika ve avrupa da üniversitede gösterilen konular türkiyede lisede ezberletilerek öğretiliyor. televizyonlar boş diziler ve magazin programlarıyla insanların beyninin uyuşturuyor.
gerçekten de kitaba pek bi merak değil insanlar ama bunun nedenlerinden biri olarak

internet de var her ne kadar kabul edilmesede
internettenkitap indirme olanağı var
ÇÜNKÜ KİTAPLAR PAHALI Smiley
kütüphanelere üye olarak (örn: ankaradaki milli kütüphaneye 3ytl) sınırsız kitaba erişme olanağı da var.

sevda_çiçeği_lale 23.11.2007 22:49:41
bence de televizyon çok önemli bir etken...

deborah 23.11.2007 23:00:28
ben elimdeki paranın çoğunu zaten kitaplara veririm..onların kokusu bile yetiyor bana..
ben kitapları severim,ama aradığım türden kitapları biraz zor buluyorum Undecided

rubi 30.11.2007 11:12:39
kitaba az ilgi gösterilmesinin en büyük nedeni televizyon bence daha sonra maddi imkansızlıklar geliyor ama onunda çözümü var arkadaşlardan ödünç almak gibi ama ülkemizde insanlarımız malesef okumayı sevmiyor vede sıkıcı geliyor kardeşlerimden biliyorum

deborah 30.11.2007 11:15:23
kitaba az ilgi gösterilmesinin en büyük nedeni televizyon bence daha sonra maddi imkansızlıklar geliyor ama onunda çözümü var arkadaşlardan ödünç almak gibi ama ülkemizde insanlarımız malesef okumayı sevmiyor vede sıkıcı geliyor kardeşlerimden biliyorum
ya aslında ben hiç arkadaşımdan ödünç almadım ama onlar benden çok aldılar..ve 2 sene oldu halen daha verecekler kitaplarımı...yani ben vermiyorum kitap falan,sonra kırıştırıp geri veriyorlar en sinir olduğum şey Angry

en iyisi kendin beğenip almak Wink

harmful 03.12.2007 22:31:10
halkın ekonomik yapısı bu kadar güçsüzken nasıl gidipte kitap alsın kütüphaneler var ama çoğu yerde kütüphane falan yok zaten bu eğitim sistemi öyle bir hale getirdiki çoğu arkadaşım elimde kitap görünce neden test çözmüyosun diye sordu git giderek cahilleşen bir toplum olarak sürüklenip gidiyoruz

yumurta 15.12.2007 11:28:33
tabi ki eğitimsizlik.okuyup adam olan biri bile eğer eğitim alamamışsa o bir hiçtir.toplumumuza insan kazandırmaya çalışıyoruz ama nafile.buda bnce okuldan kaynaklanıyor.öğrenciler çok baskı altında.insan bir işi yapıcaksa kendi içinden gelmeli.birileri hadi bakalım kitap oku deyince o insan kitap okumak istemes.çünkü biri ona kitap okumasını söyledi.çok yanlış.ayrıca hayatımızda televizyon var.artık kitapları bile dizi yapıyorlar.bnce çok yanlış.insanlar günün birinde bu da dizi olur diye okumuyor.halbuki şöyle bişey yapılabilir mesela bir kitabın bir kısmını anlatan 10-15 dakikalık reklamları verilebilir.böylece insanlar da kitabı merak edip alabilirler.tabi ki reklamın sonunda yazarı ve kitabın ismininde verilmesi gerekir.ayrıca kitabın pahalı olmması önemli değil, ikinci el satan bir çok kitapçı var.ikinci el kitaplar zaten 7-8 lira anca oluyor.

miralay 23.12.2007 13:19:09
İNSAN İNSANA ÖNEM VERMEZKEN KİTAP KİMİN UMRUNDA OLUR Kİ ÜSTELİK TEKNOLOJİ BU KADAR İLERİDEYKEN  YİNEDE  HİÇ BİR MAZERET KABUL GÖREMEZ SİZ YETER Kİ OKUMAK İSTEYİN İNANÇ VARSA İMKANDA VARDIR

mvo_only4me 23.12.2007 13:26:12
ya okuyan yinede okuyor, bende hep okurum kitap, ama tv'lerde okadar dizi var ki.. kafalarini kitapa yorcakalrina dizi izleriz die düsünür genelde herkes, ama aslinda tv daha cok yoruyor insanin beynini, neden mi önem verilmiyor... ya milletimizin büyük bir kismi cok tembel, veya egitimsizlikten kaynaklaniyor bu, ama okuyan yinede okuyor, millete zorla okutamayiz, kendi istedikleri icin okumlalari gerek, dizilere önem verildigi kadar kitapalara da cok önem verilseydi kesinlikle bazi seyler dahah farkli olurdu

pangea 28.12.2007 19:50:08
insanların kitap okumaları için öncelikle sevmeleri gerekir.Bunun içinde etraflarında örnek almaları gereken kişiler bulunmalı ama ya aileden kaynaklı yada arkadaş ortamından dolayı okuyan insanlar azınlıkta kalınca kolayına kaçıyorlar okumamayı tercih ediyorlar hani kitap okuyormusun diye sorunca boş vakitlerimde okurum diyenleri gırtlaklamak istiyorum ;Daslında başka bir dünyadır kitaplar bunu anladıklarında ya çok geç oluyor yada geç olacak;)

merve_mor 29.12.2007 14:17:12
kesinlikle üşnegeçlik!
tv izlemek,dedikodu yapmka,5 çayları,altın günleri,kahvede oturmak,boşboş gezmek vs...
tüm bunlar varken neden kitap okunur ki? değil mi?
biz niye okuyoruz?
aptallığımızdan  olsa gerek affet bizi halkım...

cambaz91 30.12.2007 15:35:46
insanlar kitap okumak yerine farklı eglence anlyısları benimsiyorlar!

rojbin 02.01.2008 15:09:26
çünkü herkesin çeşitli bahanesi var yani bahane uydurmaya o kadar alışmışız ki ayrıca dikkat ederseniz geri kalmış toplumlarda kitap okuyan sayısı azdır

gormenghast 05.01.2008 00:15:07
bizim tv kanalları çok eğlenceli olduğu için

tescilli_dely 17.01.2008 23:01:16
çünkü bize kitap yeterince aşılanamadı.. okumanın önemini tam olarak kavrayamadık.. insanımızın ekonomik durumu belli.. kitaplar pahalı.. böyle olunca da kitaba verdiğimiz parayı boşa gitti kabul ediyoruz..  Embarrassed Sad

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [ 12 ] 13 14 15 16

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468