|
||
| doğuda zaten geri kafalı kişiler okuma yazma bilmiyor çevresindekilerinde öğrenmesine izinvermiyor şehir desen kimin umrunda kitap?!! milletin çoğu kitap alacağıma ekmek alırım derdinde (etrafda ki ücretsiz kütüphanelerin sayısı azdı kapatıyorlar onlarıda) imkanı olanda zaten kendilerini çok kültürlü sanıp okuma ihtiyacı dumuyor,kimisi şehrin hızına kendini kaptırmış bi hırs için geriye zaten ne kadar kişi kalıyor ki
|
||
|
||
| Yok, hayır.öğrenmemiz gereken çok şey var. | ||
|
||
| tabikide hayır toplumda o kadar çok dert varki insanlar kitap okumaya zaman bile bulamıyor | ||
|
||
kesinlikle hayır.. .en büyük sorunlarımızdan biri de bu zaten
|
||
|
||
| Geçen gün bir yerde okuduğuma göre; Çinliler yılda ortalama 58 kitap okuyormuş, Türkler ise yılda sadece 6 .. |
||
|
||
Geçen gün bir yerde okuduğuma göre; ooooooo.ben ortalamanın üstündeymişim. ;Dkitap konusunda halimiz gerçekten içler acısı.etrafımdakilerden dolayı böyle diyorum.geneli bilemem ama bu altı kitap işi de beni destekledi sanırım.
Çinliler yılda ortalama 58 kitap okuyormuş, Türkler ise yılda sadece 6 .. |
||
|
||
verılmıyor cunku fılmlerı cıkıyor hemen
|
||
|
||
| genellikle zorunlu ihtiyaçlarımıza bile malesef yetişemediğimiz bir dönemde kimsenin aklına kitabı getirabileceğini düşünmüyorum. zamanının büyük çoğunu işte geçiren halkımız eve geldiğinde dinlenmek için tv yi seçmekte kendine hiçbirşe katmamaktadır. Fakat bu halkımızın suçu olmadığı gibi suçun büyük kısmı devlettedir.çalışma zamanları,yetersiz ücret vs. ailesinden kitap alışkanlığı görmeyen kişininde düzenli olarak kitap okuması beklenemez... bu sorunlar neticesinde bizlerin olduğu kadar devletinde bu konuda bilinçli olması gerekmektedir |
||
|
||
| aslında kitap fiyatları biraz düşse gerekli önem verilir gibi geliyor bana.en azından korsan kitap satışlarında bir düşme yaşanır ve yazarlar emeklerinin karşılıklarını alırlar... | ||
|
||
aslında kitap fiyatları biraz düşse gerekli önem verilir gibi geliyor bana.en azından korsan kitap satışlarında bir düşme yaşanır ve yazarlar emeklerinin karşılıklarını alırlar... Bu sözüne sonuna kadar katılıyorum. İsim kullanmadan çok taze bir örnek vermek istiyorum. Geçenlerde x kitabını arıyordum buldum fiyatı 23 Ytl. Aynı kitabın korsanı 6 Ytl. Szi hangisini alırdınız? |
||
|
||
halimiz ortada bu soruya gerek var mı daha onca çocuk okula gidemezken Türkiye nasıl kitaba önem versin adamlar çocuklarını okula göndermeye korkuyo kitaba mı önem vercek
|
||
|
||
| nerden duydun hatırlamıyorum ama izmir de sanırım,bir kitapçı bir kampanya başlatmış...yayınevleriyle anlaşma yapmışlar ve orjinal kitapları çok çok düşük bir fiyata satyorlarmış.ve kitap satışlarında artma olmuş.kitaba olan ilginin büyük oranda kitap fiyatlarıyla alakalı olduğuna inanıyorum... | ||
|
||
genellikle zorunlu ihtiyaçlarımıza bile malesef yetişemediğimiz bir dönemde kimsenin aklına kitabı getirabileceğini düşünmüyorum. zamanının büyük çoğunu işte geçiren halkımız eve geldiğinde dinlenmek için tv yi seçmekte kendine hiçbirşe katmamaktadır. Fakat bu halkımızın suçu olmadığı gibi suçun büyük kısmı devlettedir.çalışma zamanları,yetersiz ücret vs. ailesinden kitap alışkanlığı görmeyen kişininde düzenli olarak kitap okuması beklenemez... bu sorunlar neticesinde bizlerin olduğu kadar devletinde bu konuda bilinçli olması gerekmektedir kesinlikle katılıyorum zaten milletimizin imkanı da olsa zamanı da olsa boş oturmayı çok sewiyor |
||
|
||
nerden duydun hatırlamıyorum ama izmir de sanırım,bir kitapçı bir kampanya başlatmış...yayınevleriyle anlaşma yapmışlar ve orjinal kitapları çok çok düşük bir fiyata satyorlarmış.ve kitap satışlarında artma olmuş.kitaba olan ilginin büyük oranda kitap fiyatlarıyla alakalı olduğuna inanıyorum... Bencede,,çok kitap okuyan millet değiliz ama bunun alakasıda kitap fiyatlarıyla çok orantılı..çevremdeki çoğu kişi kitaplar pahalı diye almıyor her yerde kitap fiyatları düşse büyük artış olur kitap almada..
|
||
|
||
| Evet okumuyoruz toplum olarak.Belki fiyat belki başka şeyler...ama illa bahane üretmek gerekmez.Almak yerine başka yerlerden temin edilebilir. | ||