Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Edebiyat

: Ülkemizde Kitaba Gerekli Önem Veriliyor mu?

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

salüt 30.09.2006 20:23:09
benim karşılaştığım insanların çoğu kitap okuduğumu görünce ben en son cin ali serisini okudum ilk okulda diyolar bu ne pişkinliktir ya
bi kaç kişiye kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı başardım.

Edi 01.10.2006 14:14:09
kitaplar pahalı,okuma alıskanlıgımız geliştiremiyoruz,televizyon bilgisayar bizi etkiliyor,kitapları sadece kağıt parcası olarak görüyorlar,aile ile de alakalı bence ailede büyükler okuyorsa küçüklere de asılayabilir,arkadas cevreside etkiler bence ama gercekten televizyon cok kötü bu konuda.mesela bi kitabı okuyacak olan kimse a bunun filmi cıkacak izlemeyeyim diyebiliyor.

mOrdaN_mAsaL 01.10.2006 14:23:53
güneşin mağaralarına giren  küçük ışık huzmeleriyle kendilerini kandırıp; bir an bile olsun o duvarlardan kurtulup güneşe bakmak akıllarına  gelmediğinden...

Edi 01.10.2006 14:27:30
güneşin mağaralarına giren  küçük ışık huzmeleriyle kendilerini kandırıp; bir an bile olsun o duvarlardan kurtulup güneşe bakmak akıllarına  gelmediğinden...
bence süper bi cevap olmus tebrikler

stheno_euryale 09.10.2006 13:57:49
Daha önce söylediğiniz gibi bu biraz aileden gelen bir şey. Eğer kişinin çevresinde okuyan insan yoksa o kişinin kitap okuduğunu göremiyoruz. Ailemin etkisiyle ben kendimi bildim bileli okurum.Ben üç buçuk dört yaşımdayken başlamıştım okumaya. Tabi o zaman okuduğum kitaplar daha çok kitap değil de kitapçıktı ama... Cheesy

_cambaz_ 09.10.2006 14:08:33
  Bence insanlar sırf üşengeçliklerinden kitap okumak istemiyor. Kitap okumak artık bir zaman kaybı olarak görülüyor diye düşünüyorum. Örneğin; çok kalın bir kitabı elimize alınca gözümüz korkuyor. 'Aman ben bunu hayatta bitiremem' gibi tavırlar takınıyoruz. Benim de bazen gözüm korkmuyor değil ama okumaya başlayınca gerisi mutlaka gelir.
  Halkımız kitaba sadece 'kitap' gözüyle bakıyor. Oysa ki 'KİTAPP!!' gözüyle baksa her şey farklı olurdu.

stheno_euryale 09.10.2006 15:29:34
  Bence insanlar sırf üşengeçliklerinden kitap okumak istemiyor. Kitap okumak artık bir zaman kaybı olarak görülüyor diye düşünüyorum. Örneğin; çok kalın bir kitabı elimize alınca gözümüz korkuyor. 'Aman ben bunu hayatta bitiremem' gibi tavırlar takınıyoruz. Benim de bazen gözüm korkmuyor değil ama okumaya başlayınca gerisi mutlaka gelir.
  Halkımız kitaba sadece 'kitap' gözüyle bakıyor. Oysa ki 'KİTAPP!!' gözüyle baksa her şey farklı olurdu.
katılıyorum. Çoğu kişi kitabın sayfa sayısına bakıp korkup bırakıyor.

meyhanepilavı 09.10.2006 18:32:30
çünkü ''aç ayı okumazz''

bukadar...

manga ve m ve ö 16.10.2006 20:09:44
gayet basit üşengeçlik ve sorumsuzluk bence türkiye sorumluluk almayı sevmiyor ama okuyan okuyo yine

zrn_shn141 17.10.2006 20:15:37
okumak isteyeni kim tutar ya aile falan değil valla hiç inanmıyorum böle olduğuna nereye gittiğimizde ortada resmen kitap okumayan ama gelirlerinin nereye gittiğini merak etmediğimiz onca salak dergiyi okuyan bi milletiz bizz bu gidiş çok fena

red_sky 17.10.2006 20:29:56
bizim milletimiz birazcık üşengeçte ondan.baksanıza gördüğüm kadarıyla bahanelerde hazır..kitap okumaya zaman yok diye bir olay asla olamaz bence.o kadar meşgul olduğunuzu hiç sanmıyorum.en basit örnek bir otobüste bile okuyabilisiniz arkadaşlar yapmayın yaa..

aysmor 19.10.2006 21:35:09
BENCE DE EN ÖNEMLİ FAKTÖR ''''DARBE'''' dir.

nila 26.10.2006 08:49:37
okumanın keyfi başka ama ne yazıkki günümüzde bırakın kitap okumayı gazete okuma oranımız bile düşük...düşünün bir apatmanda kaç ailenin evine gazete giriyor ne yazıkki çok az..tv bağımlısı olmuşuz bikere! böyle bir ailede yetiştirilen bir çocuğun kitap okuma alışkanlığının olması yüzde kaçki
işte ailenin çocuklarına kitabı sevdirmesinde bitiyor iş tabii okulunda...

AYLA 26.10.2006 12:47:35
Meraba arkadaşlar!Düşünceler gerçekten çok güzel de bazılarına katılıyorum bazılarına katılmıyorum.Bir kere bizim Türk milletinin üşengeç olduğu su götürmez bir gerçek.Kalın bir kitap görünce hakikaten:"Abi bu biter mi ya ömür mü yeter ya!"gibisinden laflar ediliyor.Sanki bir kitap sadece ince olduğunda okunabilir ya da kalın kitaplar hep sıkıcıdır sanki!Bazen insanlara gerçekten inanamıyorum.Ailedeki kitap okuma alışkanlığına gelince,benim babam hiç kitap okumazdı,annemse çok nadir okurdu.O da kitap günlerce sürünürdü elinde.Ama ben her zaman kitap okumuşumdur.Okul zamanı ödevim de olsa o kitap elimden düşmemiştir ki bence doğru olan da budur.Kitaplar birçok aile için gerçekten çok pahalı.Bu konuda bir şeyler yapılmalı gerçekten.Aslında sahiden kitap okumak isteyen bir insan onun parasını biriktirip bir şekilde edinebiliyor bence(kendimden biliyorum:)ama yine de korsanın da önlenmesi açısından bir şeyler yapılmalı.İnsan 25 milyon verip bir kitap aldığında ve o kitabın korsanda 3 milyona satıldığını gördüğünde gerçekten kötü hissediyor,her ne kadar o paranın korsancının cebine gittiğini bilse de.Saygılar.

stheno_euryale 29.10.2006 08:56:57
Ailenin pek etkisinin olmadığı durumlar elbette oluyor ama ailenin etkisinin olduğu su götürmez bir gerçek. Aile okumasa da okuyanların olması elbette olabilir. Sonuçta tek etken aile değil. Ama aile etkeni önemli bir faktör. Çünkü çocuk örnek olarak ilk önce ailesini görür. Onları örnek alır (genellikle).

ama yine de korsanın da önlenmesi açısından bir şeyler yapılmalı.İnsan 25 milyon verip bir kitap aldığında ve o kitabın korsanda 3 milyona satıldığını gördüğünde gerçekten kötü hissediyor,her ne kadar o paranın korsancının cebine gittiğini bilse de.Saygılar.
Korsan kitaba gelince;
Bir korsan kitabı alanlar da satanlar da resmen hakaret ediyor kitabın yazarına, kitapta emeği olan herkese. Sonuçta bu insanlar bir şeyler ortaya koyabilmek amacıyla uğraşıyorlar ama sonunda korsan kitaplar yüzünden çabalarının karşılığını alamıyorlar. Bu bir insana hakaret değildir de nedir?

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468