|
||
| bilinclenmenin hicbirsey getirmeyecegine inandırıldıgımız..bagnaz olmaya bayıldıgımız ve düsüncelerin degismesinin iyi bir sey olamayacagini sandigimiz..ona harcanan zaman para vs..nin yerine gereksiz bir cok seyin yapılmasının iyi olacagi kanısında oldugumuz..olduruldugumuz..ve daha bircokları..sebep ve bahane cok .. | ||
|
||
| sistem yanlışlığı yine... | ||
|
||
| kitap okumayı ben sevmiyorum çünkü zorunluluk yapıyorlar okumalısın okumalısın en baştan zaten soğutuyorlar al eline bakimm genç kzı odlun sen ipek ongun okuu böyle saçmalık yapan aileler var sanki ipek omngun okuyunca birşeyler oluyor neden metal fırtına gibi bir kitap değilde hep aşk ya da şimdi de 100 temel eser var bunları okumazsanız sözlü notunuz düşük böyle kurrallar olduğu sürece kitap okumamızı beklmesinler 100 temel eser de zaten istediğim gibi kitap yokken neden okuyayım kitap seçimimiz bile özgürce değil?ve sonunda ben ve benim gibiler kitap okumaktan nefret ediyor 10 kitap oku 100 okumazsan sınıf tekraraı böyle aptalca tehditler olduğu sürece isteyeek okmazssak kitapı okumuşssun okumamışsın değişmiyor bu gibi sebepler yüzünden önem verilmiyor | ||
|
||
| Kitap okumak tabiki klasik cümle ile faydalı.Ama her kitap ilgimi çekmiyor.Bir de kitaptan edindiğim bilgileri başka yerlerden de edinebiliyorum.Mesela internet ,televizyon ,gazete ,dergi vs ... Yerine ikame edebileceğim çok şey var bilgi edinmek için.Aynı zamanda eğlenmek ,boş vakitlerimi geçirmek içinde ... Çoğu kitabı alıyorum ama sonrasında sıkılıp yarım bırakıyorum ne yazıkki.Da Vinci Şifresi ni okuduğumda bayağı bir sürüklenmiştim.(Çocukluğumda okuduğum kitapları saymıyorum).O yüzden canımın istediği anda bilgi edinmek ve ya eğlenmek ve ya boş zamanlarımı değerlendirmek için bütün ihtiyacımı şu anda internet karşılıyor. | ||
|
||
| Bir şey daha eklemek istiyorum: Mesela internette en çok forumlarda yazılanları okumayı seviyorum.Farklı farklı insanların bir araya gelip oluşturduğu bir nevi kitap gibi.Kitaptan daha objektif ...Ama kitapta her zaman tek bir kişinin oluşturduğu veriler var .O yüzden her kitap okunur mu diye düşünüyorum.Çünkü yazan kişi ve kitabı yazma amacı da önemli.Kitabı okurken kendince yanlış bir şey gördüğünde anında düzeltme veya karşı çıkma gibi bir şansın yok ama forum öyle değil. |
||
|
||
belkide ağaçları fazla seviyoruz ![]() şakaydı
|
||
|
||
| bence vakti zamanında ''bilinçli'' şekilde kitaptan soğutmuşlar herkesi.niye??çünkü okumak insanların gözünü açar ve bu ''bazıları için'' berbat bişeydir!!kitaplar yakılmış,konuşan sesler susturulmuş,beyinler yobazlaştırılmış,kitap okuyanlar suçlanmış.bir topluma yapılacak en kötü şeylerden biri yapılmış.daha ne olsun!!!!tek çözüm okumak ve okumayı sevdirmek kurtuluş budur!! | ||
|
||
yorum yok.güzel bir açıklama olmuş tebrik ederim arkadaşım..doğru söz ettin "tek kurtuluş ve ihtiyacımız olan şey okumak ve uyanmak artık"
|
||
|
||
| saol ya keske herkes bunu farkında olsa da bunları söylemeye gerek kalmasa..bence de uyanalım artık.... | ||
|
||
| Eğitimsizlik...bunu her yerde ve her şeyde söylüyorum fakat kimse ilgilenmiyor!!okullarda gerekli eğitimi alamamamızın yanında bir çok kişi kendini geliştirmek için de bir şey yapmıyor..kitap okumayı salaklık enayilik olarak gören bir neslin içinde ilerliyoruz ve bu kadar cahil bir toplumun içinden bu kadar sıyrılabildiğim için mutluyken gidişat için büyük bir endişe duyuyorum... | ||
|
||
buna ilk yanıt veren olmaktan şeref duyarım abicim gerçekten çok güzel anlatmış can-ı gönülen tebrik ediyorum.
![]() bu ülke genç yaşına rağmen çok şey gördü. Cumhuriyein ilk yıllarında -nur içinde yatsın- Atatürk'ün desteğiyle okuma yazma oranında patlama yaşandı. Sonra çok partili döneme geçildiğinde yozlaştık. Eğitim seviyesi düştü. Zaman geldi mollalar, hacılar hocalar sömürdü beynimizi, zaman geldi Amerikan mandacıları yobaz bir toplum yaratma yarışına girdiler. En son 80 devrini yaşadı bu ülke ve resmen takla attırdılar ülkemin eğitim seviyesine. O siyasi görüşlere önem veren, milliyetçilik, eşitlik, hak, özgürlük adına canını vermeye hazır gençlik susturuldu, işkence gördü, ezildi, hapishanelerde mağdur edildi; şimdiki toplumu yaratmak için çaba sarf edildi. Marka düşkünlüğü. Türkçe'yi aşağılama. Amerika sevdası. Hepsi 80 devrinin çürümeye yüz tutmuş kalıntılarıdır. Doğal olarak eğitim seviyemiz de -özür diliyorum- boktan sebeplerle dibe vurdu. Kitaplar da nasiplerini aldılar. Onca yararlı kitabın darbe döneminde yazarları solcu diye yakılması yetmedi, bir de "kitap okumak gereksiz, saçma sapan bir uğraş" düşüncesi sokuldu kafamıza. Gariban halkım naapsın? İşine geldi, uydu buna. Böylece bu hallere düştük işte. |
||
|
||
| bu ulkede kıtaba onem verılmemesını bıcok sebebı var aslında.ılk oncelıkle ınsanlar gecım sıkıntısından basını kaldıramıyorlar.ınsanlarımız sadece eve para getırımde gerısı sonrada gelır dedgıgı ıcın vakıt ayırmıyor.dıger bı nedende kıtapların fıyatlarını bıraz yuksek olması.mesela adam kıtab alacagıma gıder baska bısey alırım dıyor hemen fıyatı goruce.ayrıca bız toplum olarakta gereksız seylerı sevdıgımız ıcın kıtab okuma gıbı gereklı seylerıde okumayı sevmıyoruz... | ||
|
||
| sebep bence gerilik ve futbol çğdaşlıktn uzak bir toplum nasıl kitap okusunki | ||
|
||
| ben hala otobüste veya bi bankta oturmuş kitap okurken üzerimde anlamsız bakışlar seziyorum..oysa japonların bu eylem için özel olarak vardikleri bir isimleri bile var ''taşıyomi''diyolar yolda kitap okumaya..'keşke' lerle başlayan bir çok cümle kurabilirm ama bunu bir faydası olmamayacak biliyorum..bu toplum bir şekilde okumayı sevmeli. keşkeler boşunaa.. | ||
|
||
| sebebi hükümetlerin bilinçli olarak uyuladığı eğitim politikası | ||