|
||
| Hani Benim Gençliğim - Ahmet Kaya Hani benim gençliğim nerde Bilyelerim topacım Kiraz ağacında yırtılan gömleğimi Çaldılar çocukluğumu habersiz Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tellere takıldı Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tel örgülere takıldı Hani benim gençliğim nerde Ne varsa bu gençliği yakan Ekmek gibi aşk gibi Ne varsa güzellikten yana Bölüştüm büyümüştüm Bu ne yaman celişki anne Kurtlar sofrasına düştüm Hani benim gençliğim nerde Hani benim sevincim nerde Akvaryumum kanaryam Üstüne titrediğim kaktüs çiçeği Aldılar kitaplarımı sorgusuz Duvarlar konuşmuyor anne Açık kalmıyor hiç bir kapı Hani benim gençliğim nerde Yağmurları biriktir anne Çağ yangınında tutuştum Hani benim gençliğim nerde işte hayatımı degiştiren şarkı. ne zaman dinlesem dalar giderim... |
||
|
||
| bi kaç kere mecbur dinlemek zorunda kalmıştım ve hiç sevmemiştiim. | ||
|
||
| bende severdim ahmet kaya şarkılarını"hani benim gençliğim"benim de favorimdi...ama bir yaştan sonra bazı şeylere kulak tıkamaktan bıktım artık...artık dinlemiyorum | ||
|
||
| bildiğim ve sevdiğim tek şarkısı kafama sıkar giderim | ||
|
||
| ...bir acayip adamdı bir cebinde das kapital bir cebinde kenevir tohumu ... | ||
|
||
kafama sikar giderim... en güzel sarkilarindan biri
|
||
|
||
bu adamla büyüdüm... ahmet kaya'yı hep sevdim, severek de dinler ve dinletirim
|
||
|
||
| dulayıma ilk gelen müzik sesi ahmet kaya adı bahtiyardı ahmet kaya gibi adam zor gelir özgün müzikde |
||
|
||
| bence gelmez. | ||
|
||
| ahmet kaya yı yaşım itibariyle 15 16 yıla yakın süredir dinlemişliğim vardır.sesi,parçaları iyidir. ama PKK bayrağını sahiplenip,altında şarkı söyleyen.Albümlerinin gelirlerinin %30 luk bölümünü bu örgüte bağışlayan adam a saygı duymam. Ölüsünede,dirisinede saygı duyana,saygı duymam... Ben bunları nerden mi biliyiorum.Kendi akrabaları ve pkk terör örgütünden bir çok kişi tarafından açıklamıştır.Zaten bir çokta konuyla ilgili fotoğraflar vardır. System of a Down a bile razıyım.Onlar sadece küfür ediyor...Bunlar direk ülkeyi parçalamak için kendilerini peşkeş çekiyorlar. |
||
|
||
| şimdiye kadar hiçbir parçasını dinlemedim,bilmiyorum ve dinlemeyecegimde. | ||
|
||
| sanatı güzel, fikirleri umrumda değil... | ||
|
||
bende odama devlet bahçeli gelse gene dinletirim.
|
||
|
||
| bazı arkadaşlar ideolojik fikirleri hiç umrumuzda değil gibi talihsiz açıklamalar yapmıştır. Buna benzer birşeyi SOAD grubu yapınca,anti kampanyalar başlatılmıştır.Onlar sadece ermeni soy kırımı var diyip,hakaret içeren sözcükler kullanmışlardır. Bu adam,Türkiye yi bölmek isteyen bir örgüt e finansal ve manevi yönden destek olmuştur.Elinden geleni ardına koymamıştır. Sizce hangisi daha karalanması gereken şahıstır. Solcu olursun,fikirlerin ve ideallerin adına hem toplumsal eleştiri yapan hemde vaziyeti eleştiren parçalar yaparsın.Ona sözüm yok,hakkıdır herkesin. Ama PKK örgütüne yardım eden bir adamı (belgelerle,video ve fotograflarla kanıtlanmıştır.)hala ne diye benimsiyorsunuz anlamıyorum. Tekrar dediğim gibi, Bu adama saygı duymam,Saygı duyanada saygı duymam... |
||
|
||
| soad da dinlerim ahmet kaya da. hatta bayılıyorum. ahmet kaya kadar kaliteli müzik yapan herkesi dinlerim. düşmanım dahi olsa. Bu adama saygı duymam,Saygı duyanada saygı duymam... o zaman bana saygı duymayabilirsin arkadaşım. sorun degil. |
||