|
||
| sevmiyorum.Ama gecenlerde bir arkadaş sarkışını yolladı KENDİNE İYİ BAK diye bir şarkı.Beyendim güzelmiş.Eee emeğe saygı sonucta. | ||
|
||
| bizim buralarda çook dinlerler ahmet kayayı ben pek dinlemem ama bana onun şarkılarını söyletirler arkadaşlar söyle hadii derler (siyasi düşüncelerine karışmıyorum bu arada) . ama E.Ü nün dediği gibi kendine iyi bak şarkısını ben de sewiyorum 'kendine iyi bak beni düşünme su akar yatağını bulur...' |
||
|
||
| metrisin önünde durdum u dinlemenizi tavsiye ederim. gerçi ben bütün şarkılarına hastayım ama metrisin önünde durdum un yeri apayrı. | ||
|
||
| ahmet kaya ya vatan hayini diyen serdar ortaç ... ahmet kaya tam bir kuvay-ı milliye hayranıdır. serdar ortaç bırak 80 yılı dün kumarda kaybettiği parayı dahi hatırlayacak kafıza yoktur... ahmet kaya hiç ses etmeden 18 ay askerliğini yapıp dönmüştür. serdar ortaç milliyetçiliğinin tavana vurduğu, eline mikrofonu alıp onuncu yıl marşını söylediği dönemde askere gitmemek için kırk taklalar atan ve bunun üzerine askeri mahkemede yargılanan bir kaçak. sonra da bedelli askerlikten yararlanmıştır. vb.. Şarkının adı: Uğurlar Ola Şarkı bilgisi: Söz: M. Akif Ersoy Müzik: Ahmet Kaya Ey sürüden arkaya kalmış yiğit Arkadaşın gitti haydi sen de git Bak ne diyor ceddi şehidin işit Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola. Eşele bir yerleri örten karı Ot değil onlar dedenin saçları Dinle şehit sesleridir rüzgarı Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek on safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola Haydi levent asker uğurlar ola Yerleri yırtan sel olup taşmalı Dağ demeyip taş demeyip aşmalı Sende ki coşkunluğa er şaşmalı Kahraman askerim uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Haydi levent asker uğurlar ola Haydi git evladım uğurlar ola. |
||
|
||
| Ablam ile abim eskiden çok dinlerdi bütün şarkılarını bende mecbur dinlerdim güzel şarkılardı ama babam dinlememize kızınca o günden beridir dinlemiyoruz | ||
|
||
| Özellikle dinlenebilir parçası arasında Şafak Türküsü ve Kum Gibi parçası gösterebilir. Ama pkk bayragı altında şarkı söyleyen insana saygı göstermem. Sadece bu 2 şarkısını severim. Kendisinden nefret ederim | ||
|
||
ahmet kaya ya vatan hayini diyen serdar ortaç ... ahmet kaya tam bir kuvay-ı milliye hayranıdır. serdar ortaç bırak 80 yılı dün kumarda kaybettiği parayı dahi hatırlayacak kafıza yoktur... ahmet kaya hiç ses etmeden 18 ay askerliğini yapıp dönmüştür. serdar ortaç milliyetçiliğinin tavana vurduğu, eline mikrofonu alıp onuncu yıl marşını söylediği dönemde askere gitmemek için kırk taklalar atan ve bunun üzerine askeri mahkemede yargılanan bir kaçak. sonra da bedelli askerlikten yararlanmıştır. Cok güzel acıklamıssın Harun.Agzına saglık arkadasim..Ahmet Kaya'nın vatan haini oldugu duydugum en sacma seylerden biri.Müthis bir müzik adamıydı,arkasından söylenenler eminim canini cok acıtıyordur..Dinlemenizi kesinlikle tavsiye ederim..(: metrisin önünde durdum u dinlemenizi tavsiye ederim. gerçi ben bütün şarkılarına hastayım ama metrisin önünde durdum un yeri apayrı. Metrisin önü apayrı bir sarki zaten,ama can yoldasim,baskaldırıyorum,üşür ölüm bile bunlarda cok güzel sarkilar..
|
||
|
||
Özellikle dinlenebilir parçası arasında Şafak Türküsü ve Kum Gibi parçası gösterebilir. Ama pkk bayragı altında şarkı söyleyen insana saygı göstermem. Sadece bu 2 şarkısını severim. Kendisinden nefret ederim Fırat bi en iyisini açıklamıs metris türküsünü çok seviyorum bende nedense...
|
||
|
||
| rock müzik dışında özel olarak dinlediğim bir kaç sanatçıdan sadece biri...şarkı sözlerindeki felsefi, toplumsal konular içermesi ahmet kaya sevmeme nedendir...An Gelir, Bir Acayip Adam, Beni Tarihle Yargıla, Tedirgin vb çoğu şarkısı çokkk güzeldir. | ||
|
||
| kalsın benim davam | ||
|
||
Şarkıları çok güzel...Özellikle İçimde Ölen Biri Var
|
||