mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: Dolapdere big gang

Sayfa: [ 1 ] 2 3

eflatunveberisi 11.03.2006 15:25:28

Dolapdere Big Gang, ünlü parçaları; kanun, darbuka, klarnet, keman gibi aletlerle yorumlayan Türk müzik grubu.

BİYOGRAFİ

Ağırlıklı olarak Dolapdere'li 9 müzisyenden oluşan Dolapdere Big Gang, geçtiğimiz yıl Yakartop Müzik'ten yayınladığı ilk albümü Local Strangers'la müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı. Dünyaca ünlü pop ve rock şarkılarını Türk sazlarıyla alaturka bir yorumla icra eden grup, ilk albümüyle hem yurt içinde hem de yurt dışında sesini büyük kalabalıklara duyurdu. Dolapdere Big Gang diğer gruplardan farkını şöyle anlatıyor: "Türkiye konumu itibariyle birçok kültürü içinde barındıran ve bu kültürlerden etkilenen bir ülke. Müzikte de bu etkileşimin izlerini görüyoruz. Ama bugüne kadar hep bizim müziğimiz yabancı müzik piyasasına, onların bakış açısına, ritmlerine uyarlanmaya çalışıldı. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Çünkü yurt dışına ses vermenin yolunun onlara benzemek, onlar gibi olmaktan değil, kendi değerlerimizden ödün vermeden, kendimiz gibi kalmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Biz, onların şarkılarını "biz" gibi yorumladık." diyor ve ekliyor "Yıllarca biz onların yaptıklarına hayran olduk. Şimdi sıra onlarda. Sting'inden Madonna'sına Deep Purple'ından Michael Jackson'una şimdi onların bize hayran olma zamanı."

İlk albümleri Local Strangers'la bir yıl içinde 80'den fazla konser veren Dolapdere Big Gang, ilk albümün yayınlanışının 1.yılında bu kez 2.albümüyle müzikseverleri selamlıyor. Grubun uzun zamandır hazırlıkları devam eden yeni albümü, 17 Aralık Pazartesi itibariyle müzik marketlerde yerini aldı. Just Feel adını verdikleri 2. albümüyle Dolapdere Big Gang, pek çok sürprizin yanı sıra; bu kez çok daha güçlü, enerjik ve farklı bir sound'la müzikseverlerle buluşuyor.

Repertuvar çalışmasının uzun ve titiz bir araştırma sürecinden sonra tamamlandığı 2.albümde, ilk albüm repertuvarında şarkıları bulunan sanatçılar yer almıyor. Bu kez tamamen farklı müzisyenlerin klasikleşmiş şarkılarını yorumlayan Dolapdere Big Gang, böylelikle yeni ve farklı tarzda şarkıları Dolapdere sound'una uyarlayarak müzikal olarak farklı deneyimlere imza atmış oldu.

15 şarkının yer aldığı albümde grup, klasikleşmiş yabancı şarkıların alaturka yorumlarının yanı sıra, ilk defa kendi bestesine de yer verdi. Aykut Sütoğlu ve Gökay Süngü'nün bestesine, grubun vokali Emir Yeşil tarafından İngilizce sözler yazıldı ve "Oh! Life" ortaya çıktı. Grup, böylelikle kendilerinden yeni şarkılar duymak isteyenleri "tadımlık" da olsa bir süprizle selamlamış oluyor. Bundan sonraki albümlerde grubun kendi bestelerinin artacağı haberini de şimdiden verebiliriz.

Yeni albümün en büyük süprizleri ise Işın Karaca ve Teoman... Albümde Europe'un efsaneleşmiş şarkısı The Final Countdown'u Işın Karaca, Helldorado'nun fenomen olan hiti A Drinking Song'u ise Teoman seslendiriyor. Albüm repertuvarı hazırlanırken, grubun dikkat ettiği bir diğer önemli nokta da, sahne performanslarında dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği, ilk albümde yer almayan şarkılar oldu. Bu şarkılardan Alphaville- Big in Japan, Tom Jones- Sex Bomb, Eddy Grant- Gimme Hope Jo'anna grubun 2.albüm repertuvarına dahil edildi. Just Feel albümü, normal CD versiyonun yanı sıra çok özel bir "Special Edition Box"la birlikte piyasaya sürüldü. Koleksiyonerler ve grubun hayranları için sınırlı sayıda üretilen "Special Edition Box"ın içinde yeni albüm Just Feel'in yanı sıra grubun ilk albümü Local Strangers da yer alıyor. Ayrıca Dolapdere Big Gang için özel tasarlanmış duvar saati, 2008 takvimi, kitap ayıracı ve magnet de grubun sevenlerine yeni yıl süprizi olacak nitelikte. Yeni albüm telaşı arasında grup, bir yandan da yurt dışıyla ilgili birden fazla proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Projelerde istenilen ilerleme kaydedildiği zaman, yine ilk bilgileri size vermeye devam edeceğiz. Görünen o ki; 2008 yine Dolapdere Big Gang'in yılı olacak.

Üyeleri

*Emir Yeşil (Vokal)

1981 doğumlu olan Emir Yeşil'in , müzik kariyeri Özel Doğuş Lisesi'nde gitar çalarak başladı. Aynı zamanda Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alan Puzzle adlı grubun da solisti olan Yeşil, Bilgi Üniversitesi'nde caz eğitimi aldı. Bir yıl boyunca İskender Paydaş'ın asistanlığını yapan Yeşil, bu esnada Emre Altuğ, Cengiz Baysal ve Raci Pişmişoğlu gibi müzisyenlere vokal de yaptı.

*Gökay Süngü (Keyboard)

1985 İstanbul doğumlu olan Süngü, müzik hayatına önce babasından, sonra da özel bir sanat okulundan piyano eğitimi alarak başladı. Halen Fatih Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğrenci olan Süngü; Mercan Dede, Akatay Project, Niran Ünsal, Nez gibi sanatçı ve grupların canlı performanslarında yer aldı. Birçok sanatçının albümünde aranjör olarak çalıştı. Grupta keyboard çalmanın yanı sıra,grubun müzik direktörlüğüne de yapıyor.

*Mustafa Olgan (Kanun)

1983 İstanbul doğumlu olan Mustafa Olgan, müziğe 5 yaşında ritm çalarak başladı. Kanunla 11 yaşında tanıştı. Hindistan'da hint müziği üzerine eğitim aldı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Türk Müziği Bölümü 2.sınıf öğrencisi olan Olgan, Funda Arar, Deniz Seki, Zeynep Dizdar, Ümit Sayın, Nalan, Özcan Deniz, Nev gibi müzisyenlere kanunuyla eşlik etti.

*İsmail Peşluk (Perküsyon)

Balıkesir Gönen'de 1982 yılında doğdu. Çok küçük yaşlarda darbukayla tanışarak, çalmaya başladı. 13 yaşında İstanbul'a gelerek, ritm üzerine özel dersler aldı. Aynı yıllarda çeşitli orkestralarda görev almaya başladı. Mercan Dede, Sibel Can gibi sanatçılarla uzun yıllar çalıştı. Birçok ünlü sanatçıyla ülkemizi yurt dışındaki projelerde temsil etti. Dolapdere Big Gang grubuyla çalışmaya 2006 yılında başladı.

*Aykut Sütoğlu (Klarnet, Trompet)

Aykut Sütoğlu, 1989 Balıkesir doğumlu. MSÜ Devlet Konservatuarı'nda trompet eğitimi alan müzisyen, Mercan Dede, İlhan Erşahin, Muazzez Ersoy, Nez, Transglobal Underground, Mirc Geber gibi ünlü sanatçılara albümlerinde ve canlı performanslarında eşlik etti. Genç yaşına rağmen dünyanın en ünlü festivallerinde sahne alan Sütoğlu, ülkemizi yurt dışında da başarıyla temsil ediyor.

*Yusuf Çalkan (Keman)

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 1984 yılında doğan Yusuf Çalkan, müzik eğitimine klasik batı müziği eğitimi veren özel bir sanat okulunda başladı. Bununla yetinmeyerek, Mustafa Keser'in sanat okulunda eğitimine devam eden Çalkan, başarısını aynı okulda özel keman dersleri vererek, Mustafa Keser'e sahnede de eşlik ederek kanıtladı. Ülkemizdeki pek çok sanatçı ve grupla aynı sahneyi paylaşan Yusuf Çalkan, birçok sanatçının albümüne de müzik yönetmeni olarak imza attı.

*Memduh Akatay (Perküsyon)

Grubun en genç üyesi olan Memduh Akatay 1990 İzmir doğumlu. Ritm ustası Mehmet Akatay'ın yeğeni, yine ritm ve perküsyon ustası Hamdi Akatay'ın oğlu olan Memduh Akatay, perküsyon çalmayı amcası ve babasından öğrendi. Bugüne kadar Hüsnü Şenlendirici, Anjelika Akbar, Mercan Dede, Ajda Pekkan ve Sezen Aksu gibi ünlü sanatçılara sahnede ve albümlerinde eşlik etti.

*İrfan Keçebaşoğlu (Bas)

Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Caz Bölümü 1.sınıf öğrencisi olan İrfan Keçebaşoğlu 1986 Çorum doğumlu. Keçebaşoğlu'nun müziğe başlaması enstrüman yapımcısı olan babası sayesinde oldu. Babasından bağlama çalmasını öğrenen müzisyen ortaokulda gitar, lisede bas gitar çalmaya başladı. Antalyalı olan müzisyen İstanbul öncesinde Antalya'da çeşitli pop ve rock gruplarında bas gitar çaldı.

*Hüseyin Ceylan (Perküsyon)

Çanakkale Biga’da 1985 yılında doğdu. Müziğe çok küçük yaşlarda amcasından aldığı klavye dersleriyle başladı. Bir süre sonra ritm çalışmayı seçerek, darbukaya geçti. Kendi imkanlarıyla çalışmaya devam eden Ceylan, daha sonra Biga Belediye Orkestrası’ndan dersler almaya başladı. Aynı orkestrayla çeşitli konserlere katıldı ve 2001 yılında mezun oldu. Profesyonel olarak çalışmaya başladıktan sonra; Babazula, İlhan Erşahin ve Mercan dede gibi ünlü sanatçı ve gruplarla birlikte oldu.

Albümleri

Local Strangers (2006)
Just Feel (2007)

Yeril-yabancı karışık Alternatif Rock parçalarını alaturka enstrumanlarıyla çalıyorlar,Türk Sanat Müziği parçalarına cover yapılan bir ülkede büyük değişiklik bence.Yılbaşında Dream'de konserleri vardı,Bir Derdim Var'la Bring Me To Life'ı çaldılar,çok güzeldi..

bir derdim var 14.03.2006 21:20:59
hiç duymadım ben... cahil gördüm kendimi biraz bu konuda:))))

red_sky 14.03.2006 21:25:21
bu grubun resmi sitesi falan yok mu daha yakından tanısaydık.. Undecided

eflatunveberisi 16.03.2006 18:00:08
www.hurriyet.com.tr/cuma/390466.asp
Ancak bunu bulabildim özür dilerim.. Cry

mor_furkan 16.03.2006 18:09:38
cahalım tanımıom Cry

22.12.2006 19:28:22
Pek ilgi görmemiş bu başlık. 16.12.06 tarihinde Makina programına katılmışlardı. Deep Purple'dan 'Smoke On The Water' adlı parçayı seslendirmişlerdi. Tesadüfen izlemiştim. Dream de izleme şansımda olmuştu. Başarılı bence, güzel şeyler çıkıyor ortaya.

c_e_z_a 08.01.2007 22:17:47
bende ilk defa dıuyuroum

red_sky 09.01.2007 16:49:44
Dolapdere Big Gang, dünyaca ünlü pop ve rock parçalarını Klasik Türk Müziği sazlarıyla yorumlayan müzik topluluğu. Kanun, klarnet, keman, darbuka gibi müzik aletleri ile batı müziklerini renklendiren Dolapdere Big Bang; Sting, Depeche Mode, Madonna, Michael Jackson, REM, Gloria Gaynor, Simply Red gibi dünya devlerinin bestelerini herkesi hayran bırakacak tarzda çalmakta.
Kurulduğu dönemde sadece enstrümantal çalışan Dolapdere Big Gang, son iki yıldır bünyesine vokal de katarak yorumunu zenginleştirdi. "Dolapdere çetesiyiz, silahımız sazımız" diyen topluluğun üyeleri şu sıralar albüm kayıtlarını tamamladı.
Emir Yeşil (Vokal)
Gökay Süngü (Keyboard)
Mustafa Olgan (Kanun)
İsmail Darıcı (Percussion)
Aykut Sütoğlu (Klarnet, Trompet)
Yusuf Çalkan (Keman)
Memduh Akatay ( Percussion)
İrfan Keçebaşoğlu (bas)
Daha önce Seda Sayan'dan Kibariye'ye kadar pek çok şarkıcının arkasında çalmış olan Dolapdereli müzisyenler, yabancı şarkılarla ilk kez bu proje sayesinde tanıştı. Kısa sürede bu parçalara kendi deyişleriyle Roman usulü bir kuş kondurdular ve birkaç konser verdiler. Grubun coşkusu, kısa sürede tüm İstanbul'a yayıldı.
Şimdi Circus'un solisti Hakan Çimenli'yle çalışan grup, geçenlerde studio live da bir konser verdi. Konserin en büyük sürpriziyse Nez, Mercan Dede, Pamela, Hayko Cepkin ve Beyoğlu'nun öne çıkan gruplarından Mayday'in Dolapdere Big Gang'e eşlik etmiş olmasıydı. Grup, Nez'le beraber Gloria Gaynor'ın Can't Take My Eyes Off You ve I Will Survive şarkılarını, Hayko Cepkin'le Ağır Roman'ın soundtrack'inden iki şarkıyı, Mayday'le de Black Eyed Peas'in iki şarkısını seslendirdi.
grubun resmi sitesi  http://www.dolapderebiggang.com/    birde grupla ilgili bir kaç tane video buldum.kendilerini pek beğendiğim söylenemez ama genede ilginçler.bakalım siz beğenecek misiniz...  http://www.youtube.com/watch?v=Fq9Eg_wY3Mc    http://www.youtube.com/watch?v=rsQsvMOYj80&mode=related&search=

kaygusuz 13.07.2007 11:28:04
bu grubu makinada gördüm çok iyilermiş ya çok begenmiştim

ahmet347 24.11.2007 16:51:30
Dolapdere Big Gang, ünlü parçaları; kanun, darbuka, klarnet, keman gibi aletlerle yorumlayan Türk müzik grubu.

Kurulduğu ilk dönemlerde sadece enstrumental çalan grup, sonradan solist de almıştır. Sloganları ise "Dolapdere çetesiyiz, silahımız sazımız".

Local strangers albümünde, "Enjoy the silence" parçasında Hüsnü Şenlendirici klarneti ile eşlik ederken, bayan vokalde Mayday grubu solisti Özge Tezcanlı yer almıştır.

Üyeleri
    * Emir Yeşil (Vokal)
    * Gökay Süngü (Keyboard)
    * Mustafa Olgan (Kanun)
    * İsmail Peşluk (Perküsyon)
    * Aykut Sütoğlu (Klarnet, Trompet)
    * Yusuf Çalkan (Keman)
    * Memduh Akatay (Perküsyon)
    * İrfan Keçebaşoğlu (Bas)
    * Hüseyin Ceylan (Perküsyon)

http://media.putfile.com/enjoy-the-silence-49-18

dinlemek isteyenler için en sevdigim şarkıları. depeche mode dan da tanıdıgımız Enjoy The Silence. bence daha güzel Smiley

ahmet347 24.11.2007 16:52:31
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4UNyYsL5A0E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4UNyYsL5A0E</a>

englishman in new york bu da güzel

deborah 24.11.2007 17:06:03
gerçekten eğlenceli bir grup Smiley,özel olarak takip etmiyorum ama klipleri çok güzel Smiley

Heutaissy 24.11.2007 22:15:22
muzikleri hakkaten de enteresan yapiolarr //

kaygusuz 26.11.2007 00:14:56
ya bomba gibiler bunları ilk makinada okanın programında görmüştüm merak ettim albümlerine baktım hakikaten çok çok güzel şarkıları var.özellikle smoke on the water,serenade harika şarkılar.

meltem28 28.11.2007 15:36:40
bende ozel olark takip etmiyorum ama basırılılar

Sayfa: [ 1 ] 2 3