|
||
süper ya şarkıları çok eğlenceli
|
||
|
||
ösym süper bi şarkı evet bi çocuk klibini yapmış çokta güzel olmuş ;Dgazeteye bile çıktı
|
||
|
||
| youtubedeydi ben izlemiştim daha önce delinin sitesinde vardı.link koymuşlardı bu oğlanın... ama şarkının eski versiyonunu koymuşlar ya...ikincisi daa güzel. ne o öle "saygılar sınav sisteminize.." "sınav girsin gözünüze" fln... burda yazsak ayıp olur mu ki??
|
||
|
||
| bende islemstm o videoyu_ ama delie ait olduunu bilmiodum sarkının cok super bişe |
||
|
||
| gazetede de çıkmışlardı. eylül de albümleri çıkıyormuş.. | ||
|
||
Arkadaşlar DELİyi polis arıyo ![]() Yaptıkları Şarkı ÖSYM başkanın kulağına gitmiş ve şikayet etmiş 'şarkı hoşuma gitti fakat ben görevimi yaptım demiş' Şuan heryerde DELİ grubunun elemanlarını arıyolarmış.... |
||
|
||
| 'ÖSYM g...tümü ye' adlı bir şarkı yapan Grup Deli'nin 5 üyesini, polis her yerde arıyor... Deli Grubu'nun ÖSS'yi eleştiren "Ö-S-Ye-Me, g...tümü ye" adlı şarkısı için ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN inceleme başlattı. Şarkının klibini izleyen Yarımağan, "Gülüyorum. Ama 'bir suç teşkil eder mi?' diye, 'Araştırın' dedim" dedi. Şarkının hakaret içerdiği kanaatine varılınca, polis Bursa'da bulundukları belirlenen 5 grup üyesini aramaya başladı. Kamu kurumuna hakaretten her yerde aranan "Deli" adlı grubun üyelerinin ifadeleri alınacak. 16.08.2006 Çarşamba günü Takvim Gazetesi'nden alıntı yaptığım haber hakkında duyduğum üzüntüyü, kızgınlığı ve tiksintiyi kelimelerle anlatmanın bi yolu yok. Bu insanlar ki kendisi Prof. Dr. ünvanlı akademik kariyer sahibi bir büyüğümüz, bir fikrin, görüşün, bakış açısının yahut iyi yada kötü eleştrinin ifade edilişinin cezalandırlması gerektiğini düşünüyorlar. Yurt dışında müzik grupları, solistler hakareti bırakın küfür dahi edebiliyor (Bkz. Eminem - Fuck Bush). En nihayetinde bir şarkı. Hakarete uğradığını düşünen kurumumuz bence 5 genç arkadaşımın peşinden koşmak yerine, halkın gözündeki yerini daha iyi anlamalı, hakikaten de ben de dahil olmak üzere pek çoğumuzun geleceğinde etkin (!) rol oynayan sınav sistemini geliştirmenin yollarını aramalıdır. Bi dönem karikatürist arkadaşlarımıza da kurumlar değil şahıslar hakaret davası açmışlardı. Davalar, "fikir ve sanat eserleri hayal mahsulüdür" kararı ile beraatle sonuçlanmıştı. Deli Grubu üyesi arkadaşları eleştirel yaklaşımlarından (her ne kadar şarkıyı dinlememiş olsamda başarılı bi iş yaptıklarını düşünüyorum) ve cesaretlerinden ötürü kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. (tabi izin verildiği sürece) |
||
|
||
| arkadasları canı gonulden kutluyorum bu sarkı tam bıze gore tesr cozerken bol bol dınlerız artık | ||
|
||
Arkadaşlar DELİyi polis arıyo vuhahaha inanmıorum ya çok komik bu...![]() Yaptıkları Şarkı ÖSYM başkanın kulağına gitmiş ve şikayet etmiş 'şarkı hoşuma gitti fakat ben görevimi yaptım demiş' Şuan heryerde DELİ grubunun elemanlarını arıyolarmış.... deli elemanlarını arasalar bulurlardı hemen abi.. sitelerinde ıp adresleri falan vardır. yalan haber olmasın bu -ki içindeki bütün küfürleri değiştirdiler yani adamın alınacağı birşey kalmamış ki şarkıda... |
||
|
||
Ösym için yazdıkları şarkı hem komik hem de doğru bir yorum getirmişler sınav sistemine Haklarında soruşturma açılması da tamamen gülünç bir durum. Bu ülkede fikir özgürlüğünün bu kadar da kısıtlanmaması lazım.
|
||
|
||
| ösym ye as bile bu şarkı | ||
|
||
çok güzel acayip eğlenceliler helede ablam çok güzeeel
|
||
|
||
| bence hıc de felsefık deıl felsefık seyler arıyosanız bence rap dınleyın sayfalarca felsefık sey var bıraz daha guzel sarkılar olabılırmıs muzıge laf yok ama sarkı sozlerı bence bıraz esprı gıbı daha oturaklı olmalı emege saygı BASARILAR |
||
|
||
| ösym şarkısı gerçekten eğlenceli=) | ||
|
||
'ÖSYM g...tümü ye' adlı bir şarkı yapan Grup Deli'nin 5 üyesini, polis her yerde arıyor... Deli Grubu'nun ÖSS'yi eleştiren "Ö-S-Ye-Me, g...tümü ye" adlı şarkısı için ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN inceleme başlattı. Şarkının klibini izleyen Yarımağan, "Gülüyorum. Ama 'bir suç teşkil eder mi?' diye, 'Araştırın' dedim" dedi. Şarkının hakaret içerdiği kanaatine varılınca, polis Bursa'da bulundukları belirlenen 5 grup üyesini aramaya başladı. Kamu kurumuna hakaretten her yerde aranan "Deli" adlı grubun üyelerinin ifadeleri alınacak. 16.08.2006 Çarşamba günü Takvim Gazetesi'nden alıntı yaptığım haber hakkında duyduğum üzüntüyü, kızgınlığı ve tiksintiyi kelimelerle anlatmanın bi yolu yok. Bu insanlar ki kendisi Prof. Dr. ünvanlı akademik kariyer sahibi bir büyüğümüz, bir fikrin, görüşün, bakış açısının yahut iyi yada kötü eleştrinin ifade edilişinin cezalandırlması gerektiğini düşünüyorlar. Yurt dışında müzik grupları, solistler hakareti bırakın küfür dahi edebiliyor (Bkz. Eminem - Fuck Bush). En nihayetinde bir şarkı. Hakarete uğradığını düşünen kurumumuz bence 5 genç arkadaşımın peşinden koşmak yerine, halkın gözündeki yerini daha iyi anlamalı, hakikaten de ben de dahil olmak üzere pek çoğumuzun geleceğinde etkin (!) rol oynayan sınav sistemini geliştirmenin yollarını aramalıdır. Bi dönem karikatürist arkadaşlarımıza da kurumlar değil şahıslar hakaret davası açmışlardı. Davalar, "fikir ve sanat eserleri hayal mahsulüdür" kararı ile beraatle sonuçlanmıştı. Deli Grubu üyesi arkadaşları eleştirel yaklaşımlarından (her ne kadar şarkıyı dinlememiş olsamda başarılı bi iş yaptıklarını düşünüyorum) ve cesaretlerinden ötürü kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. (tabi izin verildiği sürece) sonuna kadar hak veriyorum kim yazmıssa kalemine saglık |
||