mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: Sezen aksu

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4

anarsist 28.01.2008 01:46:16
harika bi kadın ve yorumculuğu müthiş.
şarkılarına bayılıyorum ama keske 1980'i yorumlamasaydı.
ben her zaman ezginin günlüğünden dinlemeyi tercih ederim.

rakrayse 29.01.2008 15:46:48
ne denebilir ki...o bizim minik  serçemiz...bu işin ustalarından biri

morgitar 01.02.2008 19:52:03
mükemmel sözler çpk iyi yorum o tam anlamıyla bir usta..allah başımızdan eksik etmesin Wink

xezep 27.02.2008 17:38:48
popun divası türk pop müziğinin tartışmasız divası besteleri kazandırdıkları.... o minik serçemiz

zafer_bergama23 27.02.2008 17:46:36
söz ve besteleri inanılmaz güzel tabi seside aynı şekilde çok güzel  Smiley

charmed 25.03.2008 20:20:50
yeni albüm çıkaranların ya da piyasaya yeni çıkanların bi sezen aksu şarkısını cover yapmaları beni deli ediyor! haberiniz olsun hepiniz bu işi çok kötü yapıyorsunuz.. şarkıların güzel ruhunu yok ediyorsunuz. kimi seviyorsanız onun için sezen aksu şarkılarını rahat bırakın!!!

original fire 25.03.2008 22:43:14
Sezen Aksu’yu dünyanın en önemli gruplarından The Prodigy ile aynı projede birleştiren yepyeni video Gamsız Diesel,   MTV Türkiye'de.

Sezen Aksu’nun unutulmaz klasiklerinden “Gamsız” şarkısı ile 90’lı yıllara damgasını vuran Electro-Rock grubu The Prodigy’nin dünya listelerini sarsan “Diesel Power” şarkısı, Fattish’in yepyeni düzenlemesi ve Rasta Rules’un büyüleyici yaratıcılığıyla MTV Türkiye ekranlarına taşınıyor.
http://www.mtv.com.tr/nid_2295_Sadece_MTV_Turkiyede
adresinden izleyebilirsiniz.

zafer_bergama23 06.05.2008 10:42:46
Sezen Aksu Allianoi Antik Kenti hakkındaki düşüncelerini yazdı
Sezen Aksu, baraj suları altında kalacak Allianoi Antik Kenti için web sitesinde yayınladığı yazısında, yetkilileri bir kere daha düşünmeye davet etti.
Daha önce yazılarıyla hayvan hakları, UNICEF'in çalışmaları ve Hasankeyf'e dikkat çeken  Sezen Aksu, bu kez Bergama'da bulunan Allianoi antik kenti hakkında bir yazı kaleme aldı. Ünlü şarkıcı 'Allianoi Sular Altında Kalmasın' başlıklı yazını, kendi internet sitesinde yayımladı.
SEZEN'DEN

"Allianoi" sular altında kalmasın...

Kaliteli bir insan yaşamının gerektirdiği her türlü altyapının oluşturulmasının yanındayım kuşkusuz. Sadece insan değil, tüm canlılar layığınca yaşamalı.
Karnımız doyacak ilk önce elbette, giyinip korunacağız sert iklimlerden, barınacağız, su gelecek evimize sağlıklı koşullar için, elektrik gelecek ısınacağız, aydınlanacağız. Tüm bunların insanın temel ihtiyaçları olduğunu görmezden gelmek, yaşamdan kopuk olmak olurdu.

Amerikalı psikolog Maslow'un ünlü ihtiyaçlar hiyerarşisine göre yeme, içme ve barınma gibi temel ihtiyaçlar giderilmeden, sosyal, kültürel ve manevi ihtiyaçlarının farkına dahi varamaz insanoğlu. Dolayısı ile bunlar için çaba da sarfedemez.

Bu teorinin aksini iddia edecek değilim; birey bazında henüz bu koşulları yakalayamamış olmak anlaşılır olsa da, toplum olarak bir adım önde olunamaz mı bu psikoloji  ve zihin yapısı hiyerarşisi içinde?

İzmir Bergama’da bulunan Allianoi’de araştırmalarını sürdüren ekibin temsilcisi Trakya Üniversitesi’nden Yard. Doç.Dr. Ahmet Yaraş’dan 1800 yıllık çok önemli bir sağlık merkezinin, zengin arkeolojik eserleriyle birlikte ortaya çıkartıldığı bilgisini aldım. Bu bölgede dünyanın en büyük ve en sağlam şekilde direnebilmiş, içinde hala sıcak suyu bulunan Roma Ilıcası da bulunuyor aldığım bilgiye göre. Arkeoloji, sanat tarihi, mimarlık, tıp, farmakoloji ve hidroloji tarihi bilimlerinin literatürüne girebilecek son derece önemli bulgular da var çıkarılanlar arasında.
                Doğa Derneği ise, bu bölgenin sadece kültürel kalıntılar açısından değil, bitki örtüsü bakımından da zengin olduğunu hatırlattı. Bu haliyle Allianoi antik kenti ve çevresinin, sahip olduğu tarihi dokusunun yanı sıra sunduğu eşsiz ekolojik ortam ile de, dünyadaki benzerlerinden ayrıldığını öğrendim.

Ve şimdi bu kent ve çevresi ekonomik yararları için gerekli görülen bir baraj inşası tehlikesinin eşiğinde. Üstelik Allianoi ve çevre zenginliğini barındıran vadinin yayvan yapısı, ısrarla “gerekli görülen” bu barajın geniş ve büyük bir baraj olmasını gerektiriyor ki bu da tarihi mirasa ve doğaya verilecek tahribatın büyüklüğünün göstergesi. 

Söz konusu barajın ileri sürülebilecek ekonomik yararları yanında, gözden kaçırmamamız gereken başka bir toplumsal etkiyi dikkatinize sunmak istiyorum: Allianoi gibi, Hasankeyf gibi arkeolojik merkezler, geçmiş toplumlar ve kültürlerin bize devretmiş oldukları bilgi kaynaklarıdır. İnsanlığa yeni değerler sunacak bilimadamı, sanatçı, araştırmacı kısaca tüm eser yaratan kişiler için bu kaynakların sağlayacağı bilgiler onların yaratım sürecinin en önemli malzemesidir. Asıl ekonomik katma değeri ve kalkınmayı bu kişilerin yarattıklarını, dolayısıyla kalkınmanın ana ögesinin insanların özgürce eser ortaya koyabilmesi, eser ortaya koyabilecek insanların da insanoğlunun önceki tüm birikiminden olabildiğince yararlanabilmeleri olduğuna bütün kalbimle inanıyorum. İşte bu yüzden, tüm karar sahiplerini bir kez daha hangi ekonomik yararın ülkemiz için daha iyi olduğu konusunda bir kez daha düşünmeye ve bu barajın yapımını gözden geçirmeye davet ediyorum.

firat027 06.05.2008 10:44:39
işte sanatçı dedigin minik serçe gibi olmalı onun gibi olmayanlar utansın Wink

bir_derdim_var 06.05.2008 10:47:03
Artık müziği bırakması gerektiğini düşünüyorum.
Sesini çok beğeniyorum fakat gitgide yıpranmaya başladı.Yani herkes biliyor ki eski gençliği yok.
Bu yüzden biraz dinlenmenli.

gözdeniz 06.05.2008 13:21:12
yeni albüm çıkaranların ya da piyasaya yeni çıkanların bi sezen aksu şarkısını cover yapmaları beni deli ediyor! haberiniz olsun hepiniz bu işi çok kötü yapıyorsunuz.. şarkıların güzel ruhunu yok ediyorsunuz. kimi seviyorsanız onun için sezen aksu şarkılarını rahat bırakın!!!
evet ya..özellikle "değer mi?"  şarkısını katleden gece yolcuları..o şarkıda ruh ne anlamlar ne bir de o klipteki saçmalıklar ne..şarkıyı zaten rezil etmişler..ne klibini ne de o şarkıyı duymak bile istemiyorum..güzelim sezen aksu şarkısı mahvolmuş

bir_derdim_var 06.05.2008 14:34:39
Diğerlerini pek beğenmedim ama Kargo-Ayrılmam gayet başarılıydı.

firat027 04.06.2008 20:49:52
ben çok severim,yeri çok ayrı ve asla doldurulamaz,çok ayrı,bambaşka,müthiş biri.kelimeler yetmez ona.diva,minik serçe,kraliçe..türkiye'de pop müzik adına bütün güzel sıfatları hakeden biri.iyi ki var ve işallah daha uzun seneler bizimle olur... Wink

o  bir süperstar,megastar yani ne desem az dır. Umarım hep bizimle kalır....

DünyaYalanSöylüyor 08.06.2008 16:31:03
sezen aksu ve onun gibi birkac kaliteli isim de olmasa halimize yanmamiz gerekir gercekten. pop onun ve onun gibi isimlerin sayesinde "hala" ayakta bence.

for_angel 26.07.2008 21:07:48
söz ve besteleri inanılmaz güzel tabi seside aynı şekilde çok güzel  Smiley
kesinlikle katılıyorum

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4