|
||
ama üzgünüm soracağım. çünkü bu bilginin doğru olup olmadığına emin olmamız lazım.. yoksa yanlış bilgilendirilmiş olacağız. sevgili gün_ışığı arkadaşım sen bu bilgiyi doğru kaynaklardan mı öğrendin? ve sevgili begümcüm neye dayanarak böyle birşeyin söz konusu olmadığını söyledin? açıklamalar lütfen
|
||
|
||
Ana kaynaktan öğrendim Pelincim. Ondan sormayın diyorum. Ben o hatayı bir kere yaptım.
|
||
|
||
bende ekşi sözlükten okumuştum ana kaynaktan öğrenildiğine göre yanlış bir bilgiymiş,sorun kalmadı o zaman
|
||
|
||
| Ekşi sözlükte yazılan her şeye inanmak ne kadar doğru bilemiyorum. Hiç bakmadım oraya. Şarkılar hakkında herkesin yorumu farklıdır. Mor ve Ötesi parçaları yüzeysel olmadığı, derin ve düşündürücü olduğu için yorumlar farklılaşabiliyor. Saklama parçası bir çok konuyu içeren bir şarkı diye düşünüyorum. Çok içerikli, başarılı, özenle seçilmiş sözler barındıyor. 'Hayat bizi büyüttüğü gibi, budayabilir de...' |
||
|
||
beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. ne şekilde olursa olsun, saklama çok anlamlı bir parça
|
||
|
||
belkide büyük düşlerde en ısınamadığım şarkı, ama herşeye rağmen dinlemekten kendimi alamıyorum asla
|
||
|
||
yine döktürmüşler, özellikle şarkının sonunda.bu şarkıyı dinlerken sesini son ses yapmanızı tavsiye ederim.bateri ve gitarda her zamanki gibi coşturmuşlar
|
||
|
||
bu şarkının sonuna ben de çok bayılıyorum.'kalbin burdaaaaaaaaaa' diye uzatılan bölüm ve devamında gelen müzik muhteşem ötesi.ayrıca sözleri her zaman beni çok düşündürmüştür.sözler sanki bize bir hikaye anlatıyor gibi.o hikayeyi günümüze uyarlayınca da, gerçekleri yansıtıyor bir kez daha.anlatamadım ama neyse
|
||
|
||
ya düşündüm de, ben bu şarkının gerçekten tam anlamıyla ne anlattığını öğrenmeyi çok isterim... o kadar ilginç sözleri var ki... az çok kafamda şarkının ne anlattığına dair birşeyler var ama bu yeterli mi ve ne kadar doğru bilemeyeceğim... beni iyi bir merak sardı, lütfen arkadaşlar bu şarkının ne anlattığı konusunda fikirlerimizi paylaşalım
|
||
|
||
| anlamın zaten en açık olduğu dizeler bunlar: hayat bizi büyüttüğü gibi budayabilir de/hayatta şanslı olduğumuz gibi kötü zamanlarda yaşayabiliriz. yarımız toprağın içinde/yani toprağın içindeyiz çevremizi görmüyoruz, ilgilenmiyoruz örtünelim biraz/bir kilit bize az/kendimizi o kadar çok kilitlemişiz ki biraz daha kendimizi kapatalım!! unutmak kolay, karta on taksit/unutmak bile artık parayla karta 10 taksit saklama çürüyor kalbin burada/belli zaten anlamı hayat bizi büyüttüğü gibi budayabilir de yaramız toprağın içinde/yaralarımız, kötü yanlarımız toprağın içinde.onları görmüyormuş gibi, onlar yokmuş gibi yapıyoruz. düşünelim biraz/bu ışık bize az/biraz düşünmemiz gerek.verilen bilgiler az, düşünme ortamı yok!! arsız kargalar paylaşıyorlar/kargalar bile paylaşıyorlar.insanlar hala bencil. ilk bölümlere pek kafa yormadım ama sanırım şarkının genelinde günümüzdeki insanların bencilliği anlatılıyor. |
||
|
||
| yorum için teşekkürler evet bunlar genelde anlamı açık cümleler. ama bence arsız kargalar paylaşıyor derken, biz hiçbirşeye tepkimizi göstermediğimiz için kötü insanlar istediğini yapabiliyor (mesela ülkeye.) denmek isteniyor. yani üstte olan herşeyi onlar paylaşıyor, güç kötülerin elinde... | ||
|
||
| Devleti kendi çıkarları çerçevesinde kullanıyorlar. Bakınız ; birçok devlet adamı (isim vermeye lüzum yok), bir yere mi gidecek, hadi tüm sülalesini alıp gidiyor! Ne de olsa, masraflar 'devletten!' Kendi özel emellerine alet ediyorlar ülkeyi..Apaçık kullanıyorlar. 'Arsız kargalar paylaşıyorlar' Kargalar ülkeyi paylaşmaktalar, -kullanmaktalar- Bu şarkı yoruma çok açık..Çok çeşitli yönlerden bakıp, birçok şey çıkarılabilir. |
||
|
||
| hayat bizi büyüttüğü gibi budayabilir de çok anlamlı yine içinde birşeylerin gizli olduğu cümle.. tam nicke yazmalık
|
||
|
||
ben de şu ''unutmak kolay,karta 10 taksit'' kısmına taktım lafa bakın ya valla unutmayı 10 takside bölmüşler süper bi yorum ne diyebilirim ki harika harika harika.....
|
||
|
||
| beton orman derken kastedilen o vahşi gökdelenleriyle ünlü abd. şarkının genelindede onların yaptığı sömürüyü eleştiriyorlar... | ||