mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Büyük Düşler

Konu: saklama

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6

18.03.2007 12:21:01
Ben bu şarkıyı ne şansa ne AKP ye bağlıyorum ben bunları peh hazmedemedim farklı birşey düşünüyorum.
BİREYSEL SİLAHLANMA YA HAYIR DEMEK İÇİN YAZILDI BENCE.
Şarkı sözleri zaten girişte başlıyor ya beton ormanın avcı ruhları büyük şehirlerde yaşıyan mesela İstanbul ben bir bu şarkını bizim halkımıza atıfta bulunulmak için yazıldığını düşünüyorum neyse İstanbul ve avcı ruhlar var ya bunlar şehir magandaları yada silahlı insanlar.
Yaramız toprağın altında derken BİREYSEL SİLAHLANMA TOPLUMSAL BİR YARADIR .Ve yıllardır da devam eder evet bir gerçek ama toprağın altındadır.
Yarımız toprağın içinde derkende insanların hani bir ayağı çukurda sözü vardır ya budur işte adam maç oluyor havaya sıkıyor kurşunu kime geleceği belli mi çat sana geldi gittin yada yaralandı işte yarımız toprağın içinde.
Unutmak kolay karta 10 taksitte güzel bir atıftır buda SİLAHLANMAYA özendiren kararlardır silahlara taksit yapılıyor artık 10 taksit ve ölenlerde unutuluyor ve 10 ay süre biçilmiş tek bir şeyle iki yere gönderme var.
Arsız Kargalar Paylaşıyor'da dikkat edin silaha 10 taksit yapılıyor düşünün ne kadar artış oldu bu silahlanmada arsız kargalar bunlardır.
Düşünelim biraz bu ışık bize azda anlayın artık sizlere söylüyoruz BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR!
Şu arkadaşların ilginç tespiti içinde tebrikler .Arsız Kargalar Paylaşıyorlar aslında olabilir ama bilmiyorum olay nedir ben böyle düşünüyorum aslında şarkının her sözünü yazıp sonra açıklama yapmak isterdim de biraz üşengeç biriyimdir.
Birde büyük düşler albümündeki şarkılar tek anlama yüklenemeyecek kadar geniştirler bunlarada dikkat edin Kerem K . ne dedi bu hazmı zor bi albüm.Harun 'da büyüklükle ilgili bir cümle kurmuştu.
Birde şarkının ismi SAKLAMA çürüyor kalbim diyor ya.
Çıkart silahı vur gibisinden ne gerek var dimi yaşamaya yada sen sık havaya kurşun gelir bulur beni boşuna çürümesin kalplerimiz.

18.03.2007 13:22:01
orada akıllı kargaların parçaladığı "şeye" bir bakın>>>>işte belki bu ,bu şarkının gizli, aynı zamanda "yanlı" ,  "bireysel silahı" olabilir! şarkı başka bir şey için yazılmış olamaz Shocked Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

böyle bir silah kendilerine doğrultulduğunda harun tekin ve kerem beylerin büyüklük ve hazım konusunda daha farklı ama empatisi kurulmuş yeni bir fikre sahip olacaklarını   düşünüyorum!
 Cheesy

Nasıl biraz daha açıklarmısın ya kafam almadı ya .Demek istediğini anlayamadım.

TorTu 18.03.2007 19:46:22
evet bende anlayamadım Undecided
yoruma çok açık olan bu şarkıda bencede bireysel silahlanma konusu üzerindedurulmuş olabilir ve gerçekten bu konu içler acısı bir hal aldı duvarımda asılı bir gazete küpürünü aynen yazıyorum
        DEVLET ELİYLE'HER EVE TABANCA'KAMPANYASI
Makina ve Kimya Endüstrisi,Kırıkkale'deki silah fabrikasında 42 ayrı özellikteki tabanca stoğunu eritmek amacıyla 10 ay taksitle silah satışı kampanyası başlattı
haber bu,tam arkadaşın bahsettiği nokta olmalı...

18.03.2007 19:59:01
evet bende anlayamadım Undecided
yoruma çok açık olan bu şarkıda bencede bireysel silahlanma konusu üzerindedurulmuş olabilir ve gerçekten bu konu içler acısı bir hal aldı duvarımda asılı bir gazete küpürünü aynen yazıyorum
        DEVLET ELİYLE'HER EVE TABANCA'KAMPANYASI
Makina ve Kimya Endüstrisi,Kırıkkale'deki silah fabrikasında 42 ayrı özellikteki tabanca stoğunu eritmek amacıyla 10 ay taksitle silah satışı kampanyası başlattı
haber bu,tam arkadaşın bahsettiği nokta olmalı...
Evet bu olaydan yola çıktım sayılır çıktım hatta ben yazdıklarıma inanıyorum.
Mantıklı gelir zaten okuyanlara.

TorTu 18.03.2007 20:11:53
ama neyi düşünerek dinlersen oraya çekiyorsun bu şarkıyı da inandığın tarafa gidiyor yani...oradaki kargalarla albümün içindeki kalbi parçalayanlar arasında bir bağlantı kurabiliyormusunuz peki?(çok da güzel bir resim yapmayı deniyorum:)

18.03.2007 20:21:17
Ben nerdeyse her cümleye yazdım düşündüklerimi inandığım tarafada çektim mantıklı olan tarafada kafasına yatan zaten anlar.Ne demek istediğimi.
Çürüyor kalbim kısmı diyorsun galiba orasıda işte SAKLAMA şarkısının kilit noktası sen havaya sık bir kurşun o gelir beni vurur dercesine söyleniyor kalbimizin çürümesine gerek yok gibisinden.

c_y_l_n 18.03.2007 21:15:02
bana sanki şarkı sorgun ormanlarına ithafen yazıldı gibime geliyor.'beton ormanın avcı ruhları'ndan yola çıkarak.sadece tahmin...

18.03.2007 21:30:47
Beton orman'a şehir olarak bakarsak bireysel silahlanma yazım mantıklı gelir.
Orman'a orman olarak bakarsak sorgun ormanlarıda olabilir ama sorgun ormanları neden beton olarak nitelendirdiniz ben orasını anlayamadım.
Ya siz böyle farklı anlamlar yüklediğinizde ben seviniyorum çünkü bu albümdeki şarkılar tek anlam yüklenecek şarkılar değil ya hazetmetmek daha güzel oluyor.
Farklı farklı düşünceleri toplayalım nerelere gidebilir acaba ya.Merakda var artık bende.

c_y_l_n 18.03.2007 21:35:57
beton olarak derken kasdettiğim hani ormanı yok edip yerine oteller,golf sahaları yapma projesi geldi aklıma.olmadı ama o dönemde olma ihtimali vardı.

TorTu 18.03.2007 21:57:31
arkadaşlar farklı farklı bakalım işte bunu tartışmak yerine fikirlerimizi geliştirelim bu bizi düşünmeye yönlendirsin engelledikleri düşünme sisteini böylece gerçekleştirebiliriz...çok mutlu oldum yani fikirler sebebiyle Smiley
aslında orman anlamında ele alırsak dediğinde haklısın şehir olarak ele aldığımızda da walkman haklı...genelini düşündüğümüzde walkman in senaryosu boşluk bırakmadan puzzle ı tamamlamış..yinede şarkıların yoruma açık olduğunu çok yönlü olduğunu onlar da söylüyor...

c_y_l_n 18.03.2007 22:24:47
zaten dikkat edersen bunu seviyelibir şekilde tartışıyoruz Wink kim bilir daha hangi fikirler ortaya çıkacak.bende çok zevk alıyorum bir çok kişin fikirlerini okurken.bu sayede mvö bizi düşünmeye itiyor bu da çok güzel bence.şarkı sözlerinin hepsi açık ve net olsaydı zaten bir gizemi kalmazdı diye düşünüyorum.

18.03.2007 22:32:38
Yok aslında tartışma benim aklımda dahi geçmedi ya fikir alışverişindeyiz zaten tartışma olmaz .
Fikirler ortaya çıktıkça birşeyleri görmüş olacağız yapılan şeyler zaten boşa gitmez.
Saygıı duyuyoruz arkadaşlara.
Aslında hiç tartışma lafını kullanmadan direkt şudur ya fikirleri alabildiğine genişletmek istiyoruz hemfikiriz orda değil mi? Tartışma yoktur zaten okumaktanda zevk alıyoruz.
Daha güzel ne olabilir burda farklı farklı fikirlerde ortaya atıldıkça şarkıları dinlemek daha zevkli hale geliyor.Mantıklı şeyler tabi.

TorTu 18.03.2007 22:43:02
Aslında hiç tartışma lafını kullanmadan direkt şudur ya fikirleri alabildiğine genişletmek istiyoruz hemfikiriz orda değil mi? Tartışma yoktur zaten okumaktanda zevk alıyoruz.
Daha güzel ne olabilir burda farklı farklı fikirlerde ortaya atıldıkça şarkıları dinlemek daha zevkli hale geliyor..
evet Smiley hem tartışmadan kastım öyle değildi yani orada temel düşünce"en düzgün fikirler çarpışarak ortaya çıkar"gibi bir şeydi...(ders kitabında vardı ama hatırlayamadım:).

caansuu 04.07.2007 17:58:11
müthiş ötesi

toprak 12.10.2007 22:36:22
her gün mutlaka 3 5 kez dinlediğim..sözleriyle canlılık kazandığım ismimin özelliğini harika anlatan şarkı..

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6