mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Dünya Yalan Söylüyor

Konu: az çok

Sayfa: [ 1 ] 2 3

08.10.2006 21:06:19
dünya yalan söylüyor'dan...müziği ve sözleriyle harika..ve sözleriyle bana göre küçük şeylerin önemsiz görülmemesini anlatan şarkı. "biliyorsun az çoktur." Wink sizce?

08.10.2006 21:07:02
az çok

su damlası gibi hayat, özgürüm
ıslak, çıplak, pırıl pırıl bir damla içimde
uzak bir ışık, bir çığlık gibi
çağırıyor beni

biliyorsun az çok
görüyorsun her şeyi
biliyorsun az çoktur

sahip oldukça hep bir yenisi daha
ıslak, çıplak, pırıl pırıl bir dünya içinde
uzak bir ışık, bir çığlık gibi
çağırıyor beni

biliyorsun az çok
görüyorsun kendini
biliyorsun az çoktur.

SU DAMLASI GİBİ HAYAT!!

gün_ışığı 08.10.2006 21:13:02
nedense benim dys'de en az sevdiğim parça ama elbette mvö yaptığı için her zaman dinlemeye değer Wink

_cambaz_ 10.10.2006 19:14:20
"biliyorsun az çok
görüyorsun her şeyi
biliyorsun az çoktur."

Herkes mutlaka bir şeyler bilir. Az veya çok. Ve herkes herşeyi görür.Az veya çok. Bu o kişinin bakış açısıyla alakalı bir durum. Bazıları gözünün önündekini bilmez,görmez. Bazıları ise perdenin arkasını dahi bilir,görür.
Az çok kavramını hayatla bütünleştirmiş bir DYS şarkısı..

Gülçin 13.10.2006 08:33:57
bence çok güzel bi şarkı.o albümdeki favorilerimden biri.çok umut dolu,hoş bi şarkı.yani insanı mutlu kılan bi şarkı bence.çok severim bu şarkıyı Cheesy

dionizos 13.10.2006 13:30:54
sahip oldukça hep bir yenisi daha...çok anlamlı   bir söz Undecided

cagico 14.10.2006 08:36:51
bu şarkı da sonradan keşfettiğim şarkılardan biri.ben "su damlası gibi hayat özgürüm" kısmını çok seviyorum...

15.12.2006 18:29:01
acaba "biliyorsun az çok, görüyorsun herşeyi, biliyorsun az çoktur." derken demek istediği "az ya da çok fark etmez önemli olan bilmektir.öyle ya da böyle sen de biliyorsun, görüyorsun asıl gerçek bu." olabilir mi?? birden aklıma geldi  Cheesy 

"bilmek bilmektir."

17.12.2006 14:45:51
en sıkıntılı zamanlarımda dinleyip rahatlayabildiğim bir şarkı.

* Nevermind(!) 27.01.2007 09:42:11
su damlası gibi hayattt özgürüm!!

dünya yalan söylüyorun güzel şarkılarından biriii..

c_y_l_n 17.04.2007 15:17:52
bu şarkıda biliyorsun az çok görüyorsun her şeyi biliyorsun az çoktur derken ilk başta anlamamıştım az nasıl çok olabilir diye ama son zamanlarda kafama bir şimşek çaktı ve galiba buldum.hayatta bazı şeyler vardır az bir şey yapmışsındır ama yaşamı çok etkilemiştir mesela yaşlı bir teyzeye yardım etmek,ya da yere düşen küçük bir çocuğu kaldırmak,sevdiğimiz insanın yanağına küçük bir öpücük kondurmak gibi....belki bize göre bunlar küçük- az -şeylerdir ama karşı taraf bunlardan o kadar çok etkiemiştir ki onlar için yaptığınız büyük -çok- şeydir.bence bu şarkı onu anlatıyor.
demişler ya şarkıda su damlası gibi hayat özgürüm işte su damlaları yaptığımız küçük masum iyilikler.ı
ıslak çıplak,pırıl pırıl bir dünya içinde işte bu dünya iyilikler dünyası herkesin içinde su damlaları yani iyilikler vardır işte amacımız bu damlaları dışarı dökmek ve okyanuslar oluşturmak.
uzak bir ışık, bir çığlık gibi çağırıyor beni derken işte bazıları bu iyilikleri bekliyor bazılarımız bu çığlıkları duyuyor bazıları duymamazlıktan geliyor.
sahip oldukça hep bir yenisi daha buradada biz insanlar hep elde ettiğimizin daha fazlasını isteriz bir türlü nefsimizi müdahale edemeyiz hep daha fazla hep daha fazla...ama içimizde saklı kalan su damlalarının değerini bilirsek aslında ne kadar büyük bir servete sahip olduğumuzu anlayabiliriz.
                     saygılar.....

devrimci 23.04.2007 18:02:59
insanın içini kıpır kıpır eden gayet güzel bir parça.

haruf 24.04.2007 20:58:32
"az çok" umut aşılayan bir şarkı. müziği bile insanın mutlu olmasına yetiyor.. söz, müzik ve yorum muhteşem 3lü şeklinde zaten Smiley

cagico 01.05.2007 18:27:41
kompozisyon sınavımın içeriğini oluşturdu bu güzel şarkı. tabi ceylan'ın yorumunu unutmamak gerek, şarkıyı farklı bir açıdan dinlememi sağladı! Wink

_cambaz_ 04.05.2007 21:08:19
 Aklıma 'Örümcek Adam' geldi. Filmde adam dövüş sonucu alması gereken parayı alamıyordu ve sinirinden ordaki hırsıza yol veriyordu; ancak onu amcasının eceli yaptığını bilmeden..
 Bir şeyler bilinir de, biz bu bildiklerimizi ne kadar kullanırız? Sen olaya tanık oluyorsun ya da yaşıyorsun , ama vermen gereken tepkiyi vermiyor ve geleceği karanlık tarafa itmiş oluyorsun. Verdiğim örnekte olduğu gibi...
 Az çok bir şeyler biliyorsan bunu paylaşmasını da bileceksin ki uzaktaki ışığa ulaşabilesin.

bir çığlık gibi..

Sayfa: [ 1 ] 2 3