mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Dünya Yalan Söylüyor

Konu: bir derdim var

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 8 9 10 11 12 13

yalnız şarkı 24.02.2007 10:12:46
herkese uyan dunyadan bunalmışların şarkısı

yete_artık 24.02.2007 11:05:43
küresel ısınmanın şarkısı Tongue

cagico 21.03.2007 18:41:31
bağıra bağıra bir derdim var'ı söylemek istiyorum büyük bir kalabalıkla...

mvö_fann 21.03.2007 19:54:02
hayatımın şarkısı!!!!!!!!!

-gri- 23.03.2007 16:25:37
gercekten sarkı cok güzel fakat cok paylasılan seyleri sevmem. bu sarkı cok paylasılanlardan.ismail yk dinleyen adam bile bir derdim var ı dinliyodu zamanında..

mvökeş[dnz] 24.03.2007 14:12:37
youtube'dan çalıntı olduğuna dair video izledim.şokladım yaa..çalıntı değildir umarım sadece tesadüf olsun...n'olur yoksa mvö'nün en sevdiğim şarkıları arasında olan bu şarkı çalıntı çıkarsa nasıl orijinalliğe inanabilirim

şarkıyı mustafa sandal'ın natali'sinden dinlediniz mi???ereğli konserinde söledi ve çok tepkimi aldı..a kızım be kızım senin neyine mvö şarkısı seslendirmek ha?zaten kavga çıktı da şarkı mahvoldu...natali'de surat bi karışdı hehe...

HuMbLe 24.03.2007 15:58:13
Arkadaşlar,Bir Derdim Var'ın müziği,Verenpisara grubunun Juomarahat adlı parçsından çalıntıymış.Bu iddialar gerçek mi? Bir bilgisi olan var mı?Ben şarkıyı dinledim gerçekten çok benziyor.Şarkı 2003 yapımıymış.

İsterseniz videoya bir bakın:
http://www.youtube.com/watch?v=q7utS1p-wpo

cagico 24.03.2007 21:32:34
bir derdim var...
mordaş walkman'le konuşurken yine süper yorumlar getirdi saolsun,ben de biraz ondan biraz benden yazıyım dedim.
bu şarkıya yorum nasıl yazılır aslında bilemiyorum.bu kadar sözle bu kadar büyük şeyler nasıl anlatılmış onu da bilmiyorum.ben şimdi klavyem el verdiğince ber şeyler karalıycam burda. Cheesy
önce şarkı ne için yazılmış'la başlıycam.bence şarkının özünde yine abd-ırak savaşı var. şarkı da savaşın kötü bir şey olduğunu anlatmaya çalışan birinin çığlığı olabilir;ya da savaşta canı çok yanmış birinin yaşadıkları olabilir.belki o kişi çok sevdiği birini kaybetmiştir acımasız savaşta.

"bir derdim var artık tutamam içimde gitsem nereye kadar kalsam neye yarar hiç anlatamadım hiç anlamadılar"
benim canım çok yandı savaşta,onlara anlatmaya çalıştım savaşın kötü bir şey olduğunu ama hiç anlatamadım,onlar da anlamadılar,anlamak istemediler zaten.şimdi yine söylüyorum,yaşadıklarım artık bana ağır geliyor.belki gitmek istiyorum,belki de artık gitmek için çok geç ama kalmak da imkansız.hem gidersem nereye gidebilrim ki yine bulurlar beni.

"herkes neden düşman unuttuk hepsini nuhun nefesini gelme yanıma sen başkasın ben başka"
nuh'un zamanında insanlar beraberdi,bir aradaydı.peki ya şimdi? biz bile aynı değiliz.ben barış istiyorum ama sen savaş diyorsun.düşman olduk birbirimize.herkes düşman.gelme yanıma,bana zarar veriyorsun,git,uzaklaş benden.

"bak bu son perde oyun yok bundan sonra ışık yok hiçbir şey yok"
savaştayız.ölcez.hayat denilen oyunun artık son perdesindeyiz,sayende.yok ettin işte.bundan sonra artık hiç bir şey yok.

25.03.2007 00:06:21
bir derdim var...
mordaş walkman'le konuşurken yine süper yorumlar getirdi saolsun,ben de biraz ondan biraz benden yazıyım dedim.
bu şarkıya yorum nasıl yazılır aslında bilemiyorum.bu kadar sözle bu kadar büyük şeyler nasıl anlatılmış onu da bilmiyorum.ben şimdi klavyem el verdiğince ber şeyler karalıycam burda. Cheesy
önce şarkı ne için yazılmış'la başlıycam.bence şarkının özünde yine abd-ırak savaşı var. şarkı da savaşın kötü bir şey olduğunu anlatmaya çalışan birinin çığlığı olabilir;ya da savaşta canı çok yanmış birinin yaşadıkları olabilir.belki o kişi çok sevdiği birini kaybetmiştir acımasız savaşta.

"bir derdim var artık tutamam içimde gitsem nereye kadar kalsam neye yarar hiç anlatamadım hiç anlamadılar"
benim canım çok yandı savaşta,onlara anlatmaya çalıştım savaşın kötü bir şey olduğunu ama hiç anlatamadım,onlar da anlamadılar,anlamak istemediler zaten.şimdi yine söylüyorum,yaşadıklarım artık bana ağır geliyor.belki gitmek istiyorum,belki de artık gitmek için çok geç ama kalmak da imkansız.hem gidersem nereye gidebilrim ki yine bulurlar beni.

"herkes neden düşman unuttuk hepsini nuhun nefesini gelme yanıma sen başkasın ben başka"
nuh'un zamanında insanlar beraberdi,bir aradaydı.peki ya şimdi? biz bile aynı değiliz.ben barış istiyorum ama sen savaş diyorsun.düşman olduk birbirimize.herkes düşman.gelme yanıma,bana zarar veriyorsun,git,uzaklaş benden.

"bak bu son perde oyun yok bundan sonra ışık yok hiçbir şey yok"
savaştayız.ölcez.hayat denilen oyunun artık son perdesindeyiz,sayende.yok ettin işte.bundan sonra artık hiç bir şey yok.

Bende çok çok arasında uçurumlar kadar fark olan birşey düşünmüyorum.Sorarsanız bu müzik film için yapıldı evet film için yapıldı o zaman bu şarkı gayet basit olarak algılanabilirdi filmde kalsaydı çok basitti bir derdi vardı işte daha ötesi yok bunun ama şarkı Dünya yalan söylüyor etiketiyle piyasaya sürüldü herşey değişiyor işte uçurum oluşuyor basitlikten çıkıp kelime oyunlarıyla karşı karşıya kalabiliyor insan.Albüm genel olarak siyasi bir duruşu vardı bu şarkıda öyledir.
Konserlerde megavizyon izlerseniz atom bombası gibi birşey patlıyor  ekran beyaz dibine dek beyaz sonra ağaç motifleri süzülüyor işte bu savaştan başka neyi anlatabilir hiroşima örnek olarak verilmiş.Işık yok hiç birşey yok diyorlar megavizyona bakın hiçbirşey yoktur zaten bu şarkıya ilk klip filmden parçalar içeriyordu ama sonra gerçek anlamda yansıtan bir klip geldi farklıydılar Kerem Ö. eğiliyordu tenekeye acaba gelme yanıma sen başkasın ben başka mı diyordu gözleri görmüyor zaten oraya eğiliyor ee birde kussa herhalde o gelenlerin ne kadar kötü insanlar olduğunu söylememek imkansız.Zaten öyle yapıyor gibide.Bu oyun lafı artık savaş yani satranç düşünün oradaki oyuna savaş gözüyle bakın bu liderlerde oyun oynuyorlar gibi hareketler .Zaten şarkıda söylüyor ya bak bu son perde oyun yok bundan sonra ışık yok hiçbir şey yok işte bunu bir lider söylüyor sanki siz merak etmeyin ya bu son oyun içiniz rahat etsin.Yada şöyle savaş mağduru biri bu adamlardan söz alıyor gibi bak bu son perde oyun yok bundan sonra değil mi? Evet herkes neden düşman sorusu var tabi eskileri yad ediyorlar unuttuk nuhun nefesini orda hangi hayvan çeşidini ararsanız bulurdunuz ve kurtuluşun sembolüydüler o zaman bu maddeyi neden insanlara uygulamıyorlar insanlarda hayvan biryerde öyle deniyor sadece farklı üstün onlara girmeye gerek yok.O hayvanlar bile duruyorlar o gemide insanlarda hertürlü düşmanlık ırkçılık mesela gelme yanıma sen başkasın ben başka adamlara yapmadıklarını bırakmıyorlar soykırım işte yada petrol arayışına çıkmış ülkeler geliyorlar ya onlara gelme diyorlar sen geliyorsun dost değilsinki düşmansın.Gidecek yer yok işte bu kadar basit bir hal aldı kime anlatacaksın mesela birleşmiş milletlere okadar gidiliyor sözde söz sahibiler gitsen ne olacak mağdur devlet başkanı şikayete gidiyor tamam hallediriz cevabı adam bir daha gitmiyor sonra herşey aynı zaten ya gitsem ne olur kalsamda artık ölüm yaklaşıyor bu normal insanlar içinde geçerli zaten.Tabi anlatılıyor bir derdi olan bizler savaşı görüp yada savaşın ortasında olanlar bir dertleri var işte kime ne anlayan mı var?

Ayrıca iyi ki varsın iyi ki yokum sözcüğü bu şarkının sonunda harika olurdu alın ya dünya sizin olsun diye.yada yardım et e de çok iyi adapte edilebilir

c_y_l_n 25.03.2007 00:20:59
ben bu şarkıya biraz farklı,siyasi açıdan bakmak istiyorum.bence bu şarkıda anlatılan ya da benim yorumlarıma göre sağ-sol çatışması anlatılıyor.artık günümüzde insanlar, sırf görüşlerinden dolayı yargısız infaza başvurulduğu,asla düşüncelere saygı gösterilmediği ele alınıyor.harun abininde bu konuda dertli olduğu zaten bir sözünde yanılmıyorsam zaten sağ sol derken başımıza darbe geldi demişti.herkes neden düşman herkes neden düşman derken farklı düşüncelerden dolayı toplumun birbirine düşman gözüyle baktığı,unuttuk hepsini Nuh'un nefesini derken artık kendi benliğimizden hızla uzaklaştığımız ve geçmişimizi unuttuğumuz,gelme yanıma sen başkasın ben başka diyerek te birbirimizi dışladığımız.bak bu son perde oyun yok bundandan sonra ışık yok hiç bir şey yok bölümünde ise ülkemiz üzerinde oynanan oyunların son versiyonu artık bu şekilde bizi bölmeye çalıştıklarını eğer böyle gidersek bunun sonu büyük bir karanlık olacağı anlatılmış olabilir.
bu şarkının baya eskiden beri var oduğunu baz alırsak böyle bir şeyde çıkabilir diye düşünüyorum.

happy_boy 07.04.2007 17:51:30
çocukluğum , mor ve ötesini tanımam , o hiçmeyen bitmeyen derdimin farkına varışım...çok seviyorum

11.04.2007 22:15:26
youtube'dan çalıntı olduğuna dair video izledim.şokladım yaa..çalıntı değildir umarım sadece tesadüf olsun...n'olur yoksa mvö'nün en sevdiğim şarkıları arasında olan bu şarkı çalıntı çıkarsa nasıl orijinalliğe inanabilirim
Arkadaşlar,Bir Derdim Var'ın müziği,Verenpisara grubunun Juomarahat adlı parçsından çalıntıymış.Bu iddialar gerçek mi? Bir bilgisi olan var mı?Ben şarkıyı dinledim gerçekten çok benziyor.Şarkı 2003 yapımıymış.
İsterseniz videoya bir bakın:
http://www.youtube.com/watch?v=q7utS1p-wpo
ne kadar çok konusu açıldı bunun. Smiley keşke en azından 1 sayfa öncesine baksaymışınız, istediğiniz cevabı alabilecekmişsiniz. Smiley arkadaşlar yok öyle bir şey çalıntı değil. çalıntı olsa mvö'nün bu şarkıyı hala bağıra çağıra konserlerde söylemesi mümkün olur muydu? çoktan dava açılmaz mıydı? her tarafta duyulmaz mıydı? ya da en azından bir iki haber çıkmaz mıydı ortaya? youtube'da o videoyu yayınlayan arkadaş çok zeki, kalanlar salak mı? Grin youtube'da yayınlanan her videoya inanmamanız gerek. o videoyu oraya koyanlar da hepimiz gibi bir insan evladı işte. bir kanıtı var mı elinde? yok. iki şarkı birbirine benziyor diye koymuş. ama bu öznel bir şey. bana göre iki şarkının alakası yok Wink neyse daha fazlası için bir önceki sayfadaki mesajıma bakabilirsiniz...

ULTraCAN 14.04.2007 16:24:11
MOR VE ÖTESİNİN EN BEĞENDİĞİM ŞARKISI MÜTHİŞ BİR ŞARKI   İLK OLARAK BAŞKA YERDE YOKTA DİNLEMİŞTİM

morve daha ötesi 18.04.2007 04:34:38
Bir derdim varı bağıra bağıra sölemek çok güsel oluyo...Tongue

mor_asi 18.04.2007 12:10:05
gitsem nereye kadar.kalsam neye yarar..hiç anlatamadım hiç anlamadılar..

süper bir şarkı ya..sözleri olsun..müziği olsun..

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 8 9 10 11 12 13