mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Şehir

Konu: sessizlik

Sayfa: [ 1 ] 2

08.10.2006 21:23:34
arkadaşlar bu şarkının konusu var mı ya? sanki önceden bir yerde gördüm ama şimdi baktım da bulamadım  Sad varsa söyleyin olur mu Smiley eee yorumlar  Cheesy  Cheesy

sessizlik

sakinleşin çocuklar, sakinliğe ihtiyaç var
sessizleşin çocuklar, sessizliğe ihtiyaç var
sokakta yangın var, umutsuz suratlar
bulutlar köşe bucak saklanmış
sise boğulmuşuz kömürden

sinmiş insanlar, bekleşip duruyorlar
reklamlar, panolar, dükkkanlar, insanlar

dökülüyor yapraklar, sessiz düşüyorlar
umutlanmaz suratlar, köpekler bile sinmiş

sinmiş insanlar, bekleşip duruyorlar
reklamlar, panolar, dükkanlar, insanlar

bana bir kutu sevgi al, bir kutu umut ve neşe al
alabilir misin, ne duruyorsun?

sakinleşin çocuklar, sakinliğe ihtiyaç var
sessizleşin çocuklar, sakinleşin insanlar

sinirli olduğumda dinlediğim şarkı, sakinleştirici gibi geliyor bana Wink Wink Grin

yorumlar dedim ben unuttum yorumu Grin yine en iyi mvö şarkılarından.. bana göre albümün en iyi ikinci türkçe parçası... çok hoş ya dinle dinle doyamazsın   Cheesy
ben şarkının en çok "reklamlar, panolar, dükkanlar, insanlar" bölümünü seviyorum.orada hem önden hem arkadan söylüyorlar ya bu sözcükleri bayılıyorum oraya. ya muhteşem bir şarkı ya... keşke klibi olsaymış. müziği zaten süper ötesi. viyolensel de var sanırım. ya anlatacak sözüm yok muhteşem!! şu şarkıyı çalabilmek için yaylı çalgıları öğrenebilirim Tongue

_cambaz_ 10.10.2006 15:37:52
Ya ben bu şarkıya yorum yazmıştım ama başlık yok ortada! Neyse madem tekrar açıldı tekrar yazayım Roll Eyes

Şehir albümünde 'Yalnız Şarkı' dan sonra en sevdiğim parçadır 'sessizlik'. Çok şey ifade eden bir şarkı. 'Sessizleşin çocuklar, sessizliğe ihtiyaç var..'

'Sinmiş insanlar, bekleşip duruyorlar!' 'bana bir kutu sevgi al, bir kutu umut ve neşe alalabilir misin, ne duruyorsun?  Beni derinden etkileyen bu sözlere imza etmiş bir parça..

10.10.2006 18:18:44
işte sanki bana da bir yerlerde sessizlikle ilgili birşeyler okudum ya da yazdım gibi geliyor ama bende çıkaramadım  Grin neyse artık Cheesy

_cambaz_ 10.10.2006 18:58:49
işte sanki bana da bir yerlerde sessizlikle ilgili birşeyler okudum ya da yazdım gibi geliyor ama bende çıkaramadım  Grin neyse artık Cheesy
Anlaşılan başlıkları açan arkadaşlar, sonradan bu başlıkları silme gereği duymuşlar. Neyse artık biz de yorum tazeliyoruz işte! Wink

'Sessizlik' sessizliğin içinden bir çığlık, yakarış ortaya çıkarıyor.

11.10.2006 21:27:17
hangimizin sessizliğe ihtiyacı yok ki? şehrin kargaşasında imkansız bu ama... biraz dinlenmek isterseniz bu şarkıyı dinleyiniz Smiley Smiley ben öyle yapıyorum en azından!!

13.10.2006 16:28:55
bana bir kutu sevgi al, bir kutu umut ve neşe al
alabilir misin, ne duruyorsun?

bu sözlerle ben Derin abinin ne kadar iyi bir sanatçı olduğunu anladım.

cagico 20.10.2006 21:53:41
sınıfta millet çok fazla gürültü yaptığı zaman "sakinleşin çocuklar,sakinliğe ihtiyaç var.sessizleşin çocuklar,sessizliğe ihtiyaç var" kısmını melodisiyle söylemek çok hoşuma gidiyor. Cheesy Cheesy sınıfım 13 kişi ama bazen çıkan ses inanılmaz dayanılmaz oluyor ve bu sözler çok hafif kalıyor! Cheesy

23_balıklar 02.11.2006 13:40:08
sınıfta millet çok fazla gürültü yaptığı zaman "sakinleşin çocuklar,sakinliğe ihtiyaç var.sessizleşin çocuklar,sessizliğe ihtiyaç var" kısmını melodisiyle söylemek çok hoşuma gidiyor. Cheesy Cheesy sınıfım 13 kişi ama bazen çıkan ses inanılmaz dayanılmaz oluyor ve bu sözler çok hafif kalıyor! Cheesy
güzel bi taktik ama,tebrik ederim cagicocum Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

cagico 17.06.2007 13:46:07
"bana bir kutu sevgi al, bir kutu umut ve neşe al
alabilir misin, ne duruyorsun?"

sessizlik ama isyan sanki. yine bir şeylere tepki var bu şarkıda da.

cenuz*23* 17.06.2007 21:05:46
"bana bir kutu sevgi al, bir kutu umut ve neşe al alabilir misin, ne duruyorsun?"
bence şarkının en güzel yeri burası,bu sözler..gerçekten bir isyan var ama çok çok anlamlı bir isyan..paranın alamayacağı şeyler olduğunu gösteren bir isyan...

17.06.2007 22:22:50
bir sınav öncesi hazırlıkta devamlı dinledim 4 pil bitirdim  tabi bu kadar dinlersem olacaklarıda gördüm
bütün sınav kulağımda aynı şarkı çaldı tam sessizlik hissediyorum şarkı tekrar baştan başlıyor Grin birde stereo çalıyor sanki vokaller davullar canlı canlı Grin
sınav bittiğinde şarkıda bitti sınavdan da yüksek not aldım bayağ Cheesy seviyorum bu şarkıyı çok Smiley

Birgül 18.06.2007 07:22:47
Bunu bir deneyim sınıfta. Grin

c_y_l_n 18.06.2007 07:36:36
reklamlar panolar dükkanlar dükkanlar derken arkadan harun abinin sesini de duyabileceğimiz şehir albümünün güzel şarkılarından biri Wink

burki 24.06.2007 15:54:18
burak abi çok güzel yorumlamış bu şarkıyı.insanlığa dair yazılmış bu şarkı gerçekleri anlatan klasik mvö şarkılarından:P

rainbow 24.06.2007 16:08:41
burak abi çok güzel yorumlamış bu şarkıyı.insanlığa dair yazılmış bu şarkı gerçekleri anlatan klasik mvö şarkılarından:P
burak abi yoktuki daha o zaman mvö'de Smiley karıştırdın sanırım Wink

Sayfa: [ 1 ] 2