|
||
| The Clash, 1976'da kurulan ve 1986 yılında dağılan İngiliz Punk Rock grubu. 70'li yılların sonlarındaki orijinal punk hareketinin en başarılı ve ikon gruplarından bir tanesi. Efsanevi sahne şovlarıyla tanınırlar. Punk'ı reggae, rockabilly, dance, jazz, ska ve daha pek çok türle birleştirdikleri 6 stüdyo albümü kaydetmişlerdir. 1979 yılında çıkardıkları London Calling albümü Rolling Stones dergisi tarafından 2003'te tüm zamanların en iyi 500 rock albümü listesinde 8'inci sırayı almıştır. İlk iki albümleri(The Clash ve Give'em Enough Rope) punk rock tarzındadır. Üçüncü albüm London Calling daha çok pop rock özellikleri tasir. Sandinista! pek cok tarzı barındırırken, Combat Rock ise yine bir pop-rock albümüdür.Son olarak, Cut the Crap disco soundları taşır. agresif ve politize bir grup olan The Clash, Sex Pistols'un destroy simgesi olduğu bir hareketin simgesi olarak sivrildi. The Clash örneğini, 1977'de Rock 'n' Roll'un temel niteliklerinden biri olan isyanı yeniden keşfeden yüzlerce grup izleyecekti. Artık her biri, kısıtlı olanaklar ve sınırlı bir müzik bilgisiyle bir yerlerde sahne alabilirdi. Londra'daki Roxy Club'da 60'lı yıllara referansta bulunan gruplara geçit yapıyordu; Jam, Buzzcocks, Damned. Ayrıca The Clash vokali Joe Strummer Ankara doğumludur.(ankaradan cıkan gruplar hep iyidir )Grup üyeleri: Joe Strummer (John Graham Mellor): Vokal, Gitar (21 Ağustos 1952, Ankara, Türkiye) (!rahmetli) Mick Jones: Vokal, Gitar (26 Haziran 1955, Londra, İngiltere) Paul Simonon: Bas gitar, Vokal (15 Aralık 1956, Londra, İngiltere) Topper Headon: Davul (30 Mayıs 1955, Bromley Kent, İngiltere) punk rock tarihi açısından sex pistols ile birlikte başı çekerler.. forumda başlığını görmeyince bir eksiklik hissediverdim.. sex pistols bile yok..tuhaf.. |
||
|
||
geçen gün ölüm korkusu ile daldığım müzik markette adama kreş albümü sordum ama adam clash albümü verdi:) almadım tabii zaten korkudan titriyorum albüm almaklamı uğraşacağı neyse bir kaç şarkısını dinledim ve güzel oldukları kanısındayım
|
||
|
||
| punkı punk yapan gruplardan biri .. London Calling'den söz etmeye bile gerek yok sanırım | ||