|
||
| dan brown, grange ve agatha christie bi yana..... okuduğum en güzel kitap dilara aslı yanık'ın "adanmışlar".... çok farklı! | ||
|
||
| İhsan oktay anar okumayanlara özellikle"puslu kıtalar arası" kitabını okumalarını tavsiye ederim.çok muhteşem | ||
|
||
| Aslında okuduğum her kitaptan bir hayat felsefesi oluşturmaya çalıştığım için okuduğum bütün kitapları çok seviyorum.Belirli bir isim söyleyemiyorum;ama konusu insan olan romanları çok seviyorum. | ||
|
||
| sana gül bahçesi vaad etmedim ki-joanne greenberg büyü dükkanı-yeşim türköz(çok ilginç bir konuda yazmış) sefiller-victor hugo robin hood-howard pyle |
||
|
||
| Kubilay Han'ın Gelini-Aptullah Ziya Kozanoğlu (tavsiye ederim,pişman olmazsınız ama bulabileceğinizi sanmıyorum) Agatha Christie -Roger Ackroyd cinayeti,10 küçük zenci ve diğerleri tabii ki. Çalıkuşu-Reşat Nuri Güntekin ve(eee): charlie and the choclate factory... Harry Potter ve yüzüklerin efendisini söylememe gerek varmı?
|
||
|
||
| oruç auroba_hani | ||
|
||
| W.C Andrews çatıdaki fısıltılar,Pearl.S.Buck ana.. | ||
|
||
| Dünya klasiklerini okumalısınız.insana çok şey katıyor.özellikle şimdiye kadar okuduklarımdan, beyaz geceler - insancıklar-dostoyevski sefiller-victor hugo ölü canlar-gogol savaş ve barış-tolstoy kırmızı ve siyah-stendhal(ki bu muhteşem bir kitap) iki şehrin hikayesi-charles dickens biraz fazla oldu ama bunları okumalısınız.çok sürükleyici.
|
||
|
||
| suç ve ceza,insancıklar-dostoyevski gazap üzümleri,inci-john steinbeck(özellikle gazap üzümleri) ruh tartıcısı-andre maurois martı-richard bach satranç-stefan zweig |
||
|
||
| da vinci şifresi-dan brown şu çılgın türkler |
||
|
||
![]() souad-diri diri yanmak Souad on yedi yaşında ve âşık. Köyünde, daha pek çok köyde olduğu gibi, evlenmeden önce aşk, ölümle eş anlamlıdır. “Namusu” lekelenmiş olduğu için, ailesi eniştesini cezayı uygulamakla görevlendirir.Yan odada hapis olan Souad mahkûmiyetini duyar. Ertesi gün evinin avlusunda çamaşır yıkamaktadır. Eniştesi yaklaşır. Onu benzinle ıslatır ve kibriti çakar, Souad diri diri yanar. Herkesin gözünde bu adam bir kahramandır. Bunun adı “namus cinayeti”dir. Cinayeti işleyen kovuşturulmaz, çok ender olarak hüküm giyer. Her yıl, dünyada ve Türkiye’de böyle binlerce vaka saptanmakta ama pek çoğu da bilinmemektedir. Acımasızca yakılan Souad’ı bir mucize kurtarmıştır. Ve Souad bugün, hayatları tehlikede olanlar için konuşmaya karar vermiş, dünyaya bu barbarca uygulamayı anlatmak istemiştir. “Diri Diri Yanmak” çok üzücü bir tanıklıktır ama aynı zamanda bir çığlık, bir çağrıdır. Erkek yasalarının kurbanı olan bu kadınların ölümünü örten, dayanılmaz sessizliğin tabusunun kırılması için bu çığlığın atılması gerekir.. |
||
|
||
| victor hügonun SEFİLLLER romanı harika | ||
|
||
| sefiller victor hugo çok güzel bi kitap tavsiye ederim... | ||
|
||
tabiki dijital kale ![]() |
||
|