mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: kenan doğulu

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4

marcos 28.10.2006 11:31:54
TÜRKÇE

Beş yaşında iken konservatuarın piyano bölümüne birincilikle girdi. Altı sene piano bölümünde eğitim
aldıktan sonra önce flüt bölümünde, hocası Erkan Alpay'dan flüt, ardından gitar bölümü açılınca da
Erdem Sökmen'den gitar dersleri aldı. Bu esnada tiyatro eğitimi, çocuk korosunda solistlik, ritmli sazlar öğrenimini de sürdürdü. Daha sonra Kültür Kolejinden başarı ile mezun olup Amerika'da,
New Hampshire eyaletinde, Hesser College'da “Communication” sertifika programını bitirdi.
Müzik kariyerini ilerletmek, show dünyasının kalbinin attığı Los Angeles'dan, yenilikleri ülkemize
taşıyabilmek amacı ile L.A. Musicians Institute'da yüksek öğrenimine başladı.

Daha sonra yüksek öğrenimine Türkiye'de devam etmeye karar veren sanatçı, ülkesine dönerek Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde devam etti. Kenan Doğulu, Türkiye'de meşhur, sevilen ve beğeniyle izlenen
bir sanatçı olduğu halde, müzik kariyerinde yaptıklarını hala yetersiz bulmakta, çok daha büyük projeler ile hedeflerini daha da büyütmek için sürekli çalışmaktadır. Gelecekteki hedeflerinin başında, ülkesinde olduğu kadar, yurtdışında da önemli projelere imza atmak ve bir dünya sanatçısı olmak gelmektedir.

Diskografi;
Sanatçının ilk albümü "Yaparım Bilirsin" Ağustos 1993'te piyasaya çıktı. O yıl verdiği 93 konserle Türkiye çapında önemli sayılabilecek bir rakama ulaşan Kenan Doğulu'nun, ikinci albümü "Sımsıkı Sıkı Sıkı" Aralık 1994'de piyasaya sürüldü ve bir yıl içinde sanatçının 175 canlı performansıyla ulaşılması güç bir başarı kazandı. 1996 Ağustos ayında müzik marketlerde yerini alan "Kenan Doğulu III" isimli albümü yoğun bir ilgiyle sevenlerinin beğenisini kazandı.

Cumhuriyetimizin simgelerinden olan 10. Yıl Marşımız, 29 Ekim 1997 tarihinde Kenan Doğulu tarafından yeniden düzenlenerek, günümüz Türkiye'sine ve Türk Milleti'nin beğenisine sunulmuştur. 10. Yıl Marşı'nın bu düzenlemesinin de yer aldığı "Kenan Doğulu 3.5" isimli Maksi Single 1997 yılı içerisinde piyasaya sunuldu. Cumhuriyet Marşımızın gündeme oturtulmasında, medyatikleşmesinde, çocukların ve gençlerin hafızalarında yeniden yer etmesinde sanatçının büyük bir katkısı olmuştur. 1998 yılında Cumhuriyetimizin 75.Yıl Kutlamaları çerçevesinde, Bursa'dan başlayıp, Antalya, İstanbul, Ankara, İskenderun, Samsun, Selçuk'a kadar devam edip, İzmir'de noktalanan bir "Cumhuriyet Turnesi"'ni de başarı ile tamamlamıştır. 
 1999 yılında, Türk halkının 10.Yıl marşının yeni düzenlemesine gösterdiği ilgiden ilham alan sanatçı, Yüce Önder Atatürk'e olan saygısını, Gençlik Marşı'nın yeni düzenlemesinin yer aldığı bir Single Albüm ile bir kez daha gösterdi. Sanatçı bu tip çalışmaların marşlarımızın yeni nesillere benimsetilmesinde önemli rolü olduğunu düşünmektedir. Aynı yıl “Ben Senin Herşeyinim” isimli albüm piyasaya sunuldu. Ardından iki yıl sessizliğe bürünen sanatçı 2001 yılında büyük ses getiren “Ex Aşkım” isimli albümü ile müzikseverlerin bekleyişine son verdi. 2002 yılında ise “Ex Aşkım” albümünün unplugged versiyonu olan “Kenan Doğulu 5.5” piyasaya çıktı ve en az “Ex Aşkım” kadar beğeni toplayarak geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. “Demedi Deme” isimli yepyeni bir albümle 2003 yılında sevenleri ile bir kez daha buluştu.

2004 Yılı Ağustos ayında da buçuklu albümlerine Kenan Doğulu 6.5 albümünü çıkararak bir yenisini daha ekledi.Yaparım Bilirsin, Kurşun Adres Sormaz ki, Sımsıkı Sıkı Sıkı, Can Bebeğim, İsyan Bu Haykırış, Hiç Bana Sordun mu?, Kandırdım, Günah Değil mi Bana?, 10. Yıl Marşı, Hiç Bana Sordun mu? (Remix), Gelinim, Gençlik Marşı, Ben Güzelden Anlarım, Papatya, Ben Senin Herşeyinim, Tükendim Ben, Tutamıyorum Zamanı (Akustik), Tanımamışsın, Aşkım Aşkım, Aklım Karıştı, Sorma (Trance Europe Mix) parçalarına olmak üzere toplam 21 klibi bulunmaktadır. Dinar'da çekilmiş olan "İsyan Bu, Haykırış" adlı parçanın klibi, sadece burada bulunan depremzedelere yardım amacı ile yapılmış ve mağdur olan vatandaşlarımıza maddi destek sağlamıştır.

Ayrıca, sanatçının sahibi olduğu ve 1993 Aralık ayı sonunda faaliyete geçen Doğulu Ses ve Görüntü Hizmetleri Ltd. Şti. Temmuz '98 tarihi itibarı ile tecrübeli ve yepyeni kadrosuyla "Doğulu Productions" adı altında kendi binasında hizmete girmiştir. Doğulu Productions, bugüne kadar Kenan Doğulu'nun albümlerine imza atmış ve ayrıca bünyesindeki stüdyosunda değişik sanatçıların albüm kayıtlarını gerçekleştirmiştir. Bunun yanısıra her türlü, yerli ve yabancı konserler, spor organizasyonları, CD Plus prodüksiyonları, digital kayıt ve mastering çalışmalarına da devam etmektedir. Son olarak sanatçı ingilizce albüm çalışmalarını sürdürmekte ve bu sebeple sık sık Los Angeles'a gidip gelmektedir

ENGLİSH

BİOGRAPHY

At the early age of five, he was enrolled on the piano section of the School of Music with the highest scores. Having completed six years of education in the piano section, he started flute classes from Erkan Alpay, his instructor, and continued with guitar classes from Erdem Sökmen witjh the establishment of the section. In the mean time he continued his education in drama and rhytmic instruments, and he carried on singing as a soloist in the children's chorus. Later he successfully graduated from Kültür Koleji and completed the “Communications” certificate program in Hesser College, New Hampshire, USA.

He started an undergraduate program in L.A. Musicians Institute to improve his musical career and introduceTurkey, the innovations from Los Angeles where the heart of the showbiz beats. He later decided to carry on with his education in Turkey and started his education in the Music Department of Bilgi University.Kenan Doğulu, although a famous, popular and appreciated artist in Turkey, thinks what he has chieved in his musical career is still not sufficient and keeps on working consistently to set his targets higherwith significant projects. Accomplishing significant projects worldwide as well as in his home countryand becoming a world artist, are his first future objectives.

Discography;
The first album of the artist, "Yaparım Bilirsin" was released in August 1993. 93 concerts held that year was a considerable achievement in Turkey. His second album "Sımsıkı Sıkı Sıkı" was released in December 1994 and achieved an unbelievable success with 175 live performances of the singer that year. The album "Kenan Doğulu III" which was launched in the music shops in August 1996 achieved great appreciation of his fans. Decennial March, a symbol of the Republic of Turkey, was arranged and presented by Kenan Doğulu to contemporary Turkey and Turkish people on October 29, 1997.

Decennial March, a symbol of the Republic of Turkey, was arranged and presented by Kenan Doğulu to contemporary Turkey and Turkish people on October 29, 1997. The maxi single “Kenan Doğulu 3.5” including the mentioned arrangement of the Decennial March was released in 1997. He has contributed to a grea textent in making the Republic March put on the agenda, become popular and be embedded in children's and youth's minds again. Within the celebration programmes of 75th Annivesary of the Republic of Turkey in 1998, he also successfully accomplished a “Republic Road Show” starting in Bursa, followed by Antalya, İstanbul, Ankara, İskenderun, Samsun, Selçuk and ended in İzmir.

In 1999, inspired by the great attention of the Turkish people on the rearrangement of the Decennial March, the artist released a new album with the rearrangement of the “Youth March” in the memory of Atatürk, the founder of the Republic of Turkey. He believes these works play an important role in conveying the spirit of nationalism to younger generationsThe new album “Ben Senin Herşeyinim” was released the same year. Keeping silent for two years, he fulfilled the expectations of his fans with his album “Ex Aşkım” which became a hit in 2001. In 2002 “Kenan Doğulu 5.5”, the unplugged version of “Ex Aşkım” was released and it reached mass audiences gaining as much appreciation as “Ex Aşkım”. He addressed his fans again in 2003 with a brand new album “Demedi Deme”.

The artist has finished working on his latest album and “Kenan Doğulu 6.5” in 2004 Agust. He has a total of 21 video clips to the songs Yaparım Bilirsin, Kurşun Adres Sormaz ki, Sımsıkı Sıkı Sıkı, Can Bebeğim, İsyan Bu Haykırış, Hiç Bana Sordun mu?, Kandırdım,Papatya, Günah Değil mi Bana?, 10. Yıl Marşı, Hiç Bana Sordun mu? (Remix), Gelinim, Gençlik Marşı, Ben Güzelden Anlarım, Ben Senin Herşeyinim, Tükendim Ben, Tutamıyorum Zamanı (acoustic), Tanımamışsın, Aşkım Aşkım, Aklım Karıştı and Sorma(Trance Europe Mix). The video clip to the song "İsyan Bu, Haykırış" filmed in Dinar was performed for the sole purpose of helping and providing financial support to the earthquake victims in the region.

Moreover, Doğulu Ses ve Görüntü Hizmetleri Ltd. Şti.(Doğulu Sound & Light Ltd.), owned by the artist and established in late December, 2003 started providing services in their own facilities as of July 1998 with their new and experienced staff. Doğulu Productions have produced the albums of Kenan Doğulu and furthermore realized the album recordings of various artists in its studios. Moreover all kinds of local and foreign concerts, sports organizations, CD Plus productions, digital recording and mastering works are carried out. Finally the artist plans to spend some time in Los Angeles in September to work on his first English album.

FRANCAİS

BİOGRAPHİE

A cinq ans, il a passé les examens de l'Ecole de Musique pour la Section de Piano avec le point le plus élevé. Après l'éducation durant six ans en section de piano, il a suivi les cours d'Erkan Alpay en section flûte, avec l'ouverture de section de guitare, il a suivi les cours d'Erdem Sökmen.En même période, il a poursuivit l'éducation de théâtre, les instruments à rythme et il etait le soliste d'un choeur des enfants Ensuite il a terminé avec succès Kültür Koleji, il a complété un programme de certificat en Hesser Collège du Province New Hampshire de l'USA.

En vue de développer son carrier de musique, transporter à notre pays les nouveautés de Los Angeles où le coeur du monde de musique batte, il a commencé à son éducation supérieure en L.A. Musicians Institut. Puis il a pris la décision de suivre son éducation en Turquie et il a retourné à son pays pour s'enregistrer au Section de Musique de l'Université de Bilgi. Même si Kenan Doğulu est un artiste célèbre, aimé et suivit avec admiration, il considère insuffisant ce qu'il a déjà fait en son carrier de musique, il travaille sans cesse pour les plus grands projets et pour grandir ses cibles. Comme premier cible d'avenir, il vise de signer les importants projets en son pays et aussi en pays étrangers et d'être un artiste mondiale.

Discographie;
Le premier album de musique de l'artiste nommé "Yaparım Bilirsin" était sur marché en Août 1993. Avec les93 concerts de même année, il a eu un score important pour la Turquie. Son deuxième album "Sımsıkı Sıkı Sıkı" était en marché en Décembre 1994 et il a eu un succès non imitable avec 175 performances vivantsde l'artiste dans une durée de un an. L'album nommé "Kenan Doğulu III" datant l'Août 1996 était uneautre histoire de succès avec l'intérêt important de ses fans. La marche de 10 ème Année étant lesymbole de notre République est réarrangé par Kenan Doğulu en 29 Octobre 1997 et présenté àl'admiration de la Turquie actuelle et le Peuple Turc.

Le Maxi Single nommé "Kenan Doğulu 3.5" contenant ce réarrangement de la Marche de 10.ème Année est présenté au marché de musique à l'an 1997. Kenan Doğulu a joué un rôle important sur le fait de réactualisation, cérébralisation et appréhension par les enfants et jeunes de notre Marche de 10.ème Année. A l'an 1998, dans le cadre des félicitations de 75.ème année de notre République, il a complété avec succès un "Tournée de République " commençant de Bursa et comprenant les villes comme Antalya, İstanbul, Ankara, İskenderun, Samsun, Selçuk et dernièrement l'İzmir. A l'an 1999, l'artiste s'inspirant l'intérêt que le peuple Turc a montré à réarrangement de la Marche de 10.ème Année, a montré son respect à notre Grand Leader Atatürk avec un single contenant le nouveau arrangement de la Marche de Jeunesse.

L'artiste croit que les travaux semblables jouent un rôle important de les faire aimer aux nouvelles générations. Dans la même année, son album nommé “Ben Senin Herşeyinim” est présenté au marché. Puis l'artiste a passé une période de silence durant deux ans, a donné fin aux attentes des amateurs de musiques à l'an 2001 avec son album nommé “Ex Aşkım” ayant les reflets importants. A l'an 2002, il a présenté au marché la version unplugged de “Ex Aşkım” avec le nom “Kenan Doğulu 5.5” et cet album aussi a autant de succès que “Ex Aşkım” et il a achevé une large masse d'écouteur. Kenan Doğulu s'est rencontré avec ses fans en 2003 avec son album nommé “Demedi Deme”. L'album nommé "Kenan Doğulu 6.5" est présenté à l'admiration de ses fans en 2004.

Il a 21 vidéos pour les chansons : Yaparım Bilirsin, Kurşun Adres Sormaz ki, Sımsıkı Sıkı Sıkı, Can Bebeğim, İsyan Bu Haykırış, Hiç Bana Sordun mu?, Kandırdım, Günah Değil mi Bana?, 10. Yıl Marşı, Hiç Bana Sordun mu? (Remix) , Gelinim, Papatya, Gençlik Marşı, Ben Güzelden Anlarım, Ben Senin Herşeyinim, Tükendim Ben, Tutamıyorum Zamanı (Acoustique) , Tanımamışsın, Aşkım Aşkım, Aklım Karıştı, Sorma (Trance Europe Mix). Le vidéo tourné en Dinar pour son chanson nommé "İsyan Bu, Haykırış" était seulement pour aider les lésé de tremblement de terre régionale et devenu un support financière pour la population de Dinar.

Aussi la société à responsabilité limitée Doğulu Ses ve Görüntü Hizmetleri de l'artiste a commencé à ces activités à la fin du mois de décembre de l'an 1993, a transporté ces travaux qui seront réalisé par son nouveau cadre en son nouveau immeuble avec le nom de " Doğulu Productions" dès Juillet 98. Jusqu'à aujourd'hui, Doğulu Productions a signé les albums de Kenan Doğulu et a réalisé les enregistrements des différents artistes dans le studio qui se trouve en sa seine. Doğulu Productions continue les travaux de concerts des artistes Turcs et étrangers, les organisations de sports, les productions de CD Plus, les enregistrements digitales et de mastering. En derniers jours, l'artiste a complété les travaux de son nouvel album. Dernièrement, l'artiste sera en Los Angeles pendant le mois de septembre pour terminer les travaux de l'album en Anglais.

Kaynak: http://www.kenandogulu.com.tr/

*Sanatçı biyografisi eklemeden başlık açmayalım lütfen.

Grin Grin Grin bence ideal bir şarkıcı çok iyi şarkıları var öncelikle festival en güzel albüm ama büyük düşler kadar değil Grin Grin Grin

firat027 01.11.2006 12:08:54
aşkım aşkım daha güzel.(of ulan of buna hastayım)

cagico 04.11.2006 22:27:39
Grin Grin ;Dbnce ideal bir şarkıcı çok ii sarkıları var oncelıkle festıval en gusel album ama buyuk dusler kadar deııl Grin Grin Grin

bence büyük düşler'le festivali kıyaslaman pek doğru değil.sonuçta biri rock,diğeri pop albümü..kulvarlar farklı!

30.12.2006 13:37:49
ben pek sevmem aslında pek de bilmem.bildiğim kadarıyla genelde şarkıları hep aşk, ayrılık felan filan üzerine yani bildiğimiz popçu....

forever_blue 30.12.2006 21:14:31
evt popçu ama iyi bir popçu olduğunu düşünüyorum ben kenan doğulunun.çoğu şarkısını severek dinlerim.kendi alanında başarılı bence:)

lonely girl 31.12.2006 18:20:44
BeN Şu AraLar EuRoVİsiONA HaNgİ ŞaRkIylA GiTcEk merAK EdİYoM DoğrUsU

***ESRA*** 02.01.2007 08:35:28
arkadaşlar kenan doğulu popçu ben fazla dinlemem ama yaptığı müziğin hakkını veriyor gerçekten Wink şu anda piyasada olan kendi sanatçı zanneden çoğu kişiden iyidir... Wink

charmed 02.01.2007 14:08:05
kenanın ilk çıktığı yılları hatırlayan var mı bilmiyorum ama o zamanlar gerçekten güzeldi. Smiley))) tek bildiğim şarkısı ya da tek dinlediğim şarkısı "kurşun adres sormaz ki" adını yanlış hatırlamıyorsam... iyi işler yapıyordu belki ama ben bağenmiyorum..

buşra 10.02.2007 15:59:55
erevision hakkında yaptığı yorumlar sinir bozucuydu..bence sussun ve en güzel şarkısını hazırlamaya baksın...

buşra 14.02.2007 21:23:54
ya ben bu adamı hiç sevmedim hiç de sevmicem galiba ..

23.02.2007 16:47:45
evt popçu ama iyi bir popçu olduğunu düşünüyorum ben kenan doğulunun.çoğu şarkısını severek dinlerim.kendi alanında başarılı bence:)

o zaman şöyle söyleyeyim:benim tarzım değil Wink

major 11.03.2007 19:07:02
ya ben bu adamı hiç sevmedim hiç de sevmicem galiba ..

katılıyorum...

D.Y.S 11.03.2007 19:49:42
"shake it up shekerim" gibi saçma şarkıyı yazmış sevmiyorum sevmicem dediğim adamardan,
tarkana da laf atmıştı bir aralar

rainbow 11.03.2007 20:08:00
eurovision'da herşeye rağmen başarılı olmasını dilediğim şarkıcı Roll Eyes

twb 14.04.2007 22:51:05
ablamın gençlik yıllarında yaptığı kişi benim gençliğime yetişemedi(yani eskisi gibi iyi şarkılrla) peki üzüldüm mü?HAYIR

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4