mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: Sarp

Sayfa: [ 1 ] 2 3

droping 30.11.2006 15:18:41
Sarp Biyografi

1977’de Ankara’da doğan Sarp, çocukluk ve gençlik yıllarını Denizli’de geçirdi.

Müzikle çok küçük yaşta evdeki Elvis Presley, Deep Purple plaklarını dinleyerek tanışan Sarp,
daha sonra The Doors'u keşfettiğinde müziğin hayatının en önemli parçası olacağını fark etti.

Ortaokul yıllarında bir arkadaşının çalmayı öğrettiği gitarını bir daha elinden bırakmadı ve kendi
kendine gitar kabiliyetini ilerletti. Denizli Anadolu Lise’sinde “Butterfly” isimli ilk müzik   grubunu
kurdu ve Denizli'deki cafelerde rock müziği çalarak bir ilki gerçekleştirdi.

1996’da Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nin Kimya Mühendisliği Bölümünü  birincilikle kazanıp İzmir’e
yerleştikten sonra orada “Trap” isimli bir grup kurarak İzmir’de çeşitli mekânlarda ve son olarak da
Punta’da sahne performanslarına başladı.

2000 yılına kadar müziği, sesi ve performansıyla kendi hayran kitlesini oluşturduktan sonra albüm
teklifi aldı. İlk albümü “Siyahın Matemi”ni de o sene çıkardı. Türkiye'deki mali krize rağmen çok iyi
 bir satış grafiği yakalayan albümün başarısını ülke çapında sayısız turne ve konser izledi.  Sarp'ın
 bu albümden hala severek yorumladığı parçalar arasında "Siyahın Matemi" ve "Bu Gece" yer alıyor.

Plak şirketindeki sorunlar yüzünden ikinci albümünün çıkmasını geciktiren Sarp   , bu süreyi  beste
yaparak ve müziğini istediği sound'da yapmasına olanak verecek bir plak şirketi arayarak geçirdi.
İlk albümün kendisini yansıtmadığının ve kendisine ait hissetmediğinin altını çizen Sarp, plak şirketi
araştırmalarında titizlik gösterdi.

Bu süre boyunca müzikten ve hayranlarından ayrı kalmak istemediği     için canlı    performanslarını,
İzmir’de ve İstanbul’da birçok mekanda sürdüren Sarp, İstanbul dışında da festivallere ve özel
konserlere katıldı.

2006 yılında Rec by Saatchi’yle anlaşan Sarp, ikinci albümü “Eski Aşklar"ı çıkardı. Bu albümün tam
istediği gibi ve kendine       ait olduğunu     belirten Sarp, plak şirketinin onu     seçimlerinde özgür
 bırakmasından dolayı çok memnun olduğunu dile getiriyor. Albümün prodüksiyonunun her
aşamasında fiilen katkıda bulunan Sarp albümün vokal kayıtlarını 1 günde bitirdi. Enstrüman
 kayıtları ise Sarp’ın yönetiminde canlı olarak 5 günde gerçekleştirildi.

Albüme solistliğin yanı sıra söz, beste ve aranje yaparak da katkıda bulunan Sarp, “Bazı Anlar”
parçasını 1999’da kaybettiği ağabeyi İlhan için besteledi. Albümde ona ait olan diğer parçalar
ise birinci albümden sonra yazıldı ve besteleri zaman içinde gelişerek son halini aldı.

Sahne performansında Türkiye’nin en iyisi olduğunu vurgulayan Sarp, sahnedeyken müzikten
 keyif almasının bunda çok büyük bir payı olduğunu da ekliyor. İzleyenleriyle sahneden diyalog
kurmaktan da ayrı zevk aldığını belirten Sarp halen  Kadıköy-Voodoo’da ve Beyoğlu-Mecaz'da
sahne almaya devam ediyor.

arkadaşlar Sarp ın eski aşklar albümü hakkında neler düşünüyorsunuz?HuhHuh??.......uzunca bir aradan sonra bence güzel bir albüm olmuş diye düşünüyorum ..........

yeşil reçete 30.11.2006 16:06:06
yorumunu teomana çok benzettim >:(ama tek başına yı güzel cover lamış Smiley

moree 30.11.2006 16:09:25
sarp kim?HuhHuh?

grkan4889 30.11.2006 17:01:28
söyle süper olmus  sabah aksam dinlenir:D

morist 30.11.2006 17:11:47
tam dinleyemedim ama iiyii......

***ESRA*** 30.11.2006 17:54:04
klip parçasını dinledim ve beğendim,güzel yorumlamış gerçekten Wink

forever_blue 30.11.2006 20:28:41
bu adam ilk çıkışını da cover la yapmıştı şimdi de cover la çıktı.niye hiç yeni birşeyler üretmeyi düşünmüyor acaba

30.11.2006 21:12:51
şu Sarp isimli kişi hakkında konuyu açan arkadaş bilgi verirse daha iyi olur.

Leo11 01.12.2006 14:48:18
Bence söyleyi o kadar da iyi yorumlamamış adamlar iyi çalmışlar da becerememiş sarp ısınamadım ondan şarkıya..

orhanli1 01.12.2006 15:41:28
garbi ben beğendim ya!

01.12.2006 15:54:24
konuyu açan kişi, açılan konunun başında bahsedelilen kişi ile ilgili bilgiyi vermek zorundadır.kurallara uyun, Sarp ile ilgili bilgiyi verin.yoksa başlık silinir.

droping 02.12.2006 19:00:44
sarp 4 ya da 5 yıl önce nikah masasını falan yorumlamıştı en bilindik şarkısı da siyahın matemiydi
şimdi ise eski aşklar adında bir albüm çıkartmış klip parçası da cover yaptığı tek başına adlı şarkı.

salüt 02.12.2006 20:15:12
evet hatırladım
ağlama sevgilim bu senin eserin....
diye başlayan süper bir şarkıydı hatta tam 7 yıl oldu bu şarkı çıkalı ben çok beğeniyorum yeni albümündende bir klibini izledim güzeldi

kaanyok 04.12.2006 14:24:14
sarp yeni mi ?

morist 04.12.2006 16:41:07
dinledm iyi coverlamış bence

Sayfa: [ 1 ] 2 3