|
||
| Size göre hayat neyi ifade ediyor? | ||
|
||
| Bana göre hayat kocaman bir hayal kırıklığı... | ||
|
||
| bazen mutsuzluğun bazense tarif edilemez hazların yuvası.... | ||
|
||
| uykumun kaçtığı anlar topluluğu=hayat | ||
|
||
| sınavlardan kurtulamayacağım bir yaşantı... | ||
|
||
bir bok çukurunun içinde düşünebileceğiniz her türlü şey
|
||
|
||
| Çok ama çok zor hayat,insanın en büyük ve en önemli sınavı...Çok engebeli yolları var.Düşüyoruz kalkıyoruz ama yine de yaşıyoruz.Bazen sanki hiç bitmese deriz bazen de yaşanmaz hale gelir hayat...Ama ne olursa olsun yaşamak güzel.Yine de geldim dünyaya... | ||
|
||
Hayat bilgisi denen bu zor dersten sınıfta kaldım ben!!!hep arka sıralarda oturdum,hep arka planda kadım istemeden....üniformam üzerimde,çantam elimde yola koyuldum her seferinde.yürüdüm hayat denilen o kasabaya.yüzleşmek istedim onunla.bu arada hazırlanmışım sınavlara farkına varmadan veya vararak....önüme beyaz bir kağıt gelmiş, bir yüzü boş,bir yanı sorularla dolu olan...sorulara verdiğim yanıtlar hep hayatla ters düşmüş...çünkü yanıtlarımın hepsi bana ait bir düşmüş...kağıtlara sığdırmaya çalışmışım hayat denilen o sonsuz cümleyi.ama ya yanlış tanımlamışım ya da imla hatasından kaybetmiş,koparmışım fikirlerimi düşle, gerçekten.beni anlayan el kaldırsın dediğim her an ellerini bağlamış sanki.hep yalnız bırakmışlar gözlerimi.bir ben,bir de kalbim kalmış tek başıma.yorulmamıştık daha,dayanmaya hazırmış gibi kara kışa hazırlamışız kendimizi.her şey,yaptığımız her şeyin amacı var mutlaka.yaşam için yaşamak gibi veya hayatla hayatını hayatlaştırmak gibi.kimi zaman dersine çalışan tembel bir çocuk misali...kaybedenler hanesinde kaybedilmiş kayıpların arasına katılmak gibi.veya kurşun kaleminin kırılmasında duyduğun lanet gibi hayata lanet eder,küfür savurursun.karnendeki kırık gibi kırılırsın.hayat gibi acımasız ama yaşanmaya değer kalırsın.kimi zaman gözyaşlarından boğulursun,yüzmeyi öğrenirsin bu sayede .dibe vurursun yine de...hayat denilen bu dersten kalırsın velhasıl!!!çalışsan da,geceni gündüz etsen de hep teğet geçersin hayatı...silmek istersin silgini kaybedersin.yazarsın içindekileri beğendiremezsin kimseye.çünkü herkes bu hayatta kendi derdinde...defolu hayat kimin umurunda??ama yaşadığın sürece unutma ve hep uygula:’’insanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilirse payı gerçek kişiliğini gösterir,paydası da kendisini ne zannettiğini;payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür.’’işte, hayat bundan ibaret emin ol bana...(eski bir tarihte yazdığım bir yazıyı paylaşmak istedim fikirlerim hala değişmemiştir )
|
||
|
||
| hayatın ne olduğunu bilmiyorum, neden geldiğimi neden gideceğimi bilmiyorum bunların cevabını da ölünce alacağım, belki de hiç almayacağım. ya da hayatımız bir rüyadır belki. çünkü rüya görürken de yaptıklarımızı gerçekmiş gibi sanmıyor muyuz, rüya olduğunu ancak uyanınca anlıyoruz rüyaymış diye. peki o zaman hayatımız da bir rüya olmasın sakın? bunu ve aksini de kimse kanıtlayamaz. yani bilmediğimiz bir yerde bilmediğimiz bir amaçla yaşıyoruz-en azından yaşadığımızı sanıyoruz.- |
||
|
||
| Bence hayatın bir amacı var.Hem de büyük bir amaç.Sonuç itibariyle bir hiç uğruna yaşamayı hiç bir insanın aklı kabul etmez.Bizim yaşadığımızı sandığımız şu alem gerçek bir yer değil belki.Yani herşeyin gerçeğinin olduğu bir yer var ve biz büyük bir hızla oraya gidiyoruz... | ||
|
||
hayatın ne olduğunu bilmiyorum, bende böyle düşüyorum
neden geldiğimi neden gideceğimi bilmiyorum bunların cevabını da ölünce alacağım, belki de hiç almayacağım. ya da hayatımız bir rüyadır belki. çünkü rüya görürken de yaptıklarımızı gerçekmiş gibi sanmıyor muyuz, rüya olduğunu ancak uyanınca anlıyoruz rüyaymış diye. peki o zaman hayatımız da bir rüya olmasın sakın? bunu ve aksini de kimse kanıtlayamaz. yani bilmediğimiz bir yerde bilmediğimiz bir amaçla yaşıyoruz-en azından yaşadığımızı sanıyoruz.- |
||
|
||
| bana göre hayat anı yaşamak demek.elinde varken, zamanın varken o nesneleri iyi kullanmak demek.bazen düşdüğünde çevrende kimsenin olmaması demek bazende sevdiğinde kırlarda el ele koşmak demek. ama en önemlisi de ben burdayım diyebilmektir hayat.ayağınız sağlam yere bastıkça sizi rüzgarında savuramaz .olaylara yorum katıp anladıgınız da yada dostunuzu iyi bildiğiniz de size çelme takamaz.HAYATı bizler yaşıyoruz ve başka anlımıza yazılmış bir yaşam daha yok. hayatınızı iyi değerlenirin. herkese morlu günler
|
||
|
||
| Hayat çok güzel ben hiç şikayetçi değilim. yaşamın bize getirdiği sorunlar sıkıntılar karşısında hemen sitem egidiyoruz. benim harika bir yaşantım var. Neden harika? Benim hiçmi sorunum yok? yoo tabiki var. bende üzüldüğüm ağladığım zamanlar oluyordur. kırıldığım birşeylere, birilerine kızdığım zamanlar oluyor elbette. ama yaşam adına bazı şeyleri kavramak gerekli. "Her iyilikte bir kötülük, Her kötülükte bir iyilik vardır" kötü yaşadığımız şeylerden iyilikleri de çıkarabilmeliyiz. biz sadece kötü yanlarını görürsek tabiki tam anlamıyla bir kötülük olarak yaşarız onu. örnek: çok sevdiğiniz arkadaşlarınızla bu cumartesi bir cafe ye gidiceksiniz. ama o günden bir kaç gün önce bir ikisiyle tartışıyorsunuz. ve o plan iptal oluyor. sonra geri kalan arkadaşlarınızla başka plan yapıp pazar konsere gitme kararı alıyorsunuz ve pazar günü konser ortamında bir iki kişiyle tanışıyorsunuz. ve bir bakıyorsunuz ki günler aylar geçiyor o insanlar çok iyi ve mükemmel arkadaşlığınız var. "Hayat bazen bir yerden alırken bir yerden veriyor" ama biz sitemler edip şikayetçi olur karamsarlaşırsak. pozitifliği yitirip kayıptan başka birşeyle sonuçlanmıyor olaylar. kaybettiğiniz o arkadaşlar belki daha ileride çok daha fazla zarar vericekti size bir olay karşısında? Yaşamın sizden birşeyler çaldığını düşünüyorsunuz. Ya tam aksine "mutsuzluğu" alıp "mutluluğu" verdiyse? ama biz mutsuzluğun gerçeğini yaşıyamadığımız için alınanlara isyan ederiz. biraz karışık anlatımlar oldu. aslında anlatarak sonu gelmiycek bir yaşam felsefesi edinmek lazım. o zaman herşeyde bir güzellik buluruz.Hoş kalın.. |
||
|
||
| hayat belli kalıba oturtulmuş ve hiç yerinden kımıldamayan ve gayet düş kırıklıklarıyla dolu acı veren mutsuzlugun ülkesi... | ||
|
||
| hangi hayat? imtihan olan versiyonu mu? yoksa sonsuz hayat mı? tercih ettiğinizi daha iyi hale getirmek sizin elinizde... |
||