mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Sizce Hayat...

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ONUR47 04.03.2007 17:13:05
hayatın ne olduğunu bilmiyorum,
neden geldiğimi neden gideceğimi bilmiyorum
bunların cevabını da ölünce alacağım, belki de hiç almayacağım.
ya da hayatımız bir rüyadır belki. çünkü rüya görürken de yaptıklarımızı gerçekmiş gibi sanmıyor muyuz, rüya olduğunu ancak uyanınca anlıyoruz rüyaymış diye. peki o zaman hayatımız da bir rüya olmasın sakın? bunu ve  aksini de kimse kanıtlayamaz.
yani bilmediğimiz bir yerde bilmediğimiz bir amaçla yaşıyoruz-en azından yaşadığımızı  sanıyoruz.-
bukadar güzel anlatılır ancak

ozgur_ay 06.03.2007 11:59:00
hayatmız nasıl kurulmuş bilmiyorum ama yanlış kurulduğu kesın

ama bu kısır döngüyü belki 70 belki 100 dafa tekrar tekrar yasadığımı ve hepsinde mutsuzlukla bittiğini biliyorum.

buffoon_girl 12.03.2007 16:09:24
hayat aslında o kadar adaletsiz ve acımaz ki bazen bn de anlamıom  o kadar büyük çabalarla sahip olduğumuz şeyler bir anda elimizden gidiyor ve biz hiçbir şey yapamıyoruz.o kadar zor ki bazen yapabileceğimiz tek şey üzülmek olur o kadar çaresiz kalırız ki kendimizden bile nefret ederiz ...ama bazen öyle birşey olur ki dünyanın en mutlu insanı bizmişiz gibi gelir...
hayat işte böyle karışık birşey

major 20.03.2007 20:26:41
bir kaç dönüm arazideki hayatta kalma savaşı..

ozgurtutsak 07.04.2007 19:05:17
hayat koca bır hayal kırıklıgıdır

angelgirl_suğra 09.04.2007 15:53:30
BENCE HAYAT GERİDE BIRAKTIKLARINA ÜZÜLDÜĞÜNDÜR. ANI TEKRAR YAŞAMAK İSTERSİN. BELKİDE YAŞAMAK İSTEMEDİĞİN OLAYLARDAN SIKILDIĞINDA GEÇMİŞİ HATIRLAMAKTIR. NÖBET TUTTUĞUN GECELERE İSYAN ETMEKTİR HAYAT. ZAMAN İLERLEDİKÇE İSYAN ETTİĞİN GECELERİ YENİDEN ÖZLEMEKTİR HAYAT. BİNLERCE KEZ ÖLÜMÜ İSTEMEKTİR HAYAT. HER CEVABA SORUYLA KARŞILIK VERMEK VE VERDİĞİN CEVABA İNANMAMAKTIR HAYAT. HAYAT MI LANET OLSUN YAŞAMAK İSTEMİYORUM DERSİN FAKAT YAŞARSIN. ARDINA BAKARSIN GEÇ KALMIŞ UMUTLARIN, HAYALLERİN PEŞİNDEN KOŞARSIN; AMA TUTAMAZSIN. BELKİDE BİR POŞET HAP YA DA UFAK BİR JİLET PARÇASIYLA KESMEK İSTERSİN YAŞAMINI,HAYAT BU. UNUTMAYIN DUVARDA YAZMAZ HER KURAL....

MELANKOLİK SUĞRA

nurahh 21.04.2007 11:45:10
bence hayat tarif edilemez birşey
yani ne biliyim, tam mutlu olucam diyosun
bir ayrılık
acaba size hayata gülüyor mu güneş gibi
yoksa parçalı bulut mu*
hayat tarif edilemez bir tanım, asla çözülemez de bir bulmaca...

nurahh 21.04.2007 11:46:16
yanıtıma yorum bekliyorum arkadaşlar..

buşra 23.04.2007 19:08:34
ya niye olaya hep tek taraftan bakıyoruz ki..insan hep mutlu olamaz bunun çeşitli nedenleri olabilir ama bir sebebi de insanın kendisi de olamaz mı..yani hayattan hep şikayet eden insanların kendilerini mükemmel midir!!hatasız günahsız yaşayıp(ya da yaşamaya çalışıp) da karşılığında huzur bulamayacak insan yoktur...mutluluk ve huzur farklı kavramlardır tabii..bence tamam bazen cidden kötü olaylar yaşanabiliyor ve bu da insanı sınamak için gerçekleşiyor olabilir ama hayata karamsar gözlerle bakmak neyi kolaylaştırıyor kii..hayat  güzel birşey ..

böğürtlen 23.04.2007 19:19:55
hayat çoğu zaman ayna gibi güzel şeylerle uğraşmak isterken yüzün oraya dönükken tam ters yönden darbe yiyiorsun.ama karamsar olmamak lazım hayat bize verilen en büyük şans.

karlmarx 09.05.2007 11:03:57
hayat tanrının -yada allahın- bir rüyası diye düşünüyorum o uyanacak ve biz yok olacagız!O'nun rüyasında dalga geçtiği kullarıyız(!)

rock_damla 09.05.2007 12:37:50
bence hayat tesadüfen geldiğimiz ancak mecburen yaşadığımız bir hiç....

yuxexes 12.05.2007 20:58:22
boşluk, 
hiçlik , varolduğunu sanıp aslında varlıkla yokluk arasında belki biraz daha yokluğa , hiçliğe yakın olma durumu,
saçmalık... anlamsızlık...evet koca bir saçmalık!

TorTu 12.05.2007 21:25:41
sonu kötü birçok şeyle doldurulan,yaşanılanlarla çoktan yokolmuşken somut anlamda bir yokolmayı beklediğimiz garip kavram...

karlmarx 12.05.2007 21:31:33
SİZCE HAYAT
Hayat skor tabelası tutmak değildir
Kaç arkadaşınız olduğu ya da kaçının sizi arkadaş kabul ettiği değildir
Hafta sonu için planlarınızın olması değildir. Hafta sonunda yalnız olmanız da değildir.
Şu sıralar sevgiliniz olması değildir. Geçmişte sevgiliniz olması değildir.
Geçmişte kaç sevgiliniz olduğu değildir. Bugüne kadar hiç sevgilinizin olmaması da değildir.
Sizi kimin öptüğü değildir.
Aileniz ya da onların serveti değildir.
Hangi okula gittiğiniz değildir.
Ne kadar güzel ya da ne kadar çirkin olduğunuz değildir. Giydikleriniz, ayakkabılarınız değildir.
Ne çeşit müzik dinlediğiniz değildir.
Okul notlarınız değildir. Ne kadar akıllı olduğunuz değildir. Herkesin size verdiği akıl notu hiç değildir.
Hayat standart testlerinin belirlediği kişiliğiniz de değildir.
Hayat bir kağıda dökülmüş hayat hikayeniz ve bu hayat hikayesini kimin kabul ettiği de değildir.

Ama hayat; kimi sevdiğiniz, kimi incittiğinizdir. Kimi mutlu, kimi mutsuz ettiğinizdir.
Sizin olanları koruyabilme ya da mahvedebilmenizdir. Dostluklarınızdır.
Neyi söylediğiniz ve neyi kastettiğinizdir. Hangi önemli hüküm ve kararları verdiğiniz ve de niçin verdiğinizdir.
İçinizde sevgiyi taşımak, büyütmek ve dağıtmaktır.

Ama en önemlisi, yalnız başınıza asla gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyi yapmak, hayatınızı, başka insanların kalbine dokundurabilmektir.
Başkalarının kalplerini etkileyecek yolu ancak siz seçersiniz. ve hayat bu seçimlerdir zaten.
Hayat silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır. ve insanlar böyle büyürler.

unutmayın; yaşama kendimizden ne katarsak, yaşamdan onu alırız...ALINTI...ALINTI...

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14