|
||
| bir yerde okumustum 'hayat aslında bi ruyadır uyandıgımızda ölürüz' gibi bi cumle vardı.. | ||
|
||
| hayat bir yol bence; mutluluk köprüleriyle donanmış çoğu zaman yolu hayal kırıklığı kasabasından geçen ama gerçekler şehrine sonuç ne olursa olsun gidilen güvensek mi , güvenmesek mi adlı kişlerle zaman arabamızla yolculuk ettiğimiz muamma bir yol... |
||
|
||
| bence hayat cehennemin ta kendisi tabi güzel yanları da var ancak acıları bu güzel yanlarına yüz basacak kadar kötü,zor ve yaralayıcı... | ||
|
||
bi yerde okumustum 'hayat aslında bi ruyadır uyandıgımızda ölürüz' gbi bi cumle vardı.. gerçekten bu 6 sayfanın içindeki en güzel cevap diye düşünüyorum bu cümleyi . 'hayat aslında bi ruyadır uyandıgımızda ölürüz' |
||
|
||
| hayat bos bı dersdır | ||
|
||
| önemli olan o boş dersi doldurmaktır | ||
|
||
| Bir garip bilmece Kimi soru sorar, kimi cevap arar Garip bilmece Kimi barış yapar, kimi savaş arar Bir garip bilmece Kimi hayal kurar, kimileri yıkar Garip bilmece Kimi yola çıkar, kimi yoldan çıkar Soruların ardı saklı kaldı |
||
|
||
| Hayat bedende saklı ruhu sonsuzluğa yaklaştırma çabasıdır.Bir cambaz olduğunuzu düşünün,bir tarafınızda sizin iyi diyebileceğiniz herşey,diger tarafta ise kötü diyebilecekleriniz,dengenizi kaybettiğiniz an ne tarafa eğilirseniz hayat size onları gösterir;ama dengedeyseniz en güzel sizsiniz;çünkü hayat o ipin kendisidir ve denge hayatla uyumdur. İnsan başına gelen olaylarda çoğu zaman sorgulamalar yapar.'NİYE BEN?'sorusunu çok sorarız.Olanları haketmediğimizi düşünürüz;ama unuttuğumuz şey:Bizler bu dünyada tek değiliz.Yalnız olduğumuzu düşünsek de dünya bizim merkezimizde dönmez.Belki de etrafımızdan birileri bunları hakediyordur ve biz de o insanın hayatında dolaylı ya da doğrudan bulunduğumuz için başımıza istemediğimiz olaylar geliyor olabilir.Yapmamız gereken kötünün kapattığı iyiyi akıl ve sevgiyle bulabilmektir. |
||
|
||
| hayat bence içinde bulunduğun iyi ya da kötü anı değerlendirmektir... | ||
|
||
hayat herşey yolundayken dur denilen bir yürüme bandıdır
|
||
|
||
| Kırmızı hap mı? Mavi hap mı? ( Kırmızı hap gerçek Dünya'ya açılan kapı, mavi hap Matrix'te hiçbir şey hatırlamadan yaşamaya devam) Kırmızı hapı yutsan deli olcaksın,kaçık diyecekler maviyi yutsan sahte bir yaşam sürceksin. güzel bir tabir.hayat için hangisini seçsem.şekerleri severim.şeker istermisin? ne yapacağımı biliyorsun buraya seçim yapmaya gelmedim seçimi çoktan yapmıştım bunu sen biliyorsun. işimize gelince kırmızıyı yuttuk ben kırmızı hapı yuttum harbi aşık oldum gerçekten yaşıyorum bu hayatı zevk alıyorum. işine gelmeyince bana mavi güzel dediler bende yuttum.yalanını yiyim. herşey yolundayken niye kırmızı değilken mavi.çok soru soruysan iyi eğitim almamışsın demektir. |
||
|
||
| Bir defasinda rus cari at arabasiyla ulkesini dolasiyormus. Araba yoldaki kanal insaatin onunde durmak zorunda kalmis Yolunun uzerinde kanal kazan isciler carin arabasini gorunce heyecanla irkilmisler. Car arabadan inmis ve kanter icinde kalan bir isciye sormus: "Bu kadar yoruluyorsun , kan ter icinde kaliyorsun peki iyi para kazanabiliyor musun ?" "Bana yetecek kadar kazaniyorum efendim " diye yanit vermis isci. "Yani ne kadar " diye tekrar sormus car. Isci basini one egmis ve soyleyanit vermis; "Borclarimi odeyebiliyorum, Gelecek icin faize yatirabiliyorum, kalani ile de hergun sicak tasda yemek yiyebiliyorum efendim " Car cok sasirmis,Ulkede bu kadar az para kazanan , bogaz tokluguna calisan bir kanal iscisi nasil olurda bu kadar az parayi , bu kadar cok yerde ,bu kadar verimli kullanabilir diye merak etmis. Dayanamadan tekrar sormus: "Peki parani nasil yettirebiliyorsun da bu kadar faydali ise firsat bulabiliyorsun?" Isci yanit vermis: Babama bakiyorum : Bu eski borclarimi odedigim anlamina gelir Oglumun nafakasini cikariyorum : Bu ise gelecek icin yatirim yaptigim anlamina gelir. Yani boylece parami faize yatirmis oluyorum. Hergun bahcemde tek tetisen sebzeyi lahanayi yiyoruz... Olsun!! Lahana da sicak yemektir. Karnimiz doyuyor sevgili Carim demis. Car fakir iscinin verdigi yanittan cok etkilenmis ve hemen ona bir kese altinla odullendirmis.Saraya dondukten sonra ise akilli iscininin sozlerini , bir bilmece olarak yaverlerine sorup onlari sinamis. Hayat sizin ona baktiginiz yonde guzeldir ![]() alıntıdır |
||
|
||
Hayat bir rüyadır. Uyanınca uyuruz, uyuyunca uyanırız. sevdim ya
|
||
|
||
| Hayat birazda ölüm demek galiba.... | ||
|
||
| benim için bir rüya bir gün ondanda bıkar ve giderim | ||