|
||
| Arkadaşlar bence Gren artık amatör gruplar bölümünden kalkmalı. (: | ||
|
||
Bana göre amatör müzikler bölümündeki bir dolu grubun burdan kalkması ve yerli müziğe taşınması gerek Ancak ülkemizdeki zihniyete göre albümü çıkmayan bir grup hala amatör olarak nitelendirildiğinden kalması şu an için en doğrusu (:
|
||
|
||
Bana göre amatör müzikler bölümündeki bir dolu grubun burdan kalkması ve yerli müziğe taşınması gerek Saçma bir kuram üzerine kurulu hayatımızda , Saçma kurallar şaşırmamak gerek (:
Ancak ülkemizdeki zihniyete göre albümü çıkmayan bir grup hala amatör olarak nitelendirildiğinden kalması şu an için en doğrusu (: |
||
|
||
Bu grubun sarkılarını mp3 halinde bulamıyorum bi türlü
|
||
|
||
| Garajistanbul konserine ait " Yasak Meyve (Gel) " performansını izlemek için; www.grenizm.com |
||
|
||
| Yasak Meyve (Gel) harika performans sıkı dinlediğim gruplardan gren.. | ||
|
||
gren barışarock'tan fotoğraflar.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://miskinrecel.deviantart.com/ |
||
|
||
fotoğraflar için çok teşekkür ederiz ben de çekmiştim birkaç tane ama pek iyi değiller.
|
||
|
||
| gren ne demektir tam olarak? | ||
|
||
Konserde süperlerdi...Daha iyi olabilirler
|
||
|
||
| RockDream " Röportajı Öncelikle belli bir müzikâl alt yapınız olduğunu biliyoruz, Gren grubundan önceki çalışmalarınız nelerdi kısaca özetleyebilir misiniz? Can: Gren dışındaki çalışmalarım ; X-rated, Iris, BigMuff, Öztürk, Hücumkedi. Hakan: Gren’den önce Big muff, Iris no more, ve Pycho Half ‘da çaldım. Nedim: Daha önce Flatspin ve 100 derece gruplarında vokal yaptım. Murat: Ben Anima’da bas gitar çalıyordum Gren grubunun kadrosu nasıl oluştu? Bilindiği üzere grup kurulduğu zaman farklı bir basscı (Emir Dökümcü) vardı, kadronun son haline Anima’dan tanıdığımız Murat Çopur dahil oldu. Bu oluşumdan bahseder misiniz bizlere? 2003 yılında Nedim, Hakan, Can ve Emir olarak bir araya gelip kendi parçalarımız üzerinde çalışmaya başladık. 2005 yılına kadar sadece kendimiz için yaptığımız bu çalışmalar, grubun NokiaSupersound’da finale kalmasından sonra daha ciddi ve sistemli çalışmalar haline geldi. Bu süreç içerisinde grubun kurucu üyelerinden Emir’in Amerika’da yaşamaya karar vermesi üzerine Murat ile çalışmaya başladık. Kısa bir sürede birçok etkinlikte yer almayı başardınız. Nasıl oldu da konser programlarına dahil oldunuz ve festivallerde çıkmaya başladınız? Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Türkiye’de ve dünyada hiçbir grup konser programlarına öyle damdan düşer gibi girmiyor ve giremiyor. Bunlar tamamen yapılan müziğin dışında gelişen ticari hamleler. Biz Gren olarak işin sadece üretim ve performans sürecinde olaya dahil olup bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bunun dışındaki tüm başarı 2007 yılından beri beraber uyumlu bir şekilde çalıştığımız menajerimiz Can Sertoğlu yani Rakun Müzik ve More Menagement’e aittir. Türkiye’nin önemli TV programlarından biri olan “Televizyon Makinası”na çıkmanız Nokia Supersound’daki başarılı performansınızın etkisi miydi size göre? Bunu bilebilmemizin imkanı yok tabi. Ama en azından performans sonrasında kimsenin bu seçimden pişman olmadığını söyleyebiliriz. Bilindiği üzere Gren fotoğrafçılıkla ilgili bir terim. Peki grup ismi olarak bunu seçmenizin altında derin bir anlam varmı, yoksa sizin için çokta önemli olmayan bir durum mu? Bu isme öyle çok büyük anlamlar yüklemesek de Gren gibi egzantrik hatta biraz zorlama bir isim koymamızın bu dört insan hakkında birçok şey söylediğine inanıyoruz. Bütün bunların dışında yaptığımız müziği ve onun içeriğini görsel anlamda doğru ifade eden bir isim Gren. Sizin yaptığınız şarkıları başkaları yapıyor olsaydı, hangi şarkıları niçin severdiniz ve favori şarkınız hangisi olurdu? Bizim parçalarımızı başkaları yapıyor olsaydı bizim gibi yapıyor olur muydu onu bilemiyorum. Gren; müzik, içerik ve performans olarak bir bütünü ifade ediyor bizim için. Bu bütün içerisinde parçalar kendi başlarına bir önem arz etmiyorlar. Sizleri müzik yapmaya teşvik eden önemli sebepler nelerdir? Kendimizi özgürce ve fütursuzca ifade edebiliyor olmamız. Peki grubun solisti olan Nedim Zakuto aynı zamanda tiyatro sanatçılığı ile ilgileniyor, diğer elemanlarında bu tarz ilgi alanları var mı? Can: Benim müzik dışında profesyonel olarak yapabildiğim bir sanat dalı yok malesef. Sinema ve fotoğraf ile ilgileniyorum. Murat: Model trenler ile ilgileniyorum. Çok bilindik müzik grupları dışında Türkiye’de başka şehirlerde müzik yapan gruplar birbirlerini tanımıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Biz pek de öyle olduğunu düşünmüyoruz. Myspace ve Facebook gibi oluşumlar bu konuda çok büyük bir katkı ve fayda sağladı. Türkiye’nin ve dünyanın her yerindeki amatör veya profesyonel grupları takip edip tanıyabilme lüksümüz var artık. Ama diğer bir taraftan kayıt ve ekipman teknolojilerinin gelişmesi, reklam amaçlı da olsa birçok müzik yarışmasının düzenlenmesi, son 10 yılda çok önemli ve değerli grupların başarılı çıkışlar yapmaları, tekrar Myspace ve daha aklıma gelmeyen türlü faktör sayesinde genç insanlar çok erken yaşlarda amatör olarak müzik ile haşır neşir olmaya ve üretmeye başladılar. Bunun Türkiye rock müzik sektörü üzerinde çok olumlu etkilerinin olmasının yanı sıra, artık takip edilmesi imkansız bir üretim sürecinin başlamış olmasından dolayı, bahsetttiğiniz gruplar arası yabancılaşma gibi (bizce şu an için üzerine düşünmesi bile abesle iştigal olan) olumsuz etkileri de var. Şimdi önemli olan underground ruhun canlanması. Birbirimizi tanımak için çok zamanımız var. Türk Rock dinleyicisinde ‘az kişi bilsin, öz kişi bilsin’ gibi bir düşünce tarzı ortaya çıktı, buna katılıyor musunuz? Böyle bi düşünceye katılmıyoruz müzik dinleyen herkez bizim için ‘öz’ bir kişidir ve sesimizi ne kadar çok insana duyurabilirsek o kadar mutluyuz. Bu kadar çok grup varken büyük bir başarı elde ettiniz, bunu neye bağlıyorsunuz? Çok büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünmüyorum. Şu ana kadar ne yaptıysak kendimize, birbirimize ve şarkılarımıza inanarak yaptık. Bundan sonra da öyle olacak. Yakın dönemde hangi illerde konserleriniz olacak ve hangi festivallerde sahne alacaksınız? Şu an sadece kayıtlara odaklanmış durumdayız. Bu yüzden bir süredir konserlere ara vermek durumunda kaldık. Son olarak Rockdream üyelerine iletmek istediğiniz bir şeyler var mı? Bize yer ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Bütün Rockdream üyelerine sevgilerimizi iletiyoruz!!! Gren ile alakalı merak etikleri her şey için myspace.com/grenband’ı ziyaret edip bizi daha yakından tanıyabilirler. " www.rockdream.net
|
||
|
||
gren ne demektir tam olarak? ingilizcede 'el bombası'anlamına geliyor diye biliyorum ben. |
||
|
||
gren ne demektir tam olarak? ingilizcede 'el bombası'anlamına geliyor diye biliyorum ben. |
||